HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Magyar Hírlap

2010.12.28. 10:29 grizzlyke

Szalonkomcsik 2010-12-27 Szerző: Huth Gergely

Brüsszel kimutatta a foga fehérjét. A karácsonyi készülődés utolsó pillanataiban szinte elsikkadt a hír, hogy az EU kormánya, azaz az Európai Bizottság elutasította hat kelet-európai tagállam, köztük Magyarország indítványát. Kormányunk és a korábban szintén orosz megszállás alatt szenvedő többi ország vezetése azt kérte, hogy az unió ne alkalmazzon kettős mércét, azaz „minden totalitárius bűn megbocsátását, tagadását és lekicsinylését egyformán minősítse bűncselekménynek, függetlenül attól, hogy azt milyen rendszer követte el”.

A múlt hét óta tudjuk, hogy a nyugat-európai politikusok és nekik köszönhetően a brüsszeli adminisztráció szemében egy 1946-ban, azaz békeidőben egy magyar kisváros utcáján találomra begyűjtött, majd marhavagonban valamelyik orosz kényszermunkatáborba hurcolt és ott agyonvert, netán halálra éheztetett ember élete kevesebbet ér, mint egy másik magyar emberé, akit két évvel korábban hasonló módszerrel, de más egyenruhát viselő pribékek gyűjtöttek be és hurcoltak német haláltáborba, zsidó vagy cigány származása miatt.

Az Európai Bizottság cinikus érvelése szerint „nincsenek meg a feltételei annak, hogy az unióban egységes jogi szabályozást vezessenek be a kommunista rendszerek bűneiről, egyebek között egy szintre helyezve ezeket a náci rezsimek bűneivel”. Azért mondom, hogy cinikus az érvelés, mert mindeközben ugyanebben az unióban megvannak a feltételek a náci bűnöket relativizálók üldözésére. Pedig ezek a „feltételek” sem álltak rendelkezésre az idők kezdete óta. Mi több, késhegyre menő viták folytak arról, hogy nem sérti-e a szólásszabadság alkotmányos jogát egy ilyen regula, vagy nem korlátozza-e indokolatlanul a történészek munkáját. Netán nem válik-e majd automatikusan holokauszttagadóvá, aki mondjuk az áldozatok számát amerikai egyetemi tankönyvekből idézi ahelyett, hogy a Jad Vasem Intézet adataiból indulna ki?

Hétéves vita után, éppen két éve állapodtak meg az EU igazságügy-miniszterei, hogy 2010 végére minden tagállam büntetni fogja a „népirtás vagy az emberiesség elleni bűntett nyilvános helyeslését, tagadását vagy ártalmatlan cselekedetként való beállítását”. Megegyeztek arról is, hogy ugyancsak szankcionálják majd a rasszista gyűlöletre és erőszakra buzdító kijelentéseket. Az ajánlott büntetési tétel egytől három évig terjedő börtön. Magyarország eleget tett a kötelezésnek. Itt az Orbán-kormány döntésének köszönhetően a náci, de a kommunista bűnök tagadása is egyaránt három évvel sújtható. Vannak túlbuzgók is, Ausztriában például húsz év a büntetési tétel, ám kizárólag holokauszttagadóknak. Ahogyan a többi nyugati tagállamban, ahol szintén úgy látják, hogy „népirtást” vagy „emberiesség elleni bűnt” kizárólag a horogkeresztre felesküdtek követhettek el. A vörös csillagot viselő halálosztagok nyilván csak csintalankodtak néhanapján.

A második világháború romjain újjászerveződött nyugati politikai elit képtelen megszabadulni a sok évtizedes rögeszméitől. A brüsszeli politika-plázákban a húszéves titkárnőikkel grasszáló rozzant hájfejek minden bizonnyal ma is párás szemmel emelik le a polcról a diákéveikben rongyosra olvasott Kommunista kiáltványt vagy a hatvannyolcban batikolt vörös csillagos pólót. Az ő bigottságukhoz társul a militáns lobbikörök tevékenysége, amelyek utolsó csepp vérükig küzdenek azért, hogy „A bűn” soha ne legyen egyenrangú a többi bűnnel. Így süpped bele az egész nyugati világ a kollektív történelemhamisítás mocsarába.

Pedig nekünk, magyaroknak elemi érdekünk, hogy végre tiszta víz kerüljön a pohárba. Hogy végre itthon és a világban is evidencia legyen: ezt az országot két, egyformán kegyetlen eszme és diktatúra döntötte romba.

Ebben az országban a nácik és a nyilasok négy-hatszázezer embert pusztítottak el származása vagy politikai tevékenysége miatt. Majd jöttek a kommunisták, akik a történészek adatai szerint már békeidőben az orosz megszállók kezére, málenkij robotra küldtek 600-650 ezer embert. Közülük körülbelül háromszázezren sohasem tértek haza a megsemmisítőtáborokból. Igen, bátran nevezhetjük haláltábornak azt a munkatábort, ahol ötvenszázalékos a halandóság. A háromszázezer magyar egy részét politikai okból (mert a Horthy-érában pap, tisztviselő, katona vagy tanár volt), más részét származási alapon (mert az oroszok helytartóinak „magyarból” is teljesíteniük kellett a keretszámokat, így találomra fogdosták össze az embereket) gyilkolták meg. Csakúgy, mint a náci időkben. És akkor még nem beszéltünk a Rákosi–Kádár-rendszerben Magyarországon kivégzett, agyonvert vagy halálba kergetett tízezrekről.

Aki szerint csak egyféle nagybetűs bűn létezik, az egymillió magyar család tragédiáját tapossa a sárba. Következésképp egy lelketlen, aljas gazember. Még ha brüsszeli szalonkomcsiként olyan nagyon européernek is gondolja magát.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr436315779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása