HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.04.28. 20:27 grizzlyke

Kisebbségi kormány alakul - Kókáék nem akarják megbuktatni   2008. április 28. 15:56 MNO

Hét új minisztert jelentett be a kisebbségi kormányzásra készülő Gyurcsány Ferenc a parlamentben. Sokak számára ismerősen csenghetnek a nevek, hiszen a kommunista érabeli Úttörőszövetség felelősétől a KISZ funkcionáriusán át az MSZMP vezető tisztségviselőjéig és Gyurcsány cégbirodalmáig széles paletta tanúskodik a személyi válogatás szempontjairól. A csalással megválasztott Kóka János kijelentette: nem célja a kisebbségi kormány megbuktatása.

• Kormányátalakítás: Lamperth bukik, hét új miniszter + Képriport
• Felhatalmazás nélküli béna kacsa Gyurcsány új kormánya?
• Új államtitkárok „erősítik” majd az új kormányt

A kisebbségi kormányzásról tárgyal kedden délután az MSZP-frakció, a tanácskozáson várhatóan ott lesz Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is – értesült a távirati iroda. A képviselőcsoport munkacsoportjait arra kérték, tekintsék át a frakció alapszabályát, és tegyenek javaslatot arra, hogyan lehet hatékony a frakció működése kisebbségi kormányzás alatt. A távirati iroda információi szerint nem várható, hogy a keddi hivatalos frakcióülésen módosítják a frakciószabályzatot, a képviselők szerint ugyanis elég a szabályzat szigorúbb betartása.

Nem dacból

Kóka János, a tisztázatlan helyzetű SZDSZ frakcióvezetője hétfőn napirend előtt a parlamentben kijelentette: konstruktív ellenzéki szerepre készülnek a szabad demokraták. „Az SZDSZ kész az egyeztetésre valamennyi párttal, nem fog dacból nemmel szavazni egyetlen javaslatra sem, és nem célja a kisebbségi szocialista kormány megbuktatása” – mondta Kóka. A politikus kiemelte: a liberális párt békével távozik a koalícióból, mert úgy látja, hogy a két párt külön-külön talán jobban teljesíthet, mint együtt. Szerinte azzal, hogy az SZDSZ kilépett a koalícióból, a hatalom, a befolyás és a pozíciók megőrzése helyett saját becsületét, tartását, értékeit, programját választotta.

Mi lesz Lamperth feladata?

Távozott a kormányból Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter. A politikus az MSZP pártelnöki kabinet vezetőjeként dolgozik tovább – tudta meg az MTI az MSZP több elnökségi tagjától hétfőn. A név nélkül nyilatkozó politikusok szerint Lamperth Mónika új megbízatása nem érinti Juhász Ferenc elnökhelyettes feladatkörét, aki a napi ügyeket viszi a pártban. A távirati irodának nyilatkozók közül többen nem tudták megmondani, mi lesz pontosan Lamperth Mónika feladata.

Korábban hét új minisztert jelentett be Gyurcsány Ferenc a parlamentben. Sokak számára ismerősen csenghetnek a nevek, hiszen a kommunista érabeli Úttörőszövetség felelősétől a KISZ funkcionáriusán át az MSZMP vezető tisztségviselőjéig és Gyurcsány cégbirodalmáig széles paletta tanúskodik a személyi válogatás szempontjairól.

Ismerősök a kisebbségi kormányban

Bajnai Gordon a tervezett kisebbségi kormány összevont fejlesztési és gazdaságpolitikai tárcájára élére került, Molnár Károly, a BME rektora kapta a frissen létrehozott kutatásfejlesztési tárcát, Szabó Imre lett Fodor Gábor utódja a környezetvédelmi és vízügyi tárcánál, Gyenesei István, független képviselő az Önkormányzati Minisztérium első embere lett. Szűcs Erika kapott jelölést a szociális és munkaügyi tárca vezetésére, Székely Tamás pedig OEP elnökből egészségügyi miniszterré lépett elő. A közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter pedig Szabó Pál lett. Szűcs nyilatkozata szerint váratlanul érte őt a miniszterelnök felkérése, nem számított arra, hogy a kormányban fog dolgozni. (Ismert, hogy Szűcs 2000-ben a Perfekt Rt. területi igazgatója lett, amely akkoriban Gyurcsány érdekeltségébe tartozott – a szerk.) Mint mondta, néhány napja volt arra, hogy eldöntse, vállalja-e a megbízatást, de a miniszterelnök indoklása meggyőzte. Azt nem árulta el, hogy pontosan mit mondott neki a kormányfő. Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszterjelölt egyelőre nem akart nyilatkozni. Az MTI-nek annyit mondott, bizottsági meghallgatása után számol be terveiről. Székely Tamás egészségügyi miniszterjelölt szintén úgy fogalmazott, hogy egyelőre nem nyilatkozik.

(MTI, MNO)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr656315948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása