HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.09.20. 21:36 grizzlyke

Polgári Szociális Bázis: önkéntesek a népszavazásért   2007. szeptember 20. 13:09 MNO
Tarlós: A szervezet részt vesz a népszavazási kampányban is

Önkéntes szervezetként működik a többek között Tarlós István által alapított Polgári Szociális Bázis (PSZB). Mint a Fidesz fővárosi frakcióvezetője elmondta: az őszinteség, az együttérzés, illetve a támogatás a legalapvetőbb gondolatai a PSZB-nek.

A Polgári Szociális Bázis alapítói Tarlós István, Bús Balázs, Óbuda fideszes polgármestere, Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján fideszes polgármestere, Náray Szabó Gábor, a Professzorok Batthyány Körének vezetője, Soltész Miklós KDNP-s országgyűlési képviselő, valamint Iván László, Kontur Pál és Varga József fideszes országgyűlési képviselők.
A vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazási kérdések kampányában is szerepet vállal a Polgári Szociális Bázis, amelynek megalakulását Tarlós István, a fővárosi Fidesz frakcióvezetője jelentette be csütörtökön Budapesten. Tarlós, aki hét fideszes, illetve KDNP-s politikussal együtt alapította az új szervezetet, azt mondta: a Polgári Szociális Bázis nem bejegyzett, hivatalos, hanem önkéntes szervezetként működik majd, és fontos feladata lesz, hogy a népszavazás három legfontosabb kérdésében propagandát fejtsen ki, tájékoztatókat tartson, felvilágosító tevékenységet folytasson.

A következő időszakban országjárásra indulnak, és elsősorban a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és a tandíjról szóló népszavazási kérdésekre koncentrálnak, de nem csak erre a témára korlátozódik a szerveződés munkája, és nem csak a népszavazás idején működnek majd – válaszolta Tarlós egy kérdésre.

Őszinteség, együttérzés, támogatás – a frakcióvezető szerint ezek a legalapvetőbb gondolatai a Polgári Szociális Bázisnak, amelyre azért van szükség, mert Magyarországon a kormány szociálisan érzéketlen, kizárólag a neoliberális piaci szemléletet követi, ami miatt a régi szociális háló szakadozik, és milliós tömegek kerülnek nehéz helyzetbe.

A szociális érzékenység a polgári jobboldal sajátja

Kérdésre válaszolva Tarlós azt mondta: a támogatás nem azt jelenti, hogy gulyáslevest osztogatnak majd, de ha azok a karitatív szervezetek is csatlakoznak, amelyek jelezték érdeklődésüket, akkor kisebb anyagi természetű akciókra is képesek lesznek. Mint mondta, szociális érzékenység jelenleg csak a polgári jobboldalon van, amely fontosnak tartja, hogy új szociális háló jöjjön létre a középosztály és a leszakadó rétegek közötti szövetséggel. Ennek az új szövetségnek a létrehozására gondoltunk, amikor létrehoztuk a Polgári Szociális Bázist, amihez már csatlakozott a Polgári Fiatalok Egyesülete, több közéleti személyiség, civil és karitatív szervezet szintén jelezte érdeklődését - mondta Tarlós István hozzátéve: bárki csatlakozhat, aki egyetért céljaikkal.
(mti)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr986316373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása