HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.07.13. 08:06 grizzlyke

Gyurcsány megint aljas kampányra készül    2007.07.12. 15:09

"Teljes erővel, valamennyi rendelkezésre álló eszközzel" indít kampányt a Fidesz népszavazási kérdéseiben a kormány, jelentette ki Gyurcsány Ferenc a Magyar Narancsnak adott interjújában. Mint mondta, "ott leszünk mind a 3200 településen, személyesen és tételesen elmagyarázzuk intézkedéseink lényegét a választóknak. És ők meg fogják ezt érteni" - mondta.
Bayer Zsolt korábban a következőket írta: "abban biztosak lehetünk, mindent be fognak vetni. Azzal fogják riogatni a lakosságot, hogy ha sikeres és eredményes lesz a népszavazás, akkor új adók tucatját fogják bevezetni. Azt fogják mondani, hogy aki igennel szavaz, az nem kap többé orvosi ellátást. Azt fogják mondani, hogy bezárják az összes egyetemet. Azt fogják mondani, hogy Orbán Viktor mutogatós bácsi - és erről papírjuk is lesz." Bejött...
Gyurcsány szerint "a Fidesz lenézi az embereket", amikor azt gondolja, hogy a magyar csak annyit képes fölfogni, hogy "nem fizetünk".

Gyurcsány tervei szerint a népszavazásra a kormány is mozgósít majd, de a cél nem a népszavazás megnyerése. Szerinte ugyanis a Fidesz kérdései az eredménytől függetlenül máris megbuktak, hiszen bármi is lesz a vége, a kormány "reformjai" nem állnak le, a kormány nem bukik meg.

Gyurcsány az interjúban kitartott amellett, hogy a kormány nagy lendülettel dolgozik. Elutasította a bírálatot, hogy üres fiókkal futottak neki a "reformoknak", szerinte világos elképzeléseik voltak az átalakítás elveiről.

Ezt egy kissé kétségbe vonja a koalíciós pártok között hónapok óta tartó vita az egy- vagy több-biztosítós rendszerről. Gyurcsány hibáztatta az SZDSZ-t, szerinte a párt taktikai hibát vétett, amikor a nyilvánosság előtt próbálta legyőzni a szocialistákat a vitában háttértárgyalások helyett.

Gyurcsány az interjúban elvetette a kormányfőváltás lehetőségét. Szerinte ehhez semmilyen feltétel sem adott. Ráadásul úgy véli, hogy helyzete nem azonos Medgyessy Péterével, aki szerinte azért bukott meg, mert nem csinált semmit.

index.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr336316510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása