HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.03.04. 13:04 grizzlyke

Különlegesen hazug szocialista politikusok      2007.03.04.  Néző László  MNO

Az, hogy a szocialista politikusok egy része hazudik, nem újdonság. E tudásunkhoz nem kellett őszödi beszéd, nem kellett gyurcsányi lebukás, elég volt ebben az országban élni. Ismerjük: kommunista kutyából sohasem lesz demokratikus szalonna. Ám az utóbbi időben, hiába a "Szenvedélyes" Ígérgető fogadkozása, mindent elönt a pofátlan valósághamisítás.

Mintha a híres mesebeli versenyben vennének részt vezető "baloldali" politikusok: ki tud olyat hazudni, amit a király sem hisz el... Fel kellene már őket világosítani: a "király", az istenadta nép már régen semmit sem hisz el nekik, lassan már a nevükben is kételkedik.

A minap Medgyessy Péter, Gyurcsány elődje, mentora, majd áldozata az egyik kereskedelmi televízióban például így emlékezett az elmúltakra: "Orbán Viktor olyan költségvetési pozíciót adott át, amelyik nagyon is rossz volt, közel volt ahhoz, amit Gyurcsány most bemutatott az őszödi beszédben. Aztán jöttem én, aki csinált egy programot, és aztán elkezdett javítani a költségvetés helyzetén". Ha megnézzük a számokat - folytatta -, az derül ki, hogy mikor ő (M.P.) átadta a kormányt, akkor "a költségvetés helyzete jobb volt, mint az Orbántól átvett időben, s utána Gyurcsány rontott, visszavitte ugyanoda, ahol Orbán idejében volt".

Erre már a műsorvezető, a  "legnagyobb magyar újságíró" is csak "lesett". Nem is csoda, ekkora cinikus hazugságot még M. P. köreiben is nehéz produkálni. (Persze, van más megoldás is: Medgyessy, sok utazása közben valahol ottfelejtette agysejtjeit... Hiába, a szivar, meg a konyak nem egészséges - csak mértékkel.)

Amennyiben úgy lett volna, ahogy a fürge nyelvű egykori kormányvezér mondja, vajon mi a fészkes fenéből tellett a hirtelen mintegy 150-200 ( 300?) milliárdba - ez néhány hónap költsége - kerülő közalkalmazotti béremelésekre, nyugdíjemelésre stb. Ha pedig így volt, nem ér-e fel egy hazaárulással, hogy évekre sokszázmilliárddal terhelte meg a költségvetést a pillanatnyi sikerért? A Francia Becsületrend Lovagjának, a Kárpátok James Bondjának, a talpig tisztességes úriembernek ilyenkor - mint sokan mások megtették a történelemben, akik ennyire elk.., elrontottak valamit - nem kellett volna-e hideg vasat szorítania sajgó szívéhez, vagy keskeny, remegő szájába illeszteni a pisztolycsövet?

Persze, hogy nem, mert ebből egy szó sem igaz. Az sem hihető, hogy a közgazdász, egykori pénzügyminiszter és bankvezér mindezt ne tudná. Azért a számokat talán ismeri. A Pénzügyminisztérium honlapján fellelhető adatok önmagukért beszélnek. Az államháztartás hiánya 2001-ben - az Orbán-kormány utolsó teljes évében -  a GDP 4,1 százaléka volt, 2002-ben hirtelen 9 százalékra nőtt - éppen Medgyessy (f)osztogatása következtében. 2003-ban lecsökkent 7,2 százalékra, de még 2004-ben is - ekkor ütötte ki Gyurcsány M.P. kezéből a kormányrudat - 6,5 százalék volt - tegyük mindehhez hozzá, hogy közben azért a GDP is növekedett, évente nagyjából 4 - 4,5 százalékkal. A bruttó államadósság ehhez képest 2001-ben a GDP 52,1 százalék volt, 2002-ben 55,6, 2004-ben pedig már 59,4 százalékra nőtt: 2001-ben 7 719,5, 2003-ban már például 10 587,7 milliárd forintra rúgott. (2007 első hónapjára majd 15 ezer milliárd forint volt az államadósság!) Közben például folyamatosan emelkedett a munkanélküliségi ráta is. A számok tehát némileg ellentmondanak az egykor útegázo...útelegáza... útelágazáshoz érkezett Medgyessynek.

De hagyjuk is ezen a helyen a sima modorú kémet, mert Brutusa is ontja magából az újabb hamisságokat. Hiába, a pofátlansági versenyben lemaradni nem szabad! A brit The Timesnak adott interjúban Gy.F. azt állítja: soha nem látott mértékű antiszemitizmus tapasztalható az országban! "Valami rettenetes történik Magyarországon!" - sikít fel. Minderre néhány szórólapból, meg a Kossuth téren bemondott zsidó nevekből következtet. Azt ajánlanám, ezzel a véleményével ne nagyon hencegjen tőlünk kicsit nyugatabbra, mert ez nem egyéb, mint a holokauszt relativizálása, már-már tagadása. Hiszen többszázezer magyar zsidó kiirtása ezek szerint smafu, meg sem történt, ha mindezt egy szórólap, s néhány elmebeteg felolvasása űberelni tudja.

Arról már nem is beszélve: milyen dolog lezsidózni, komcsizni saját feleségét, s annak családját. Még jó, hogy nem a Kossuth téren olvasta fel a pedigrét!

Gyurcsány, nyilván amolyan levezetésképpen kisebb dolgokban is hazudik, mint a vízfolyás. Azt mondja például a The Timesban a rendőri azonosítókról: "A belső eljárásokat és szabályokat megváltoztatták. A rendőrök már letéphetetlen, felvarrt jelvényt viselnek". Pénteken este kifejezetten lestem a rendőrök mellét a belvárosban (remélem, nem értették félre!), felvarrt azonosítót nem láttam, csak a szokásos fityegős-biztostűs megoldást. Nyilván elszakadt a cérna.....

Én különleges fajta politikus vagyok - mondta a brit lapnak. Nyilván ezt is a régi kommunista családból származó felesége köreiben tanulta. Mi kommunisták különleges emberek vagyunk, különleges anyagból gyúrva - valahogy így volt ez már a sztálini időkben is. A helyzet, úgy látszik, sokat nem változott. Az eszme most egy kicsit más - de az sohasem érdekelte igazán a kommunistákat, többségük nem is igen értette - , a párt szinte ugyanaz.
S itt maradt velünk közös szégyenünk, a lassan mindent elborító hazugság is.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr156316922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása