HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Ez nagyon light-os

2006.11.18. 16:13 grizzlyke

Parlamenti páholy       Gondola 2006. november 18. 13:08  
Lezárult a költségvetés általános vitája

Kétségtelen, hogy a jövő évi költségvetés családok százezreinek okoz súlyos gondot - ismerte el az SZDSZ-képviselő, Fodor Gábor, hozzátéve ugyanakkor: nem igaz a Fidesz állítása, hogy a büdzsé megélhetési válságba sodorja az országot. A szabad demokrata politikus határozottan beszélt a

kormányoldal felelősségéről, de hangsúlyozta: a Fidesz túlköltekezése is hozzájárult a nagyon magas hiány kialakulásához.(sic!!!!)
- Ha ellenzéki képviselőtársaink azzal vádolnak bennünket, hogy a 2007-es költségvetés megszorító költségvetés, akkor mi nem vonhatjuk kétségbe ezt az állítást, mert egyébként valóban az – jelentette ki Fodor Gábor. Annak a nemzetközileg példátlan hiánynövekedésnek, aminek a levét most isszuk, a nagyobb részéért kétségtelenül mi vagyunk a felelősek, és nem mond igazat kormánypárti politikus, ha erről nem beszél.

Fodor Gábor szerint azért nem beszélhetünk megélhetési válságról, mert az elmúlt évek 30 százalékos bér- és nyugdíjemeléseiből csupán néhány százalékot veszítenek el az emberek jövőre. Nem ad igazat a Fidesznek abban sem, hogy 2007 elvesztegetett év lesz, mert szerinte jelentős lépés a hiány 3-4 százalékos csökkentése.

Hock Zoltán MDF-képviselő úgy látja, hogy a költségvetési tervezet koncepció nélküli, a kormánypártok fűnyíró-elv alapján csökkentik a kiadásokat. Szerinte a kormánynak megfontoltabban kellene haladnia.

- Most kijózanodtak, és egy év alatt akarják mindazt visszavenni, amit szétosztottak az országban. Képtelenség, mert ebből az fog következni, a vállalkozásoknak a versenyképessége csökkenni fog – vélte Hock Zoltán. A ki sem alakult középosztály meg fog roppanni, az adóbefizetések csökkenni fognak, ennek eredményeként azok a várva várt bevételek, amit a pénzügyminiszter megfogalmazott a költségvetésben, vélhetően nem fognak manifesztálódni.

Mint mondta: a leépítések és a jövedelemcsökkenés a személyi jövedelemadó- és az áfabevételt is bizonytalanná teszi, és így visszaveti a hiány csökkentését. Támogatja az öngondoskodás elvének erősítését, de szerinte a megnövelt adók mellett ez nem várható el az emberektől. Úgy látja, hogy a helyhatóságoknál az energiaárak emelkedése és a támogatások megnyirbálása miatt eladósodási hullám indulhat el. A költségvetés tárgyalása a részletes vitával a jövő héten folytatódik.

Becsey Zsolt, a Fidesz európai parlamenti képviselője kijelentette: a maastrichti kritériumok teljesítésekor nem az államháztartási hiány, hanem az infláció lefaragása lesz Magyarország számára legnagyobb kihívás, ezért antiinflációs politikára van szükség.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr286317783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása