HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Ez a helyzet, szégyelljék magukat, akik ide juttatták az egészségügyet!

2007.06.06. 18:25 grizzlyke

Betegutaztatás:  életveszélyes állapotban vannak a sérültek             2007-06-06 15:09 (hírTV)

Továbbra is életveszélyes állapotban van az a két sérült, akik tegnap délutánra kerültek be a műtőbe a hajnali pásztói autóbalesetük után. Mindkettőjüket agysérüléssel szállították a pásztói kórházba, de ott a nyílt koponyatörést nem tudták ellátni.

Ezután a területileg illetékes Országos Idegsebészeti Tudományos Intézetbe irányították volna a sérülteket, ott azonban nem fogadták őket. Végül többórás késéssel Miskolcra szállította a betegeket a mentőhelikopter, mégpedig egyenként.

Az egészségügyi tárca az Egészségbiztosítási Felügyeletet kérte fel az eset kivizsgálására. A minisztérium érthetetlennek tartja, hogy a salgótarjáni kórház miért próbálta Budapestre küldeni a sérülteket, szerintük sürgősségi esetben nem a területi ellátás számít, hanem az, hogy melyik kórház tart ügyeletet az adott szakmában.

Úgy tudjuk, az egyik sérült hozzátartozója feljelentést tesz az esettel kapcsolatban.


Csődbe mehet a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház!    2007. június 6. 17:24  Epress József MNO
Mi lesz az ellátásra szorulókkal?

A hónap végére előállhat az a helyzet, hogy csődbiztost neveznek ki a főváros és az agglomeráció gyermekellátásának nagy részét végző Heim Pál Gyermekkórházhoz - mondta el lapunknak Harmat György főigazgató. Az intézményvezető szólt arról is: ígéretet kapott a biztosítótól és a szaktárcától a helyzet rendezésére, de ha ez nem történik meg, akkor előfordulhat, hogy műtéteket kell elhalasztani. Végső esetben osztályok bezárására vagy egyes szolgáltatások ideiglenes felfüggesztésére is sor kerülhet - figyelmeztet.

Amennyiben a kórház következő havi finanszírozása kevesebb bevételt hoz, mint amennyi szükséges a működéshez, előállhat az helyzet, hogy a béreket vagy a számlákat nem tudják kifizetni - jelentette ki a Heim Pál Gyermekkórház főigazgatója. Harmat György az MNO-nak elmondta: ha a kórház tartozásai meghaladják a 60 napot, akkor automatikusan csődbiztost nevez ki a főváros a kórház élére.

A jelenlegi helyzet egyelőre nem érinti a műtéteket - jelentette ki kérdésre válaszolva az intézményvezető, ám hozzátette: "Amennyiben az intézmény finanszírozása elégtelen, azon kell gondolkodni, hogy melyek azok a szolgáltatások és melyek azok a nem sürgős ellátáshoz kapcsolódó műtétek vagy vizsgálatok, amelyeket el lehet halasztani."

Jelen pillanatban a Heim Pál Gyermekkórház látja el a főváros nagy részét. A kórház felelős többek közt a főváros és a kórházhoz tartozó régió teljes gyermeksebészeti, traumatológiai, fül-orr-gége ellátásáért, és olyan speciális feladatokat is ellátnak, mint gyermektoxikológia, gyerekbőrgyógyászat. Gyermekortopédiai osztály is egyedül itt működik. Ezenfelül a korábban megszűnő gyermekintézmények feladatának nagy része is ide került át.

A kórházban havonta közel 2000 fekvőbeteg gyermek ellátása történik, ebből csak körülbelül 1300-at finanszíroz a biztosító. A főigazgató véleménye szerint, ha ez így marad, havi 45-50 millió forinttól esik el a kórház. Kérdésünkre Harmat György elmondta, hogy már tárgyalt Horváth Ágnes egészségügyi miniszterrel és az egészségbiztosítóval is, és ígéretet kapott a helyzet rendezésre. Mivel ez eddig nem történt meg, Harmat újra megkereste a minisztert. Véleménye szerint a pénzszűke akkor érintheti az ellátás teljes egészét, ha a miniszter, illetve a biztosító által megígért korábbi segítséget nem kapják meg.

A főigazgató szerint a kórház változatlanul képes a főváros és a regionális ellátás biztosítására, de ehhez szükséges a megfelelő anyagi feltételek újragondolása. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr896316604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főpilóta 2007.06.06. 21:21:02

Ha már egészségügy, ugye grizzlyke nem haragszol meg egy kis önreklámozásért :-) A Röplap új Közleménnyel kezdődik, melynek épp a pásztói eset, s annak az empátián alapuló elemzése a témája. Vannak új versek is. htp://roplap.fw.hu Hajrá Grizzlyke! Főpilóta

grizzly 2007.06.06. 21:59:34

Kedves Főpilóta, Bizony ám, hogy nem! Ez csak természetes:-)))))))))))))))) Bárcsak minden épeszű emberhez eljuttathatnánk a hireket! Hát ez már égbekiáltó, ami itt folyik, nem tudom meddig tart még ez az ámokfutás............. tragédia.
süti beállítások módosítása