HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.08.23. 20:02 grizzlyke

Gyurcsány újra levelezik: be akarja tiltani a "Kurucinfót"    2007. augusztus 23. 14:27  MNO
Takács egyetért a kormányfővel

Gyurcsány Ferenc utasította Takács Albert igazságügyi és rendészeti minisztert, hogy a lehető legrövidebb időn belül készítsen jelentést a kormány számára a - szavai szerint - "kirekesztő szellemiségéről, gyalázkodó, antiszemita és uszító hangvételéről elhíresült" kuruc.info internetes kiadvánnyal szembeni jogi fellépés lehetőségeiről. A lap ellenlevelében arra kéri Takácsot, tájékoztassa őket, milyen lehetőségei vannak "az emberi életek kioltására alkalmas intézkedéseiről elhíresült köztörvényes Gyurcsány Ferenccel szembeni jogi fellépésnek".

A csütörtökön a paksi atomerőműbe látogató igazsági és rendészeti miniszter a kormányfő felkéréséről a távirati irodának azt mondta, hogy egyetért a miniszterelnökkel, és a jogszabályok gyors áttekintését ígérte. Igazságügyi és rendészeti miniszterként azt gondolom, hogy azokat az állampolgárokat, akiket ilyenfajta támadás, ilyenfajta atrocitás, ilyenfajta befolyásolás ér, az állam nem hagyhatja magára, és meg kell adni azokat a segédeszközöket ezen emberek, embercsoportok számára, amelyekre méltán, az alkotmány erejénél fogva igényt tarthatnak - hangsúlyozta Takács Albert. Mint mondta, munkatársaival mielőbb áttekintik, hogy ezeket a "nehezen ellenőrizhető médiaformációkat, internetes hírüzeneteket és az ezzel kapcsolatos sajtószabadságot milyen szabályok, milyen mértékben korlátozzák, és hogyan lehet ezeknek a jogszabályi előírásoknak érvényt szerezni". Takács szerint szükséges áttekinteni a nyomozó és bűnüldöző hatóságok ez irányú gyakorlatát, esetleg instruálását vagy újrainstruálását, hogy hogyan tudnak hatékonyabban eljárni. A miniszter nem zárta ki, hogy jogszabályi változtatásokra is szükség lehet.
A Kormányszóvivői Iroda közleménye szerint Gyurcsány Ferenc arra utasította Takács Albertet, hogy vizsgálja meg, milyen lehetőségek vannak a kuruc.info című internetes lap elleni fellépésnek.

A nevezett lap Gyurcsány levele szerint "kirekesztő szellemiségéről, gyalázkodó, antiszemita és uszító hangvételéről, a személyiségi jogok, illetve a köztársaság alapértékeinek lábbal tiprásáról vált hírhedtté (sic)".

Gyurcsány azt írja, a "köztársaságnak joga van az önvédelemre, hiszen ha vékony is, de pontos határvonalnak kell lennie a között, ha valaki él a szabadságjogaival, vagy visszaél velük. Egy ponton túl a politikai szabadságjogokkal való gyáva és cinikus takarózás sem fedheti el azt a tűrhetetlen ellentmondást, hogy éppen ez, a szabadságjogokkal való visszaélés gátolhat meg másokat abban, hogy gyakorolják a maguk alkotmányos és emberi jogait - például a félelem nélküli élethez vagy az emberi méltósághoz való jogot. Ez pedig a védelem nélkül maradó polgárok és társadalmi csoportok elszigetelődéséhez, kirekesztődéséhez vezethet - olyan tragédiához, amelynek megismétlődését egyetlen civilizált, szabad ország sem engedheti meg magának".

A levél szerint minden hazafias demokratának, különösképpen "nekik", a „köztársaság felelős vezetőinek jogi-politikai, de elsősorban is erkölcsi felelősségünk az, hogy minden rendelkezésre álló eszközzel védjük a köztársaság és az alkotmány alapértékeit, védjük a kirekesztéstől államunk minden polgárát, illetve a gyűlölet-ideológiák fertőzésétől a közéletünket, a mindennapjainkat, a jövőnket".

Mindezek miatt arra utasítja a levélben a minisztert, hogy haladéktalanul vizsgálja meg, "milyen - korábban nem alkalmazott - alkotmányos eszközök állnak a Magyar Köztársaság rendelkezésére ahhoz, hogy megvédje önmagát és polgárait a Kurucinfó gyűlöletkeltő gyakorlatával szemben".

A vizsgálatnak arra is ki kell terjedni, hogy „a hatályos magyar büntető jogszabályok, illetve a sajtótörvény rendelkezései megteremtik-e a Kurucinfóval szembeni arányos fellépés jogalapját". Takácsnak azt is vizsgálnia kell, hogy a tartalmait külföldi szerver, vagy szerverek segítségével elérhetővé tevő portál ellen nemzetközi együttműködés, jogsegélyegyezmény vagy más jogi eszköz felhasználásával van-e mód a határozottabb fellépésre.

A miniszternek a lehető leghamarabb meg kell küldenie a jelentését a kormánynak, ezek után döntenek majd a további lépések megtételéről.

Eddig nem sikerült

Mint ismert, a kormány korábban is megkísérelte a kuruc.info beiltását, de ezt, mivel a honlap külföldi szerveren üzemel, nem sikerült elérniük. Mindössze annyit tudtak tenni, hogy a kurucinfo.hu, illetve a kuruc.info.hu domainek átirányítását megszüntették.

Bencze József, az új országos rendőrfőkapitány az egyik kereskedelmi televízióban nemrég határozott igéretet tett: mindent megtesz azért, hogy eltűnjék az internetről az említett portál.
A köztelevízió reggeli műsorában pedig a napokban Kondorosi Ferenc, az igazságügyi és rendészeti tárca államtitkára már egyenesen arról beszélt a lap kapcsán, hogy "szűkebbre kell szabni a véleményszabadság határait", s közölte: határozott lépéseket tesznek a szélsőséges honlap betiltása ügyében, de nem megy olyan egyszerűen...

Milyen eszközök lehetségesek Gyurcsány ellen?

A kuruc.info szintén Takács Albertnek címzett ellenlevelet fogalmazott. Ebben a gyurcsányi levél gondolatmenetét kifigurázva arra kérik az igazságügyi és rendsézeti minisztert, hogy "a lehető legrövidebb időn belül készítsen jelentést a Nemzeti Ellenállás számára a magyarokat kirekesztő szellemiségéről, a magyar történelmi múlt ereklyéinek meggyalázásáról, a hungarofób és uszító hangvételéről, és az emberi életek kioltására alkalmas intézkedéseiről elhíresült köztörvényes Gyurcsány Ferenc szembeni jogi fellépés lehetőségeiről".

Szerintük ugyanis Gyurcsány cselekedetei – mint írják: hazudozás, lopás, erőszakos cselekedetek elkövetése, gyilkosságra való felbújtás stb. - "a jogkövető, békés életre szomjazó magyar állampolgárok kirekesztettségéhez, elszigetelődéséhez vezethet, és ennek során az ilyen és ehhez hasonló társadalmi csoportok kénytelenek lesznek, az állam segítségét mellőzve megalkotni a maguk önvédelmi rendszerét. (...) Könnyen felismerhető, hogy ez a folyamat az országunk polgárháborúba való torkollásához vezethet, amely háborúban az állam és bürokratái állnak majd szemben az adófizető magyar állampolgárokkal".

A lap a további lépésekről - példaként említik a tévé-székház ostromának megismétlését, az Országgyűlés épületének lerohanását, teljes blokádot az utakon és a hidakon - Takács általuk kért jelentésének megismerése és megvitatása után dönt.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr166316421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása