HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2009. március 26.

2009.03.26. 21:24 grizzlyke

Bayer Zsolt: 
Ez normális?

Álláspont
A Kossuth rádió tegnapi déli krónikája idézi Herényi Károlyt, aki a következőket mondja: az MDF számára mindhárom jelölt elfogadható, ha elfogadható a programja.

Itt kell először megállnunk. Mert tényleg: mi is a jelöltek programja? Hónapok óta hallgatjuk, hogy a Fidesz azért nem választható – mostanában pedig azért nem lehetnek előre hozott választások –, mert nem tudni, mi a programja. Tessék mondani, mi Surányi György, Vértes András és Glatz Ferenc programja! Mi alapján elfogadható szegény Herényinek és maradék pártjának mindhárom jelölt? Ugyanis jelenleg annyit tudunk, hogy néhány nap alatt meg kell állapodni a jelöltről, aztán a konszenzusos jelöltet majd a konstruktív bizalmatlansági indítvány során gyorsan meg kell választani, és akkor jó lesz. De mi a program? Várjuk Herényi válaszát a kiadóba… Ugyanis eddig annyit lehet tudni, hogy Mesterházy Attila MSZP-alelnök bejelentette: az új kormány és kormányfő majd Gyurcsány programját fogja végrehajtani. Tényleg? Akkor mi a fészkes fenéért kellett eljátszani ezt a bohózatot? S annyit tudni még, hogy Gyurcsány azért mondott le, mert nem akarta a nevét adni (Istenem, mintha az ő neve nem lenne adható bármihez már ezen a kerek világon!) a Pénzügyminisztériumban kidolgozott megszorító csomaghoz. Értjük. Így lesz világos a kétszeres színjáték, a kétszeres hazugság. Majd az új miniszterelnök adja hozzá a nevét, Gyurcsány pedig mossa kezeit, mint Pilátus… Ez a program, Herényi?
S akkor nézzük a jelölteket is.

Glatz Ferencre nem térünk most ki. Minden egykori funkciója ellenére elfogult vagyok vele szemben, mert jó történész, s ahhoz a népi baloldalhoz tartozik, amellyel lehetett volna, esetleg még lehet kiegyezést kötni. Ráadásul Glatz úgyis csak afféle kirakatbábu itt a háttérmutyiban, az MSZP pontosan tudja, hogy az SZDSZ az életben nem egyezne bele a személyébe, ugyanis az SZDSZ rosszul van a népi baloldaltól. Marad tehát a két másik jelölt, Surányi és Vértes. Róluk elöljáróban annyit, hogy az MSZP Gyurcsány lemondása után azt kommunikálta, nem akar "bankárt, bankár típusú jelöltet állítani"… Nyilván ezért maradt Surányi és Vértes, éljen a normális Magyarország.

S még néhány apró részlet: Surányi még MNB-elnökként konkrétan eladta Magyarország aranytartalékát, úgy 62 tonna aranyat. Azt mondta akkor, az arany "holt tőke", az állampapíroké a jövő. (Milyen jól jönne most 62 tonna arany a senkinek sem kellő magyar állampapírok helyett…) Továbbá Surányi idején tört ki a bécsi CW-bank botránya. Nevezett bank az MNB bécsi leányvállalata volt, és több mint kilencvenmilliárd forint veszteséget halmozott fel rossz üzletpolitika miatt. Az osztrák rendőrség is vizsgálatot indított akkor hűtlen kezelés miatt. Ennek ellenére a CW vezetői százmilliós végkielégítésekkel mentették ki a bőrüket. (Szerényen szólok: az ilyen típusú ügyek miatt tört ki a mostani világválság, és az Egyesült Államokban éppen most ér egekig a botrány, amiért a csődbe ment óriás biztosítótársaság vezetőinek horribilis jutalmakat osztogattak állami pénzből…)
Ez tehát Surányi, ez az ő megkérdőjelezhetetlen szakértelme.

Marad még Vértes, aki azzal lepte meg az ősszel a közvéleményt, hogy még Gyurcsánynál is ostobábbnak bizonyult a fenyegető válság ügyében. (Vagy még nála is nagyobbat hazudott…) Hosszan fejtegette, hogy hozzánk semmiféle válság nem fog begyűrűzni, itt minden rendben, sőt hamarosan ömlik majd az uniós pénz, és Magyarország lesz a Kánaán. Tényleg az a gyémántfokozatú Amway-ügynök a legmegfelelőbb ember a válság kezelésére, aki tavaly októberben még nem tudta, hogy válság lesz? Vagy ha tudta, akkor hazudozott, mint Gyurcsány.

S kérdezem: ennyi újabb hazudozás és ócska trükk ismeretében tényleg nem tisztességesebb az előre hozott választás? A köztársaság elnöke is ezt támogatja. Lassan már mindenki ezt támogatja, csak a hatalom elvesztésétől és a felelősségre vonástól rettegő Gyurcsány és tettestársa, az MSZP nem.
Hát akkor?

Bayer Zsolt

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr366315890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása