HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.02.24. 09:18 grizzlyke

Feri, te csodás!      Bartha Szabó József  2008. február 23. gondola.hu

A jövőről szólva szívet-lelket melengetett.

Ismerhette a hölgy, ki szent áhítattal csettintett a karzaton: "Feri, te csodás! Oly szépen beszélsz, hogy még a virágok is kinyílnak a csillárokon!". 


Halhatatlan ígéret....     Bartha Szabó József  2008. február 23. gondola.hu 

Igen! Igent mondunk az esélyteremtésre. De, hol van a magyar társadalom 98 százalékának esélyegyenlősége a szocialista nagykapitalistákkal szemben? Igen! A tulajdonhoz juttatás helyes gondolat. De hol van már az állami tulajdon nagy része? Nem tudom elhessegetni: miután eltüntették a 90 százalékát, most 1 százalékot ígérnek az embereknek, hogy ne feszegessék: hova tűnt a 90 százalék....  
 
Egy időben földosztást emlegetett, a földnélkülieknek. Akkor sem voltak ily sokan. A karzatok, páholyok zsúfolásig. Szélnél sebesebben híre ment: 133 nap után újra szól a miniszterelnök. Némelyeket e bűvös szám a Tanácsköztársaságra emlékeztetett. A csillárok kristályai is meg-megrezzentek, igazolván: a Tisztelt Ház legnagyobb szenzációját e napon minden kétséget kizáróan Gyurcsány Ferenc keltette. Nem azzal, hogy szapulta az ellenzéket, azzal sem, hogy dicsérte önmaga s kormánya elszántságát, benne látva, láttatva szép hazánk felemelkedésének zálogát. Nem. Sokkal inkább azzal, hogy országunk legtehetősebb emberek egyikeként bejelentette:

- Azok után, hogy lezártuk a privatizáció hagyományos szakaszát… itt az ideje, hogy újra megnyissuk mindenki számára a tulajdonossá válás útját! Az új tulajdonosi program lehetővé teszi, hogy állami cégekben pár ezer forint induló befizetéssel akár százezer forint értékű tulajdont vásárolhassanak az emberek, hogy családonként pár százezer, akár egy-kétmillió forintos tulajdon is összejöhessen..... A magyar állam tulajdonában több ezer milliárd forintnyi érték van. Ez mindünk vagyona… Megismétlem tehát: a most induló új tulajdonosi programmal azt tesszük lehetővé, hogy pár ezer forint induló befizetéssel állami cégekben akár százezer forint értékű tulajdont vásárolhassanak az emberek, vagy családonként pár százezer, akár egy-két millió forintos tulajdon is összejöhessen......

- Igen! - mondta Semjén Zsolt a kereszténydemokraták elnök-frakcióvezetője. - Igen! Igent mondunk az esélyteremtésre. Lelkesen támogatjuk a leszakadt rétegek felemelését, az egészségügyi ellátásból és az oktatásból kiszorultak segítését, a szegénység, a munkanélküliség lehetetlen állapotának megszűntetését.

- De! De nemet mondunk, a Gyurcsány-kormány azon gyakorlatára, amely esélyegyenlőség címén a magyar társadalom nagy részét szegénységbe, munkanélküliségbe, az egészségügyi ellátásból és az oktatásból való kiszorultságba taszította.

- Gyurcsány Úr! Hol van a magyar társadalom 98 százalékának esélyegyenlősége a szocialista nagykapitalistákkal szemben? Hol van egy magyar gazdának esélyegyenlősége, mondjuk, a Gráf József miniszter úr (földművelésügyi és vidékfejlesztési - szerk.) típusú latifundiumos nagybirtokosokkal szemben? Hol van egy magyar vállalkozónak esélyegyenlősége a hajdú-bétes Bajnai Gordon (önkormányzati és területfejlesztési miniszter - szerk.) vagy a tésztagyáros Veres Jánossal (pénzügyminiszter - szerk.) szemben?

- Igen! A tulajdonhoz juttatás helyes gondolat. Helyeseljük is, de hol van már az állami tulajdon nagy része?! Nem tudom elhessegetni magamtól a gondolatot, hogy e mögött a javaslat mögött van egy olyan hátsó megfontolás is, hogy miután eltüntették az állami vagyon 90 százalékát, most 1 százalékot ígérnek az embereknek, hogy ne feszegessék azt, hogy hova tűnt az a 90 százalék.

- Igen! A tulajdonhoz juttatásnak a lényege az lenne, hogy erős középrétegek legyenek Magyarországon. Az Önök kormányzása következtében azonban nem egy európai, ami erős középrétegeket jelent, hanem egy dél-amerikai típusú társadalomszerkezet alakult ki. Dél amerikai: fönn egy milliárdos, korlátlan lehetőségű nagytőkés "elittel", lenn pedig a szegénységbe, kiszolgáltatottságba taszított emberek millióival!

- Gyurcsány Úr! Amit Ön előadott, azt eddigi szavaival és tetteivel összevetve komikusnak is lehetne tekinteni. Komikusnak akkor, ha az ország helyzete nem lenne tragikus. Így a mai produkciójának a dramaturgiai műfaja tragikomikus végjáték, - Pilinszky szavaival: "beteljesítve bukásod fokozatait…"

***

Késő este már a hold sem tekintett a Tisztelt Házra. Őrző-védő kordon övezte, egyenruhás árnyak jártak körülötte... (kdnp.hu)
 


Két rövid dühroham   - ( részlet ) Szabó Béla István  2008. február 24.  gondola.hu

......A második. A  népi részvényszocializmusról.

Gyurcsány miniszterelnök agya megint pattant egyet: kipattant belőle a népi részvényszocializmus. Hajdanában, danában, a rendszerváltás hajnalpíros idejében, néhány MSZMP közeli balos elme termelte ki a kíneszmét: a társadalmi-gazdasági változás célja legyen a nevezett ilyen-állat-nincs-is. Nem untatom Önöket a dolog leírásával, nem is tudom leírni, mert a részleteket elfelejtettem már. A kifejezés zamata azonban máig itt forog a számban.

Most a nevezett kipattintgató valami hasonlóval eteti a jónépet. A magyar választópolgárt. Adjunk olcsón mindenkinek, kis tételekben, az állam vagyonából, osszuk ki fillérekért a még meglévő köztulajdont a Kedves Nép között! Ez az út visz Kánaánba! Rajta, nemzet, rajta nép!
Mintha a köztulajdon nem a miénk lenne.
Az egész ötlet olyan termetes hülyeség - és természetesen: gazemberség -, hogy nem is elemzem. Ezt a pudvás parasztvakítást még az újmagyarra átfordított agyú elmék sem veszik be.
Bár az beetetők igyekeznek. Például az Ecostat feje. A rádióban osztja az eszmét meg a népvagyont. Az Ecostat magyar cég, bár rövid neve ezt nem árulja el. A teljes igen - és mást is. Ecostat Kormányzati Gazdaság- és Társadalom-stratégiai Kutató Intézet. Intézet, de nem intézmény. Gazdasági társaság formájában működik. Állami kézben. Szoros kormányfennhatóság alatt.
Nincs is ezzel semmi baj, de a rádióriporter - profi, ugye - ezt elfelejti közölni a hallgatóval. Mintha valami független tudós nyilatkozna bele az éterbe. Ha jól emlékszem, arról is, miért lesz az jó, ha a Szerencsejáték Zrt. meg a Magyar Villamos Művek Zrt. százezernyi részvénye százezerfele szóródik. Talán még az Ecostatot is piacra - tőzsdére - viszik. Erről a vezér nem nyilatkozott. Konkrétan nem - ugyebár. Nem is kérdezték erről. Önök vennének a cég papírjaiból?

Én a fölmelegített népi részvényszocialista eszme megvalósítását a Mosonmagyaróvári Timföldgyárral kezdeném.
Tessék? Mi? Hogy ott már megtörtént a részvények szocisítása?
Idézek egy szocit: – Na és?

A harmadik. BKV - K.
A BKV friss vezetői föltalálták a spanyolviasz egyenletét. Matematika helyett persze foglalkozhatnának a közlekedéssel, de hát inkább megszüntetik. A BKV-ból kivonják a K-t. A közlekedést, ugye. Eltörlik a járatokat. Ritkítják a járműveket. Kirúgják - gondolom - a pénzpusztító dolgozókat. Hogy közben lódítnak - pl.: tavaly kevesebb volt az utas, mint tavalyelőtt, holott több volt - mértékutáni szabóként tendereztetnek - mértékutáni tenderezés: a népköztársasági óújmagyar + a mai trendi újmagyar gyönyörű és kifejező nyelvi hamisgyöngye - és piacosítják a maguk fizetését, ez az igaz menedzsertempó!
BKV - K. Spanyolviasz! Ha nincs (tömeg)közlekedés, gond sincs vele. A cég rögtön fölvirágzik, mert a fejlődését - lássuk be - ez a K. akadályozza.
BKV - K = BV.
Hoppá!
BV = bv.
bv. = büntetésvégrehajtás
Tehát: BKV - K = bv.
Remélem.

Mégiscsak gyönyörű dolog az algebra! Csak azt nem tudom, a létező részvényszocializmusban számolhatunk-e vele? Vagy elébb a részvényszocialistákat kell kiszámolni?
Nem! Előbb kiütni kell. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr986316068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása