HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2009.05.12. 10:00 grizzlyke

A kormány el akarja kergetni a magyarokat az országból? Nyiri János 2009. május 9. 10:46

Tételezzük fel, hogy a kormány nem ostoba rövidlátó félhülyék gyülekezete. Ha ez így van, akkor mit célozhatnak az ingatlanadó bevezetésével? Adva van ugyanis a mai Magyarország, amelyben az átlagember legnagyobb – sőt milliók esetében az egyetlen – vagyontárgya a lakás, amelyben lakik. És erre a kormány…
A kormányzat úgy döntött, hogy a rossz gazdálkodása miatt szükséges újabb sarcot nagy hatékonysággal akarja beszedni. Erre kitalálta, hogy egy még valamelyest működő állami információs rendszerre, az ingatlan-nyilvántartásra alapoz új adót.

Az új adó mértéke fél százalék lenne, ami első hallásra nem tűnik soknak. Csakhogy ha számolni kezdünk, akkor kiderül: egy ócska fővárosi panellakás is ér cirka 10 millió forintot, aminek a fél százaléka 50 ezer forint. Ötvenezer forint újabb adó egy évben.

Nagy probléma, hogy az adóalap meghatározása önkényesnek ígérkezik. Hogy egy ingatlan mennyit ér, arra a piacon jól tudják a választ: amennyit megadnak érte. (Ebből egyébként az is következhetnék, hogy a kormánynak kötelező volna megvennie a lakást azon az áron, amekkorára azt az adó kivetésekor értékeli. Ha a kormány szerint tízmilliót ér a Práter utcai harmadik emeleti kétszobás panel, akkor vegye is meg tízmillióért, ne csak adóztatni akarja.)

Most jönnek az újabb csavarok: a kormány azt állítja, hogy a munkavállalók személyi jövedelemadója annyival fog csökkenni, hogy abból könnyen kifizetik az ingatlanadót. Ez nyilvánvaló maszlag, az emberek jövedelme és a lakásuk értéke között nincsen olyan egyenes összefüggés, amit a kormány láttatni szeretne. Aki ilyet állít, az nem ismeri Magyarországot. Tessék végigmenni mondjuk a Szent István parkon, és megnézni akár csak egyetlen szép társasház lakóközösségét. Két szoba hallban, budai panorámával lakó özvegyeknek mitől menne jól? Csak mert nem hajléktalanok – még?

Derék kormányunk azonban gondolt a nyugdíjasokra is. Nem volt nagy kunszt neki, szavazótáborában elsöprő többségben vannak a nyugdíjasok.

Oszkó Péter bejelentette, hogy a nyugdíjasoknak nem kellene fizetniük az ingatlanadót, azt az ingatlanra terhelnék, és majd kifizetik az örökösök.

Nos. Ha eddig még kérdéses volt is valaki előtt, hogy mire megy ki a játék, akkor ezzel eloszolhatott a homály.

A kormány ezzel az ötletével (ha megvalósul) újabb nagy lépést tesz a magyarság fölszámolására. Mintha csak Mikszáth regényeiből lépne ki Oszkó Péter meg a kormány.

Zseniálisan kigondolták, hogyan lehet még valamit fölélni úgy, hogy holnapra semmi se maradjon. Mint a dzsentri, aki módszeresen elissza, elkártyázza a gyermekei, unokái örökségét.

A kormány, amely szavakban „válságkezel”, valójában a magyarokat örökre kifüstöli ebből az országból.

Rétvári Bence országgyűlési képviselő és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség már a devizahitel-válság kezdetén rámutatott, hogy a magyar lakosság devizában történő eladósodása a Medgyessy-kormány 2004-es intézkedésének köszönhető. Medgyessyék – talán a bankokkal egyeztetve? – ugyanis oly módon változtatták meg a lakáshitelezés feltételeit, hogy a forintban jövedelemhez jutó állampolgár ha hitelt vesz fel, garantáltan ki legyen szolgáltatva a bankoknak, a nemzetközi pénzrendszernek.

Most a bankok és az MSZP-SZDSZ-kormányzat közös erővel megint csavarnak egyet a présen. A dolgozók vagy elveszítik állásukat és azért nem tudnak fizetni, vagy ha van állásuk és fizetni is tudnak, akkor még egy ingatlansarcot vetnek ki rájuk, vagy már eleve nyugdíjasok, és akkor az örököseiket semmizik ki, előre.

Kérdés: ezek direkt ki akarják irtani innen a magyarságot?

Ha nem a dumájukra figyelünk, hanem a tetteikre, akkor a válasz egyértelmű.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr966315870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása