HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2009.05.02. 22:06 grizzlyke

A kormány Brüsszel érdekeit képviseli Magyarországon    2009. április 30., 17:37   fidesz.hu  MTI
    
A kormány nem a magyar gazdák érdekeit képviseli Brüsszelben, hanem Brüsszel globalista érdekeit képviseli idehaza, s ez láthatóan tönkretette a magyar mezőgazdaságot - reagált Font Sándor, a Fidesz szakpolitikusa az agrárminiszter csütörtöki sajtótájékoztatójára.

Gráf József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter budapesti tájékoztatóján azt mondta, a magyar mezőgazdaság az ország uniós tagságának egyik nyertes ágazata. Megállapítását azzal támasztotta alá, hogy az agrárium több mint kétszeres forrásból gazdálkodik jelenleg, mint tette az uniós tagságot megelőzően.

A fideszes Font Sándor a tárcavezető szavaira reagálva az MTI-vel közölte: úgy tűnik, mintha Gráf József egy másik bolygóról érkezett volna, és teljesen tájékozatlanul adott volna ki győzelmi jelentést az elmúlt öt év időszakáról.

A képviselő kifejtette: a miniszter olyan sikerről beszélt, amelyet egyedül a magyar gazdálkodók és a magyar lakosok nem éreznek. Lehet, hogy vannak ilyen sikerek, de legfeljebb azok számára, akik kormánypártiként részt vettek a magyar agrárium nagyüzemeinek utolsó privatizációs hullámában - fogalmazott.

Véleménye szerint azoknak a tőkés nagybirtokrendszereknek a tulajdonosait lehet még sikeresnek nevezni, akik a Magyarországnak járó mintegy 340 milliárd forint földalapú támogatásnak a 60 százalékát kapják. Ez - mint folytatta - alig ötezer vállalkozást jelent, a támogatás maradék 40 százalékát viszont körülbelül 195 ezer gazdálkodói egység között kell felosztani.

Az ellenzéki szakpolitikus úgy vélte, a magyar agrárvezetés egyáltalán nem használta ki az Európai Unióhoz való csatlakozással járó lehetőségeket. Szerinte nemhogy a régi tagországok gazdálkodóit próbálta volna utolérni Magyarország, hanem "elvesztettük pozíciónkat a velünk együtt csatlakozó országok" gazdáival szemben is.

Mint fogalmazott, a mezőgazdaság jelenleg nem siker-, hanem kudarcágazat. "Ha kizárólag a gazdákat kérdeznénk meg, hogy érdemes volt-e az unióhoz csatlakozni, akkor 90 százalék feletti lenne az a válasz, hogy nem volt érdemes (...), mert csak tönkrementünk" - mondta Font Sándor, hozzáfűzve, hogy ehhez a tönkremenetelhez a kormány adta a legnagyobb lökést.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr66315871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása