HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.04.04. 16:20 grizzlyke

Lemondott Molnár Lajos        2007. április 4. 14:45  MNO

Lemondott Molnár Lajos egészségügyi miniszter. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Molnár Lajos lemondását 2007. április 6-i hatállyal elfogadta. Az új miniszter hivatalba lépéséig a tárcát helyettesítési jogkörében április 6-ától Horváth Ágnes államtitkár irányítja. A Kormányszóvivői Iroda 12.55-kor még azt közölte, nincs napirenden a kormány átalakítása, nem egészen két órával később már Molnár távozásáról adott ki közleményt.

A Kormányszóvivői Irodától 12 óra 55 perckor érkezett elektronikus levélben még az alábbi, rövid közlemény szerepelt: „A napokban a sajtóban megjelent személyi találgatások alaptalanok, a kormány átalakítása nincs napirenden”.
A miniszterelnök és a kormány továbbra is elkötelezett az egészségügyi reform folytatása mellett, az eddig meghozott intézkedéseket a betegek érdekeit jól szolgáló, minőségi ellátást nyújtani képes, fenntartható és igazságos módon finanszírozott egészségügyi ellátás irányába tett helyes lépéseknek tekinti - áll a Kormányszóvivői Iroda közleményében.


•   Kökény: Molnár távozásának személyes okai vannak
•   MDF: Molnár elhagyta a süllyedő hajót
•   Repa Imre nem kapott hivatalos megkeresést
•   Kóka megköszöni Molnár eddigi munkáját
•   A gyógyszerész kamara üdvözli Molnár távozását


A reform első szakasza nehéz alkalmazkodási kényszert teremtett a sok éve mozdulatlan egészségügyi rendszernek. A reform első szakasza, az elkerülhetetlen vitákkal és konfliktusokkal együtt is, sikeres. Ebben Molnár Lajosnak elévülhetetlen érdemei vannak - olvasható a dokumentumban.

A közlemény szerint a miniszterelnök megköszönte és elismerését fejezte ki azért a munkáért, amelyet Molnár Lajos a magyar egészségügy megújítása érdekében végzett.

Az egészségügyi reform következő nagy feladata a biztosítási oldal megújítása. A reform második szakaszának sikeréhez elengedhetetlen, hogy azt már ne terheljék a struktúraváltásból fakadó konfliktusok, ne legyen megkérdőjelezhető az átfogó és összetett döntéshez szükséges szakmai és politikai bizalom - áll a szövegben.

A Kormányszóvivői Iroda közölte: az Egészségügyi Minisztérium élére a koalíciós megállapodás szerint az SZDSZ jogosult minisztert jelölni.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr466316777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Főpilóta 2007.04.04. 18:12:01

Erről a patkányról hamarosan (még ma este) Jegyzet olvasható a Röplapban! Ne hagyjátok ki!
süti beállítások módosítása