HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2011. február 9. Surján László

2011.02.11. 07:40 grizzlyke

Az Orbán beszéd fonákja és színe www.mkdsz.hu

A Népszabadság szerint Orbán évértékelő beszéde szinte semmit sem mondott. A Népszava pedig ezzel a címmel írt az eseményről: Üres beszéd. Hihetek-e még a független újságírásban? Van valahol egy "Hogyan ártsunk Orbánnak" agytröszt? Avagy nemcsak a nagy szellemek, hanem a kis stílű média mikiegerek is találkoznak? Tény: értékelésüknek nincs köze az elhangzottakhoz.

A fonákja:

"Egy rossz szót nem lehet szólni arról, amit Orbán Viktor tegnap évértékelésként mondott. De jót sem, mert szinte semmit sem mondott. Akár ha play back koncerten lettünk volna, hang van, élet nincs." A cikkíró, Nagy N. Péter (Népszabadság) kiemeli: "Miközben Orbán Viktor került mindent, ami a tények világával összevethető lenne, idézett egy mondást, amely szerint fontos a terv és fontos a határidő, de egy mondatba ne kerüljenek. Márpedig azok így együtt ott vannak a nyilvánosságban, még ha most nem is engedné meg magának ezt a politikai luxust. Azért beírta az emlékezetünkbe: tíz év, egymillió munkahely. Ez az ígéret.

A színe:

Orbán valóban idézte a fent dőlt betűkkel szedett mondást, de elutasítva azt: A határidő fontos, a terv is fontos, de a legfontosabb az, hogy a határidő és a terv ne szerepeljen egy mondatban - idézett egy politikai gondolkodót Orbán Viktor, kiemelve: ezt a politikai kényelmet, luxust, mi magyarok nem engedhetjük meg magunkat. Világosan, kendőzetlenül kell beszélnünk arról, ami ránk vár, és a munkáról, amit el kell végeznünk, hogy legyen jövőnk.

Hogy ne lett volna a beszédben terv és határidő? A miniszterelnök a részletekről szólva kifejtette:

2010 az összefogás éve volt; létrehoztuk a minden remény alapját elhozó változásokat,

2011-ben átszervezzük, új alkotmányos alapra helyezzük az országot,

2012 már az elrugaszkodás éve lesz,

2013 az emelkedésé,

2014 pedig a gyarapodásé, amikor megérezzük, erőfeszítéseinknek volt értelme.

Ez a terv. Határidő és célkitűzés.

A média mikiegérkéi nem vették észre, hogy nem távoli jövőbe mutató "Tíz év, egy millió munkahely" az, amibe érdemes belekapaszkodniuk, hanem ez az éves bontásban kihirdetett menetrend. Vagy észrevették, hogy ez ütközik az üres beszéd minősítéssel, sőt úgy mérték fel, hogy a program ráadásul sikerülni is fog? Ez a legjobb hír, amit csak el lehet képzelni. (Ha teljesülnek a tervek, akkor a következő választás is a javunkra dől el, és az izzadságszagú elmeszüleményeik hiába készültek.)

Összefogás, átszervezés, elrugaszkodás, emelkedés, gyarapodás.

Hajrá!

Utóirat: A szerző elnézést kér a kedves Miki egerektől, mivel megsértette őket azzal, hogy a magyarországi baloldali sajtó egyes munkatársait hozzájuk hasonlította.

Hozzászólások

palcsi |2011-02-10 19:50:02

Igen sok véleményt hallottam, olvastam. Érdemes megemliteni, hogy az Istenre való hívatkozást, a kereszténységre való utalást nem rótták fel a szónoknak.
A beszéd elején mondja Orbán : "Inkább hálát adunk a Jóistennek ..." Régebben a sajtó zöme neki esett volna, elítélte volna maradi és egyéb elítélő jelzővel illtve őt. Öröm tudni, hogy az ország miniszterelnöke ma már hitének megfelelően fejezheti ki háláját a nélkül, hogy ez feltűnést, felháborodást keltene.
Ilyen nézőpontból dicsérhetjük meg a balliberális médiát. Ez szép eredmény. Remélem az új alkotmány szövegezésénél is ilyen mértéktartóak lesznek a misztikumra, hitre olyan kényes újságírók, elemzők.

H. Éva |2011-02-10 18:13:01

Nekem nagyon tetszett a beszéd, és még most is ezen gondolkozom, mit is mondott erről-arról?
Igazi államférfiuhoz méltó volt: mindenkit megszólított: szegényt, tehetősebbet, akit figyelmeztetett, hogy mi is a kötelessége a vagyonával, a NEMZETET, a Családot, mindenkit, --aki csak a segélyre vár, és nem tesz érte semmit, és FŐLEG azokat, akik a sok privatizált vagy becsukott munkahely miatt állás nélkül maradtak. DOLGOZNI, tenni a hazáért, kisebb közösségünkért.
Sokan azt hiányolták, hogy nem konkrétumot mondott, hol is vegyék fel az ígért munkát? Itt meg az értelmiséget figyelmeztette, hogy ne csak azért tanuljon, és menjen külföldre az itthon elsajátított tudással, hanem itthon tegye, amiért megdolgozott Ő maga,(azaz "kitanult") a szülei, és segítették arra, hogy orvos-mérnök-vagy tanult munkás legyen....
Az egyházaknak is szólt, neveljék a fiatalokat és az erkölcstől megfosztott népet arra, hogy megítélje mindenki, mi is a jó, és mi is a hasznos!!
Hogyan is tudunk munkahelyet teremteni? A gazdagabbak a megmaradt adó Ft-jukból, az idősek meg pl abból, hogy átadják a helyet azon fiataloknak, akiknek erre most nagy szükségük van. Kisebbre kell emelni az igényeket, és MUNKÁVAL, nem pénzzel segíteni az ifjúságot!!
Én ezt szűrtem le a beszédből..
Ha a gazdaság beindulna, akkor máris
könnyebb lenne mindenkinek. Csak ne azt várjuk, hogy egyszemélyben a Miniszterelnökünk fog mindent megtenni
mindent helyettünk, hanem mi is tegyük a magunk dolgát!
guzmics5 - O.V. beszéd |2011-02-10 10:53:19
Öröm volt látni, hogy Orbán milyen nyugodt biztonsággal változtatott az évértékelő beszéd hagyományain.
Az emberekhez szólt, érthetően elmagyarázva a feladatot, és a megvalósítás lépcsőit. Nem számokat, adatokat, statisztikát zúdított a nyakunkba, mert azt inkább a parlament tudja kezelni, elbírálni, nem a kisember. Nyilván tudatában volt, hogy az ellenzék fel fog hördülni, semmit mondónak nevezi majd, de nagyon okosan nem ezzel törődött. Az ellenzék dolga a hibák keresése, ő bármit tesz, az úgyse jó. A közvélemény kutatók már igazolták is, hogy a fogadtatás nagyon kedvező volt.
Az emberek megértették az ország helyzetét, értékelték az őszinte beszédet, és a határozott tenni akarást.

Servetus |2011-02-10 01:55:23

Az Orbán beszédre érkező reflexiókhoz néhány gondolat:Én alapvetően a szólásszabadság abszolut híve vagyok,de amikor hülyeséget olvasok a válaszokban és kritikákban, gyakran elgondolkozom,vajon biztos, jó dolog-e az ilyen fokú szabadság? Hagyni, hogy iszonyú ostoba, tanulatlan emberek össze-vissza beszéljenek kedvükre csupán azért,mert addigi életük során butaságuk miatt kitaszította őket a társadalom és így akarnak "visszavágni". Ez egyszerűen szánalmas. Orbán Viktor államférfiúhoz méltó beszédet mondott, mely emlékező és emlékeztető is. Emlékeztette Európa figyelmét,Magyarország járult hozzá elsősorban Európában, a keleti despotizmus bukásához. Azt mondta Orbán hogy "hazám" és azt mondta "Magyarországot mindig megfogom védeni" Megvédte nemzetét öngerjesztett senkiktől,hazát árulóktól.
Bűnszervezet az MSzP - most már jogerősen is az. Küldetéstudatuk összeomlott. Nincs már szellemi erő,tisztesség, hozzáértés.Nincs haladás,nincs "progresszió" nincs rendőr roham,nincs közöttük egy józanabb elme aki felismerné, hogy maradék pártjuk oszlik,vagy osztódik és a párbeszéd nem arra való,hogy politikai konfliktussá gerjesszük. Lehet nekik több semmitmondó tagozatuk de egy bűnszervezettel való disputánál ezt szem előtt kell tartanunk!

Maci |2011-02-09 16:18:28

Amint vége volt az évértékelő beszédnek, szinte szóról szóra elmondtam, mit fog nyilatkozni a baloldali sajtó.
Mondják majd, hogy üres beszéd volt, semmit mondó.
De hát ezt megszokhattuk, 13 éve ezt mondják. Sőt emlékszem egy olyan történetre is, amikor még el sem hangzott egy beszéd, már bírálták is.
Ők erre pazarolták az energiájukat 8 éven keresztül, mikor kormányozhattak volna, de inkább az ellenzék lejáratásával próbálták elterelni a figyelmet a sötét ügyekről.
Eszembe jutott erről néhány közmondás, de inkább nem idézem, jobb a béke.

palcsi |2011-02-09 14:29:29

Az emberben az a kisördög berzenkedik,hogy érdemes-e egyáltalán foglalkozni az Orbán ellenes kirohanásokkal, poénkodásokkal, kiagyalt rémképekkel, leplezett és leplezettlen hauzugságokkal. Régi önmagam szerint nem, no de hát az a magatartás, életfelfogás a társadalmi iratlan törvények alapján volt érvényes. Akkor még média törvény sem létezett, vagy ha igen, úgy arról az átlag polgár semmit sem tudott. - Most él a média törvény, de nincs társadalmi illem, mértéktartás ismeretlen fogalommá vált, közéleti tisztaság pedig elavúlt fogalommá zsugorodott. -
Ha már az Orbán beszédről politikai megfontoltságból nem tud, nem akar egy újság jót írni, úgy emberileg és a kiegyensúlyozottság látszatá keltve legalább szónoki teljesítményként elismerhetnék a beszédet. - Lehet, hogy a balliberális gondolkodásba már nem fér bele a érzelmi atiúd, a nemzeti, a kersztényi szellem megjelenítése ?
Szerintem a felsorolt tények, adatok mellékesek ahhoz képest, amit Orbán a nemzeti szellem erejéről, jelentőségéről mondott. Nem sokkal kisebb értékű a munka értékének, jelentőségének központba helyezése. Csupán ez két elvontnak mondható, jelenünk és jövőnk zálogaként felhozott érték valóra váltása, több minden számszerűsített tervtől.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr656315766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása