HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2006.12.22. 21:52 grizzlyke

Hazudozás a négyzeten     -   Nyiri János  2006. december 22. 10:58 

Gyurcsány Ferenc szerint kormánya teljesítménye kiváló, csak a kommunikációja rossz.
Kész téboly
.

A kormányszóvivői iroda legfrissebb összegzése szerint Gyurcsány Ferenc folyamatosan beszélt (csak a T. Házban több, mint 13 órát május óta, elosztva 86 alkalomra), továbbá bejárta a fél világot, blogolt vagy 230-szor, számolhatatlan mennyiségű interjút adott, szónoklatot tartott ilyen-olyan rendezvényeken stb. stb.

Ha csapnivaló a kommunikáció, akkor vajon ki a felelős ezért?

A helyzet azonban még ennél is rosszabb. Gyurcsány Ferenc ugyanis december 17-én értékelte saját féléves kormányzását. Jó lett volna megtudni, mi történt fél évvel ezelőtt, amitől ő a saját féléves kormányzásáról tud. Átaludta volna az 1994. szeptember végétől 2006. június 17-éig tartott időszakot? Nem jutott el a tudatáig, hogy 2004. szeptember 30-a óta ő a miniszterelnök? És vajon az sem számít, hogy június 9-én tett ismét esküt?

Csak nem "kommunikáció" folyik itten?

Ha már a kommunikációnál tartunk, arról sem feledkezhetünk el, hogy maga Gyurcsány mondta azt májusban, hogy "végighazudtuk az elmúlt másfél-két évet", kiegészítve azzal, hogy "a szarból hoztuk vissza a kormányzást", magyarán hogy a hazudozással megnyerték a választást.

Azt tehát nem mondta Gyurcsány, hogy 2004-től 2006. júniusig lett volna rossz a kommunikáció. Azt viszont mondta, hogy abban az időszakban rossz volt a kormányzás.

Kizárólag egyféle értelme van a gyurcsányi mondatoknak:

2006 tavaszáig rosszul kormányoztunk, de jól kommunikáltuk. Azóta jól kormányzunk, de rosszul kommunikáljuk.

Ebből nyilván kétféle következtetés adódik:

1. mostantól jól akarunk kormányozni, és jól is akarjuk kommunikálni;
2. mostantól jól kell kommunikálnunk, mert az, hogy miként kormányzunk édes mindegy a választások, a hatalom megtartása szempontjából.

A második következtetés megvalósulására az eddigiek fényében sokkal inkább számíthatunk, mint az elsőre. Miért?

A második Gyurcsány-kormány eddig megbukott a helyhatósági választáson, megbukott demokráciából (október 23-án), és nem mutatott fel érdemben semmilyen említésre méltót sem. Nincsen tehát okunk azt hinni, hogy valóban jó kormányzás következik, ugyanis:

Az elmúlt fél évben sem "jó kormányzás", kizárólag "kommunikáció" folyt, és az összes gazdasági, illetve politikai elemzés arról szól, hogy a kormánynak vannak ígéretei, amelyek ha megvalósulnak, akkor…

A Gyurcsány-kormány ma nem több, mint egy rakás ígéret, és ezen ígéretek megvalósítása - higgyünk Gyurcsánynak! - a jövőben a kommunikáció szintjén várható. Elvégre ő maga jelentette be most, "önkritikusan", hogy a kommunikációban kell javulni.

A kormány katasztrofális terveihez csak akkor fog "jó kommunikáció" csatlakozni, ha hatványozzák a 2004–2006-os teljesítményüket. Hazudozás a négyzeten, ez lesz itt jövőre, ezért kell az idei négyszeresét szánni "kommunikációra" a 2007-es költségvetésben. 


S álljon itt egy ékes példa a baloldal választási győzelmével kapcsolatban, "Nemigazország"-ból


 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr566317467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása