HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.05.04. 20:00 grizzlyke

Gyurcsány Debrecenben - nem volt atrocitás             2007. május 4. 18:37  MNO

Bár a debreceni Kossuth téri tüntetők készültek Gyurcsány Ferenc "méltó fogadására", a miniszterelnök akadálytalanul léphetett be pénteken délután az Aranybika szállóba, ahol helyi szocialista politikusokkal találkozott.

A sajtó ugyan hivatalosan nem értesült az MSZP elnökének részvételével rendezett pártfórumról, de Ágoston Tibor, a debreceni Kossuth téri tüntetők szóvivője egy nappal korábban a sajtónak is elküldte felhívását, amelyben „spontán véleménynyilvánításra“ szólított fel Gyurcsány Ferenc érkezésének időpontjára.

Néhány tüntető össze is gyűlt az Aranybikánál pénteken délután, de a szálló környékét a miniszterelnök megérkezése előtt kordonokkal lezárta és kiürítette a rendőrség, az újságírókat pedig felszólították, hogy menjenek be a szálló halljába.

Gyurcsány néhány perccel fél öt előtt érkezett meg feleségével, s az őt üdvözlő helyi szocialista politikusokkal együtt ment a Bartók-terembe, ahol megkezdődött a zártkörű pártfórum. Debrecen a második állomása annak a látogatássorozatnak, amelynek során a pártelnök-kormányfő és a pártelnökség tagjai a szocialista párt megyei és vidéki városi szervezeteinek vezetőivel találkoznak, nem hivatalos formában.

Gyurcsány csütörtökön a nógrádi megyeszékhelyen, Salgótarjánban vett részt hasonló, zártkörű rendezvényen. A megyei és városi vezetőkkel történő találkozásokon - az MTI szocialista körökből származó információi szerint - pártszervezeti és aktuálpolitikai kérdéseket vitatnak meg az MSZP vezetői. A debreceni MSZP-fórum idején mintegy százan gyűltek össze az Aranybika előtti Kossuth téren a több mint kétszáz napja tartó engedélyezett Gyurcsány-ellenes tüntetésen.

A tüntetők azt kiabálták, hogy „Gyurcsány takarodj!“, miközben kihangosítva bejátszották a miniszterelnök tavalyi balatonőszödi beszédének néhány részletét. A helyi szónokok szerint Gyurcsány neve nem más, mint a hazugság szinonimája Európában, és ebből nem kér Debrecen.

A rohamrendőrök sorfalat álltak az Aranybika szálló és a mellette lévő épület között, miközben a pártelnök-miniszterelnök távozott.

MTI
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr986316687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása