HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

...........no comment, (de nehezen állom meg!!)

2007.10.26. 13:32 grizzlyke

Vagyonosodási vizsgálatot kér maga ellen Lendvai     2007. október 26. 12:25 MNO

Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője vagyonosodási vizsgálatot kér maga ellen - jelentette be pénteken Budapesten. Lendvai Ildikó szerint nagyon rossz világ volna, ha a politika az adóhatóság felé akár megrendelőlisták, akár tiltólisták átnyújtójaként szerepelne, mind a két hozzáállás bűn volna.

Vagyonosodási vizsgálatot kér maga ellen Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője, ugyanolyat, amilyet Orbán Viktor Fidesz-elnök vonatkozásában elrendeltek. Ezt a szocialista politikus jelentette be pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

A törvényesség lényegével szemben állónak tartjuk, hogy a Fidesz két politikusa személyes és politikai sérelemnek tekinti az adóhatóság vizsgálatát, amelyre ezekben a hetekben 13 ezer magyar állampolgár esetében kerül sor - közölte Lendvai Ildikó.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője csütörtökön azt mondta: politikai megrendelésre vagyonosodási vizsgálatot rendelt el az adóhatóság Orbán Viktorral és Kubatov Gáborral, a Fidesz pártigazgatójával szemben. Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője reagálásában visszautasította azt a vádat, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kezdeményezte volna a vizsgálatokat.

Lendvai Ildikó szerint nagyon rossz világ volna, ha a politika az adóhatóság felé akár megrendelőlisták, akár tiltólisták átnyújtójaként szerepelne, mind a két hozzáállás bűn volna. A szocialista frakcióvezető úgy fogalmazott: nem tudja, hogy ez megnyugtatja-e fideszes politikus kollégáit, de ő ugyanazt vagy még szigorúbb vizsgálatot kér, mint amivel Orbán Viktornak szembe kell néznie. Kérdésre válaszolva elmondta: úgy tudják, a kormánytag képviselőkkel együtt több mint 20 képviselővel szemben folyik APEH-vizsgálat. Emlékeztetett arra, hogy a kormány tagjai is kértek ilyen vizsgálatot maguk ellen. "Mi komolyan vesszük a közélet és a politika átláthatóságára vonatkozó kezdeményezésünket" - jegyezte meg Lendvai Ildikó.

Kitért arra, hogy 1998 és 2002 között Kovács László akkori MSZP-elnök ellen is folytatott vizsgálatot az APEH. "Eszünkbe sem jutott egy Simicska sújtotta korszakban politikai sérelmet fabrikálni Kovács László öt évre visszamenő adóhatósági vizsgálatából" – közölte, utalva arra, hogy csak most derült ki az eset.

(MTI)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr916316310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása