HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

Echte szocialista módi

2009.12.05. 13:13 grizzlyke

Botrány Botka városában Magyar Hírlap 2009-12-05

Alkotmánysértő és jogellenes a szocialisták akciója
A szegedi szocialista városvezetés minden figyelmeztetés nélkül lerombolta egy tucat kereskedő pavilonját Szeged belvárosában, ahova egy új, részben EU-s forrásokból megvalósuló vásárcsarnokot építenek. A sietség oka, ahogy helyi kereskedőktől értesültünk, hogy a beruházást Botka László a 2010-es októberi önkormányzati választásokra szeretné átadni.

Megdöbbentek a látványon azok a kereskedők, akik Mars téri üzleteikhez igyekeztek múlt hétfőn. Advent első vasárnapjának estéjén ugyanis a városvezetés rendőri biztosítással porig rombolta árusító helyeiket, amivel egy tucat család megélhetését lehetetlenítették el. A szétvert bódék tulajdonosai között vannak érvényes bérleti szerződéssel és működési engedéllyel rendelkező kereskedők.

A tulajdonosok szerint jogellenes és alkotmánysértő a szocialista városvezetés akciója, mert nem volt joga a közterületen álló, de a területen helyhasználati joggal és érvényes bérleti szerződéssel rendelkező kereskedők épületeinek elbontásához. Ezt támasztja alá a Megyei Bíróság határozata is, amely hatályon kívül helyezte a bontást jóváhagyó elsőfokú ítéletet.

Az önkormányzat, hogy a kártérítési kötelezettségektől mentesüljön, más indokokkal is próbálta a terület birtokba vételét és a terület kiürítését gyorsítani, arra hivatkozik, hogy a pavilonok valójában ingóságoknak bizonyulnak és nem ingatlanoknak.

A városvezetés a tárgyalásos megegyezés helyett csak üzenget a kereskedőknek. Botkáék nem hajlandók fizetni, és „nyerészkedőknek” minősítették az üzlet tulajdonosokat. A korábban az MSZP miniszterelnök jelöltjeként is emlegetett polgármester a minap ingerülten közölte: még ha a háza elé is jönnek tiltakozni, akkor sem fizet.

ŐRIZETBEN A BKV ÉS A BUDAPEST AIRPORT JOGI IGAZGATÓJA Magyar Hírlap 2009-12-05

A BKV jogi igazgatóját - aki korábban a Budapest Airportnál dolgozott - pénteken este tetten érték, amint egy bevásárlóközpont parkolójában tízmillió forint vesztegetési pénzt vett át a BKV-val szerződésben álló egyik cég képviselőjétől. A nyomozás eddigi adatai szerint az igazgató fiktív megbízásokat adott ügyvédeknek, akik a megbízási díj egy részét visszaadták neki.

A nyomozók szerint folyamatosan, többszörösen túlszámlázták az elvégzett munkát, amit az igazgató elfogadott. A munka nélkül szerzett többletbevételt aztán a cégek visszajuttatták .

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr526315829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása