HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.11.02. 07:32 grizzlyke

Szakításig viszik a szocialisták       2007-11-01  Magyar Hírlap
 
Koalíciós szakításhoz vezethet az egészségbiztosítás átalakításáról benyújtott törvényjavaslat – tudta meg lapunk. Információink szerint legalább harminc-negyven szocialista képviselő nem támogatja az egészségbiztosítási privatizációt. 
 
A szocialista képviselők egy meghatározó része részlegesen sem engedné be a magántőkét az állami egészségbiztosításba – derült ki az MSZP frakciójának keddi ülésén. Ennek köszönhető, hogy a képviselőcsoport végül nem döntött az egészségügyi tárca javaslatának általános vitára való alkalmasságáról, ami elég szokatlan a koalíciós kormányzás történetében.

Lapunk úgy értesült, hogy hétfőn a frakcióvezetés újra megkísérli megszerezni a parlamenti tárgyaláshoz szükséges szocialista támogatást, addig a képviselők alaposan átolvashatják a dokumentumot. Úgy tudjuk, a szocialista vezetők arra számítanak, hogy a javaslat "átcsusszan ezen a rostán", ám az MSZP-sek azt a feltételt támasztják majd, hogy csak lényegi módosító javaslatok elfogadásával támogatják a jogszabály elfogadását. Csakhogy a módosítások között bizonyosan lesznek olyanok, amelyek alapjaiban átírnák a szabad demokraták és a miniszterelnök által szorgalmazott egészségbiztosítási privatizációs koncepciót.

Információink szerint legalább harminc-negyven képviselő egyáltalán nem támogatja az egészségbiztosítás részleges privatizációját sem. Ezt megerősítette egy internetes portál híre is, amely szerint Havas Szófia szocialista képviselő úgy távozott a frakcióülésről, hogy "ebből se lesz semmi". A javaslat vitája így minden bizonnyal elhúzódik, s a jövő év elején akár koalíciós szakításhoz is vezethet. Az "ellenálló" szocialisták ugyanis úgy gondolják: elérkezett a végső pont, ahonnan nem mehetnek tovább, bármi lesz is a következménye. Körükben általános az a nézet, hogy ha megszavazzák a szabad demokraták koncepcióját, akkor legkésőbb a 2009-es európai parlamenti választásokon szenvednek megrendítő vereséget, ha nem szavazzák meg, akkor legfeljebb 2010-ben veszítik el a parlamenti választást. Utóbbi esetben azonban több idejük marad, tehát nagyobb esélyük van arra, hogy a kormányzati és az MSZP lejtmenetét megállítsák, esetleg megfordítsák a kedvezőtlen tendenciát. 
 
Németh Era 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr926316282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása