HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2006.11.25. 15:23 grizzlyke

"Demokrácia megalkuvás nélkül", ez Fidesz új mottója és a győri egyetemi csarnokban rendezett tanácskozás jelszava is. A tervek szerint megalakítják az Önkormányzati Képviselők Országos Gyűlését. Ehhez az alapszabály módosítására lesz szükség, akárcsak ahhoz, hogy a gyűlést a mindenkori pártelnök vezesse. A kongresszuson - amelyet a múlt hónapban, a Magyarországon kialakult válsághelyzet miatt hívtak össze - várhatóan értékelik az önkormányzati választásokat is. A kongresszuson személyi kérdésekről nem döntenek.

Áder: Minden eszközzel megvédjük alkotmányos jogainkat

"Október 23-án a magyar demokrácia Gyurcsány Ferenc rendőreitől kapott egy pofont. Nem kicsit, jókorát."  A rendőrattakjának egyetlen célja volt: elvenni a kedvünket attól, hogy éljünk alkotmányban rögzített jogainkkal" - jelentette ki Áder János, a parlament alelnöke a Fidesz győri rendkívüli kongresszusán, amelyen a jelenlévők egyhangúan több alapszabály-módosítást fogadtak el, köztük legfontosabbként létrehozták az Önkormányzati Képviselők Fórumát.

                        

Egyhangúan több alapszabály-módosítást fogadott el a Fidesz rendkívüli, XXI. kongresszusa, köztük legfontosabbként létrehozták az Önkormányzati Képviselők Fórumát. A fórum az alapszabály-módosítás szerint a Fidesz egységes önkormányzati politikájának megvalósítása, valamint Szövetség által jelölt, illetve támogatott polgármesterek és önkormányzati képviselők tevékenységének összehangolása érdekében jön létre.

Kövér László, az Országos Választmány elnöke a módosításokat azzal indokolta, hogy a változtatások javítják a Fidesz munkáját, illetve segítséget adnak ahhoz, hogy az önkormányzati képviselők és a polgármesterek a szövetség politikájához illeszkedő "trend" szerint vigyék a helyi ügyeket. Kósa Lajos, a kongresszus levezető elnöke megállapította, hogy az 1816 meghívott küldöttből jelen lévő 1053 küldött ellenszavazat nélkül fogadta el a módosításokat.

Áder: Nem engedünk '89-ből

Október 23-án a magyar demokrácia Gyurcsány Ferenc rendőreitől kapott egy pofont. Nem kicsit, jókorát - kezdte beszédét Áder János, a parlament alelnöke a Fidesz győri rendkívüli kongresszusán. A politikus azt mondta: a békés megemlékezőket, a hazafelé igyekvő házaspárokat, az időseket, a békíteni igyekvő papokat és országgyűlési képviselőt a rendőrök agyba főbe verték minden indok nélkül. - Gyurcsány Ferenc rendőrattakjának egyetlen célja volt: elvenni a kedvüket attól, hogy éljünk alkotmányban rögzített jogainkkal. Pedig a gyülekezés és a szólásszabadság a garanciája a magyar demokráciának válsághelyzetekben - jelentette ki Áder János. - Magyarországon ma morális, politikai válság van. Így kétszeresen is fontos az alkotmányos alapjog tiszteletben tartása - tette hozzá.

A politikus emlékeztetett arra, hogy október 23-án népszavazást kezdeményezett. - Ez azt mutatja, hogy van alkotmányos megoldás a válságra - mondta Áder János, hozzátéve: nincs mit csodálkozni azon, hogy a szocialisták és Gyurcsány Ferenc bértollnokai azonnal támadásba lendültek. - Ez a javaslat is bizonyítja, hogy a Fidesz most is az alkotmányos megoldást keresi. Megalkuvás nélkül - tette hozzá. Közölte: a javaslat célja, hogy választópolgárok eldönthessék, melyik úton akarnak továbbmenni; az átverés, a becsapás, a hazugság útján, vagy azon, amelyre Gyurcsány Ferenc felhatalmazást kapott.

A politikus méltatlan színjátéknak nevezte azt, ahogy az Országos Választási Bizottság a Fidesz népszavazási kérdéseiről döntött.Áder János ezután idézetekkel bizonyította, hogy a kormány és Gyurcsány Ferenc nem tartotta be választási ígéreteit, amelyek végrehajtására tavasszal felhatalmazást kapott. - Mintha visszafelé mennénk az időben. Üzenjünk a csüggedőknek: mindig lesz, aki a zászlót magasra emeli, nem engedünk '89-ből, minden eszközzel megvédjük alkotmányos jogainkat - jelentette ki a parlamenti alelnök.

Bugár: A politikával és a politikusokkal van baj

Nemzetpolitikai kérdésekben a pártok közötti összefogást,valamint a politika erkölcsi megújulását szorgalmazta Bugár Béla, a szlovákiai Magyar Koalíció Pártjának elnöke, aki a határon túli magyarok nevében mondott üdvözletet a Fidesz XXI., rendkívüli kongresszusán Győrött.

A politikus szerint nem csak Magyarország, de az egész Kárpát-medence, Közép-Európa is erkölcsi válságban van, ám nem a néppel, az emberekkel van a baj, hanem a politikával és a politikusokkal. - Az emberek igazságérzetének megnyilvánulásai szempontjából a jelenlegi helyzet és 1956 között párhuzam van - tette hozzá az MKP elnöke, aki szerint új erkölcsi alapra kell helyezni a politikát és a pártokat. Olyan államférfiakra van szükség, akik nem csak a következő választást, hanem a jövő nemzedék sorsát is látják. Bugár Béla azt kívánta a Fidesznek, hogy álljon élére az erkölcsi megújulásnak.

A határon túli magyar politikus összefogást szorgalmazott a magyar pártok között a nemzetpolitikai kérdésekben. Szerinte egyfajta kiegyezési folyamatra lenne szükség, ugyanakkor tudja azt is, hogy ehhez partner kell. - Azt kívánom a Fidesznek, hogy találjon ilyen partnert - tette hozzá. Bugár Béla a határon túli magyarok nevében üdvözölte a kongresszust. Közölte, hogy jelen vannak a Felvidék, Kárpátalja, a Vajdaság és Erdély képviselői is.

Navracsics: Gyurcsány hozta el a hazugság, az irigység és a gyűlölet politikáját

A Fidesz erejét igazán az adja, hogy Magyarország legszínesebb, legtoleránsabb pártja, amelyet a polgári Magyarország eszméje, nem pedig az ellenfél gyűlölete tart össze - mondta Navracsics Tibor. - A hazugság, a gyűlölet és az irigység politikáját hozta a szocialista kormányzás - jelentette ki a Fidesz frakció vezetője. Hozzátette: a kormány minden eszközt alkalmazhatónak tartott ahhoz, hogy megakadályozza a polgári oldal hatalomra kerülését. - Gyurcsány Ferenc miatt szégyenkeznünk kell a világ előtt - mondta.

A frakcióvezető úgy vélekedett, nincsen ma olyan társadalmi réteg, amelyet nem próbáltak volna meg a szocialisták kijátszani egy másik ellen. - Gyurcsány Ferenc hozta el a hazugság, az irigység és a gyűlölet politikáját. Ezért mondjuk, Gyurcsány Ferenc a magyar politikában persona non grata - jelentette ki Navracsics Tibor. Hozzátette: az elmúlt négy és fél évben mindennapossá vált a független intézmények elleni gátlástalan támadás. Navracsics Tibor úgy vélekedett, hogy a szabadságjogok is válságba kerültek.
- Ami szeptember 18. óta történik, az a polgári Magyarország legsötétebb oldala - tette hozzá. A frakcióvezető szerint a nemzetközi megfigyelők is kétesnek tartják a demokrácia magyarországi állapotát.

- A Fidesznek kötelessége az aktív részvétel az Országgyűlésben és az önkormányzatokban a demokrácia stabilitása érdekében - mondta. - A jövő évi költségvetés a leszakadás büdzséje lesz - jelentette ki Navracsics Tibor. - Az önkormányzatok feladata, hogy megpróbálják tompítani a megszorításokat. Helyi szinten tudjuk bebizonyítani, hogy kormányképesek vagyunk - közölte a politikus.

- Nagyok lettünk, sokszínűek lettünk, erősek lettünk. (...) Párbeszédet kell kezdenünk arról, milyen Magyarországot képzelünk el - tette hozzá. Navracsics Tibor javaslatot tett arra, hogy a párt januártól havonként kezdjen vitát négy értékről, amelyek a jövő alapját jelenthetik. - Januárban beszéljünk az igazságosságról! Alakítsuk ki, mit várunk el akkor, amikor az igazságos társadalomról beszélünk - mondta. A frakcióvezető javaslata szerint februárban az életminőségről, márciusban a közszolgáltatásokról, az állam feladatáról, áprilisban pedig a versenyképességről lesz vita.

A résztvevők a kongresszus elején egy perces néma felállással adóztak a nemrégiben elhunyt Puskás Ferenc emlékének, köszöntötték a megjelent Buzánszky Jenőt, az egykori Aranycsapat tagját, előtte pedig a meghívottaknak levetítették a híres angol-magyar mérkőzés góljait.

A kongresszus végén Orbán Viktor pártelnök helyzetértékelése hangzik el a demokratikus kormányzás helyreállítása érdekében teendő lépésekről.

(MTI, InfoRádió, hirado.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr536317703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása