HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.03.06. 06:30 grizzlyke

Sorsfordító esélyek a túszul ejtett országban   2008-03-05   Varjú Frigyes   Magyar Hírlap

Kövér László: Gyurcsány Ferenc és tettestársai félnek attól, hogy egyszer mégiscsak eljön a számonkérés ideje. 
 
Óriási a tétje a vasárnapi népszavazásnak Kövér László, a Fidesz országos választmányának elnöke szerint, mert ha a magyar társadalom nem képes összefogni, és kiállni önbecsüléséért, akkor igen nehéz éveknek nézhet elébe az ország. 
 
Kövér László nem tart ugyan attól, hogy a hét végéig valaki szándékosan megzavarja a közrendet, a kormány által korábban többször felröppentett, de sohasem igazolt terrorfenyegetésekre emlékeztetve mégis azt tanácsolja, hogy ismerve a hatalomban ülők, Gyurcsány Ferenc, Szilvásy György és Draskovics Tibor közismert gátlástalanságát, tanúsítsunk kellő óvatosságot a következő napokban.

Az MSZP voksvásárlásaival egyre gyakrabban foglalkozó újságcikkekről szólva a Fidesz országos választmányának elnöke örömének adott hangot, mondván, végre mind többeknek nyílik ki a szemük, mind többen értik meg, valójában milyen ördögi trükkök kárvallottjai. "Sokan vannak közöttük, akik hat éve és 2006-ban is az MSZP-re szavaztak, s mára rájöttek, nemcsak a jobboldal voksait és kormányzati lehetőségét csalták el, hanem a saját jövőjüket is – mutatott rá. – Mára az is világossá vált, a kormánypárti politikusok arra is képesek, hogy a nyomorban vergődőket megvásárolható árucikknek tekintsék."

A politikus szerint az elmúlt kilencven, benne a legutóbbi tizennyolc év legfontosabb tanulsága, hogy az emberek fantáziája sohasem képes utolérni "a bolsevikok által teremtett valóság rettenetét". Nem tud olyat kigondolni az ember, amit a valóság ne múlna felül, tartogathatnak tehát még meglepő eszközöket. "Most vasárnap is számolni kell választási csalással – hívta fel a figyelmet –, készülni kell rá, nehogy elaludjunk, mint az előző választások idején!"

Az MDF szerepéről szólva Kövér László megismételte, hogy a fórum ellenzéki párt ugyan, de valójában a Fidesz ellenzékeként a kormánykoalíció cselédjének szegődött el. A legelszomorítóbb mégis az, hogy az MSZP szintjére süllyedve az MDF most a legelemibb demokratikus jogaik gyakorlásáról akarja lebeszélni az embereket, és nem átallja azt javasolni, hogy a népszavazást mellőzve inkább maradjanak otthon. "Akik a részvétel helyett passzivitásra buzdítják az embereket egy olyan demokráciában, mint a miénk, azok jobban tennék, ha kiiratkoznának a demokraták táborából, mert többé nem tekinthetők annak."

Kövér szerint az MSZP politikusai még tovább mennek, amikor azzal igyekeznek az emberek kedvét elvenni a voksolástól, hogy már előre kijelentik: ahogyan eddig, a jövőben sem kívánják figyelembe venni a választópolgárok véleményét. "Amit a népszavazás tétjével kapcsolatban ma Gyurcsány Ferenc és az MSZP állít, azzal csak a megátalkodottságukat bizonyítják. Márpedig keserűen csalódni fognak, ha tényleg azt hiszik, hogy egy jogilag szabad, demokratikus országban hosszú időn keresztül bármit meg lehet tenni következmények nélkül."

Magyarország csak jogilag szabad, mert az emberek lelke nem szabadult még fel a kádárizmus terhei, a megfélemlítettség, a beletörődés, a jövőtlenség és a kiszolgáltatottság érzése alól – mondta a választmány elnöke. Persze nem is volt részük olyan közös, katartikus, felszabadító történelmi élményben, mint amilyenben 1956-ban a megalázott, megnyomorított ország kiegyenesíthette gerincét. "Ha a mostani népszavazás nem is lesz a forradalommal felérő kollektív lelki élmény, de az összefogás egy lépés lehet a felé, hogy az emberek újra elkezdjenek hinni abban, hogy a sorsuk a saját kezükben van" – figyelmeztetett a népszavazás valódi tétjére Kövér.

Ha az összefogás most mégsem volna elegendő a gyors változáshoz, az ősszel lesz még egy népszavazás. Az a referendum már tényleg az utolsó követ fogja kiütni a koalíció politikai talapzatából, úgyhogy számon kérhető lesz, amit az országgal csináltak. "Ehhez persze le kell számolnunk egy tévhittel" – mondta Kövér. Most vasárnap nem a Fidesz kaphat lehetőséget a választóktól arra, hogy jó útra térítse az ország szekerét, hanem maguk az emberek.

"Az a szűk hatalmi klikk – folytatta a választmány elnöke –, amelyik túszul ejtette az országot és azon belül magát a szocialista pártot, a szervezett bűnözés gyakorlatához hasonló módszereket és eszközöket alkalmaz a politikában. Ha gátlástalansága egyesek előtt addig kérdéses lett volna, a 2006. október 23-i rendőrattak és már a tévészékház ostromának szeptember 17-i kezelése kapcsán is világossá válhatott, hogy mi a könyörtelen valóság." Gyurcsány Ferencről szólva elmondta, szemlátomást jó ideje kimerült, és ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy nem alszik jól. Mégpedig azért nem, mert "ő és tettestársai félnek a saját népüktől, és félnek attól, hogy egyszer mégiscsak eljön a számonkérés ideje, és még csak nem is abban a másik világban, amelyben Gyurcsány szemlátomást nem hisz, hanem még itt, ebben a földi világban elérkezik".

Ez persze nem túl jó hír, mert aki fél, az ostobaságokra képes. És minél inkább sarokba szorított helyzetben érzi magát, annál nagyobb ostobaságokra hajlamos. "Ám ettől óva inteném, mert a sorsát senki sem kerülheti el" – mondta Kövér László. Szerinte Gyurcsány Ferenc "bukott politikus, erkölcsileg nem értékelhető személyiség, olyan bűnöket követett el saját népe ellen, amelyek demokratikus körülmények között példátlanok". Jellembeli tulajdonságait és politikai karakterét tekintve egyedül azoknak a kalandoroknak a sorába állíthatja majd a történelem, akiknek arcképcsarnokában már ott találni Károlyi Mihályt, Kun Bélát, Szálasi Ferencet és Rákosi Mátyást. 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr246316054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása