HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2009.06.20. 13:43 grizzlyke

Itthon HetiVálasz Cigányokat telepítenek a magyar falvakba 2009.06.20.

Az Európai Unióban illegálisan tartózkodó, fekete munkás cigányokat vajdasági magyar falvakba akarják visszazsuppolni. Az érintett települések tegnap ismét tiltakoztak, mert attól tartanak, hogy a hatóságok erőszakkal akarják megváltoztatni lakóhelyük etnikai összetételét. A Vajdaságban ráadásul nem ez az első eset, hogy a magyar közösséget Belgrád fel kívánja hígítani.
Az Európai Bizottság még júniusban javasolni fogja, hogy szüntessék meg a vízumkényszert a szerbiai polgárokkal szemben: a szerb állampolgárok eddig ugyanis csak bizonyos feltételek mellett kaphattak vízumot az EU-ba. Az utazási könnyítés egyik feltétele azonban a Szerbia és az EU között tavaly hatályba lépett toloncegyezmény gyakorlati alkalmazása. A döntés elsősorban a balkáni országból származó, az EU területén, Németországban és Ausztriában illegálisan tartózkodó roma lakosságot érinti.

A toloncegyezmény értelmében a szerb hatóságoknak oda kell visszatelepíteniük az Unióba illegálisan belépett romákat, ahonnan származnak. A belgrádi Munkaügyi Minisztérium mintegy ötezer emberről beszél. Ezzel szemben az Európa Tanács megállapítása szerint: Szerbiának mintegy 150 ezer személyt kell visszafogadnia. A testület jelentése hozzáteszi, hogy Belgrád ebben az ügyben 2002 óta gyakorlatilag semmit sem tett.

A szerb hatóságok bagatellizálni próbálják az ügyet, és egyben megnyugtatni a vajdasági magyarokat, hogy nem az ő lakókörzetükbe költöztetik a romákat. Csakhogy a Vajdaságban időközben már meg is kezdődött a népvándorlás. A helyzetet csak tovább súlyosbítja, hogy a visszatoloncolódó romák 60-70 százaléka a ma már független Koszovóból származik, márpedig oda a romák nem térhetnek vissza. Egyrészt, mert szerb állampolgárok, és ezért a koszovói hatóságok megtagadják befogadásukat, másrészt, mert maguk a romák sem akarnak visszatérni szülőhelyeikre, mivel félnek.

A félelem onnan származik, hogy a kilencvenes évek második felében, a koszovói háború idején a romák a szerb reguláris erők egyfajta szabadcsapati voltak. Jutalmul megkapták az elűzött albánok házait, amelyekből viszont a belgrádi adminisztráció visszavonulása után menekülniük kellett.

A Vajdaság, szerb megítélés szerint, több szempontból is megfelelő hely a romák letelepítésére. A kétmilliós Vajdaságban a magyarok aránya még ma is 15 százalék: régi terv, hogy arányukat 10 százalék alá kell szorítani. Másrészt a régió Szerbia leggazdagabb része, így könnyebben befogadhatják az újonnan letelepülőket. A romák beilleszkedése azonban csak papíron egyszerű feladat, valójában több mint problematikus: nem, hogy magyarul, de még szerbül sem tudnak. Az iskolás gyerekek kommunikációs nyelvként gyakran a németet használják, mert eddig német, vagy osztrák iskolába jártak.

Fórum a témában Az utolsó hozzászólások:

Hozzászóló: serteperte 2009-06-20 11:16
Komolyan mondom, hányingerem van. Az élősködő, büdös, szinte semmire sem jó brancs tönkrevágja a világot.
Persze nem vagyok meggyőződve, hogy egy másik élősködő brancsnak ez nem jó. A két véglet. A svábbogár és a kakukk. Beleborzongok, hogy gyerekeim, unokáim ezeket kénytelenek lesznek elviselni.
Előitélet, rasszizmus, antiszemitizmus. Milyen érdekes, mindig csak az okozatokat akarjuk boncolni, de hogy miért alakult így a világ ( az okot), azt nem keressük. Lehet, hogy nem véletlen?

Hozzászóló:kolozsvar 2009-06-20 10:46
Mert bolondok új országot kérni, vagy autonómiát, akkor vége a parazta életüknek, és még dolgouzni is kellene, nem a segélyre várni, nem lehetne a mások által termelt javakat betakaritani.

Hozzászóló: MZperX 2009-06-20 10:37
Befogadó országot nem nagyon lehet találni ennek a népcsoportnak, egyik állam sem olyan hülye. Egy új országot nekik, ahogy valaki ezt tanácsolja?
Hallotta már valaki, hogy önálló országot szerettek volna? A palesztinok, kurdok, tamilok, baszkok, X+1 kisebbségben élő nép mind saját országot szeretne, ahol gondoskodhatna magáról. De az említett népcsoportnak erre nincs igénye. Elégedettek az élősködő életmóddal.

Hozzászóló: feketebuli 2009-06-20 10:28
Kanada egy befogadó ország! Mégis, amikor először a cseh, majd magyar cigányok kezdtek "tömegesen" bevándorolni, Torontóban a kanadaiak tüntettek ellenük az un. Kingston Road-i motel strip-nél.
Nem sokkal később a "liberális" kanadai kormány vízumkényszert vezetett be Magyarországgal és a Cseh Köztársasággal szemben!
Pedig Kanada hatalmas ország, területileg Magyarország százszorosa. Mégis, 3-400 cigány család bevándorlását sem volt képes tolerálni!
Obulus, tényleg velünk van a baj?

Hozzászóló: nori2009-06-20 09:23
Már megint mondott valami "baromi jót"
Mondja maga soha nem akar szembenézni a valósággal? Más országokkal miért nem kötött az EU belépés előtt tolonc egyezményt? Más illegális bevándorlókat miért nem kényszeritenek ekkora nagyságrendben elhagyni az országot?
Mit gondol - erőltesse meg az agyát, ha egyáltalán van mit megerőltetnie - miért pont a cigányokra vonatkozik ez?
A nagy okosságában, amelyet ezzel a mümájer toleranciával hirdet, kérem mondjon egy egyetlen, ISMÉTLEM EGYETLEN olyan példát, ahol nagyszámban előforduló cigányok integrálódni tudtak, az EU-ban, vagy akár nálunk úgy, hogy nem okoztak problémát.
Én ugyanis csak az ellenkezőjét látom, bárhova nézek, (Olaszország, Németország....ott még fizetnek is nekik csak menjenek....és még sorolhatnám)
Egyetlen másik nációra nem igaz ez az antiszociális viselkedés. Ázsiaiak, feketék, mind tud valamit az együttéléssel produkálni. Egyedül a cigányoknak nem megy ez.
És akkor maga jön ezzel a roppan éleselméjü megállapításával.

Hozzászóló: Obulus 2009-06-20 08:59
Mi ez a hülyeség?
Nem azért telepítik ki őket az Úniós országokból, mert cigányok, hanem azért, mert illegális bevándorlók.

Hozzászóló: serteperte 2009-06-20 08:48
Szóval a Benes dekrétum alapján történt német és magyar kitelepítés elitélendő és aljas dolog volt.
A mocskok BETELEPÍTÉSE Eu jóváhagyással jogszerű.
Remélni tudom, hogy az ottani magyarok tovább telepítik a füstös tetveket.

Hozzászóló: zsil 2009-06-20 08:41
Már csak azt nem értem, hogy a Rózsa-dombon miért nem lehet minden villa mellett egy tüchtige putri! Ugyanis: nagy nevelő hatása van az együtt-élésnek!
A betelepítés pedig arcátlanság, ugyanis , ha a törvények nem vonatkoznak a betelepítettekre, akkor az egész akció arra jó, hogy elüldözzék a magyarokat az élő-helyükről.

Hozzászóló: Gringo 2009-06-20 07:46
DDD
Ez jó volt!

Hozzászóló: adekvalt 2009-06-20 06:51
A jelenlegi népesedési folyamatok alapján, a Kárpát-medencében 15-20 éven belül többségbe fognak kerülni a cigányok.
Elképzelem, ahogy 2025-ben, mint kisebbségben élő magyart, csicskáztatnak, kirabolnak, megkéselnek, a lakásomból kirúgnak a bodzaszedők.
Jelenleg nem látok a problémára "politikailag korrekt" megoldást, mint ahogyan a toloncegyezmény sem az, de totál egyetértek vele. Csak az dühít, hogy magyar falvakba telepítik őket. Egy országot kellene létrehozni (Izraeli mintára) valahol az eurázsiai sztyeppén, beültetni bodzával, és odatoloncolni őket. Kolompár lenne a király.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr56315849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása