HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Végjáték

2009.06.22. 17:04 grizzlyke

A Magyar Nemzet úgy értesült, az MSZP választási felkészülését is vezető miniszterelnök-jelöltségre Botka László, Szeged polgármestere a legesélyesebb, s valószínűleg Mesterházy Attila, a párt parlamenti frakciójának vezetője lehet a pártelnök.

A mielőbbi tisztújítást és elszámolást szorgalmazó fiatalok - köztük Mesterházy Attila és Ujhelyi István alelnökök, Vadai Ágnes, Bárándy Gergely, Varga László elnökségi tagok, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes és Botka László szegedi polgármester - egyik legfontosabb célja, hogy az ő vezetésükkel, felügyeletükkel állítsák össze a következő országgyűlési választások listáit - írja a lap hétfői számában.

A Magyar Nemzetnek szocialista források azt mondták: nem generációs vita, hanem élethalálharc indult az MSZP-n belül, melynek tétje az, ki tud befutó helyre kerülni a párt országos vagy megyei listáin a következő országgyűlési választások előtt. A lap szerint ugyanis a képviselőknek járó mentelmi joggal kerülnék el egyes szocialista politikusok azt, hogy az igazságszolgáltatás előtt feleljenek az elmúlt években végzett tevékenységük miatt - kombinál a lap.(FN)


Szanyi: ki kell lépni Gyurcsány cipőjéből is 2009. június 22. 16:11 FigyelőNet

Baloldali fordulatra és teljes vezetőcserére van szükség az MSZP-ben - nyilatkozta a hvg.hu-nak Szanyi Tibor szocialista képviselő, aki a július 4-ei pártkongresszuson indítványozni fogja, hogy az, aki az őszödi beszéd és Gyurcsány Ferenc lemondása között a pártelnökség tagja volt, ne próbálkozzon újraindulással párttisztségért.

Szanyi Tibor szerint az MSZP-nek ki kell lépnie Gyurcsány Ferenc árnyékából, de még a "cipőjéből is". Gyurcsány „liberálanarchista” örökségével bizony le kell számolnunk - mondta. „Visszatérése nem valószínű, de nem is kívánatos. Remélem, ezt ma még lelkes támogatói is előbb-utóbb megértik" - fogalmazott Szanyi Tibor a HVG online-ra hétfőn felkerült interjújában.

A szocialista képviselő szerint nem lesz egyszerű újra megtalálni a baloldali gyökereket, mert a baloldali értékek – mindenekelőtt a szolidaritás és a társadalmi igazságosság – képviseletére több más politikai erő is bejelentkezett, főként a jobboldalról.

Az "EP-választásokon a napnál világosabban kiderült, hogy az SZDSZ-t leszámítva az összes többi párt a baloldali tortából kínálgatott a választóknak, nekünk, az MSZP-nek viszont alig maradt mondanivalónk.

Az elmúlt években követett politikánk, az emberarcú neoliberalizmus ugyanis lényegében ellentmondásban volt eredeti jelszavainkkal, hagyományos értékeinkkel" - fogalmazott a szocialista országgyűlési képviselő, aki emlékeztetett arra is: az MSZP-n belül voltak jó néhányan, akik felhívták a figyelmet, hogy az utóbbi pár évben "rossz irányba megy a szekér".

"Bennünket igazolt az idő, nem pedig azokat, akik eddig az MSZP-t vezették. Nekik ezért háttérbe kell vonulniuk, életkortól függetlenül. Új, baloldali irányvonalra van szükség" - jelentette ki a szocialista politikus.

Szanyi Tibor a szocialista-szabaddemokrata közös kormányzásról szólva kifejtette: két olyan ideológiát igyekeztek összeegyeztetni, a baloldaliságot és a liberalizmust, amelyek egyébként "sui generis" nem férnek össze. A szocialisták és a liberálisok kormányzati együttműködéséből sok esetben használhatatlan, öszvér jellegű produktumok jöttek létre. Ez súlyos veszélybe sodorta az MSZP identitását, tehát ezen a területen elkerülhetetlenül dönteni kell - tette hozzá.

Az offshore cégek kapcsán Szanyi Tibor emlékeztetett arra, hogy amikor Gyurcsány Ferenc berobbant a politikába, nyilvánosan is figyelmeztette: baloldali párt számára súlyos kockázatot jelent, ha üzletember vezeti. "Beszéljünk világosan. A politikában is szerepet játszó magyar gazdasági elit tagjainak legfőbb közös vonása, hogy irdatlan vagyonukat jórészt az adófizetés elkerülésének köszönhetik" - jegyezte meg a szocialista politikus.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr256315846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása