HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.06.10. 12:03 grizzlyke

Paktum          www.api01.extra.hu

Mottó :
"Magyarországon nem tudtam dolgozni. Ön nem tudja az ottani körülményeket elképzelni. Nyílt antiszemitizmus uralkodik. Nyíltan nácik, agresszív nacionalisták lépnek fel a médiában. Egyáltalán nem olyan finom urak, mint Herr Walser. Ez majdnem olyan undoritó, mint amilyen a harmincas évek vége felé volt ...
Semmiféle nemzeti szolidaritást nem tudok kialakítani magamban az úgynevezett *magyarsággal*, azaz nincs magyar identitásom, nem érzek s nem gondolkozom együtt a kétségbeesett magyar ideológiával ... "
( Kertész Imre )


Fodor Gábor, a sehol nem jegyzett - ámbár politikailag még mindig túlsúlyos - szadisták vadiúj elnöke máris leszögezte, hogy új választások csak akkor lesznek, ha a jövőbeni győztes önként lemond alkotmányozási jogáról, és nem ad kettős állampolgárságot a határon túli magyaroknak.
Ez lenne a magyargyűlölő szappanopera végjátékának legújabb remeke : Fodorella ismét jó nagyot rúgott a nemzetbe, bár számára ez a fogalom valószínűleg sohasem létezett. Fel van tehát adva a politikai lecke, tessék választani a rossz és a mégrosszabb közül. Persze ha eltekintünk a nyilatkozat mögött megbúvó mérhetetlen cinizmustól, már most gondolkodhatunk azon, vajon engedünk-e a "királycsinálók" legújabb zsarolásának. Igaz, az általuk leporolt politikai repertoár nem új, legfeljebb a kommunikáció megújult iránya szokatlan. De senki ne örvendjen a megfordult trendnek, ennek a parazita politikának a szavatossága legkésőbb 2010-ben amúgy is lejár. Addig viszont tovább rothad - jobb híján kerülgetjük és befogjuk az orrunkat, hiszen már most romlott és ordenáré módon büdös.

Gondoljunk csak bele, azért mekkora arc kell ahhoz, hogy a bányabéka segge alól diktált liberális-paktummal próbálják meg ismét elszabotálni a valódi rendszerváltást, ezzel antidemokratikus módon korlátozni az új, remélhetőleg markáns többségi felhatalmazással bíró parlament hatáskörét ? Ez lenne a demokrácia, a többség akarata ? Áh, dehogy : Fodor és tettestársai csak szavakban demokraták és liberálisok, a tetteikben aligha. Ráadásul hozzászoktak már ahhoz, hogy nagyítóval sem mérhető támogatottság sem feltétlenűl szükséges a kizárólagos politikai befolyás megtartásához. Jelenleg mindez a "nagy tesó" nélkül is nagyszerűen működik, egyenlőre. Tudjuk, minden lufi szép nagy - a kipukkanás előtt.

Marketingcsapda

Fodor kijelentése nyomán a Fidesz sincs könnyű helyzetben, hiszen erkölcsileg aligha fogadhatja el az SZDSZ elnökének "gáláns ajánlatát". Ugyanis ha önként lemond jövőbeni alkotmányozó jogáról ( ráadásul egy titkos [?] paktum keretében, amelyben ki tudja még mi minden szerepelne ), gyakorlatilag bekorlátozná majdani ( valódi választói felhatalmazáson alapuló ) jogát a hatalom szuverén gyakorlásához. Többek között ez azt is jelentené, hogy a - rá szavazók akaratával szemben -
végérvényesen feladná a lehetőségét annak, hogy kiszabadítsa az országot a posztkommunisták halálos öleléséből, és szemétre vesse az átkos-rendszer dohos örökségét. Summa-summárum, egy ilyen megállapodás kizárólag egy olyan hazaáruló bagázsnak állhat csak érdekében, amelyik betegesen retteg az elszámoltatástól és a törvényes felelősségrevonástól. Remélem, ezzel szemben a Fidesznek nincs szüksége olcsó üveggyöngyökre, és semmiképpen sem árulja el a jobboldali többség ( nehezen megszerzett ) bizalmát.

Ugyanakkor azt is látni kell, hogy az országnak nincs elvesztegetni való ideje, mert valóban nagy a baj. Előrehozott választásokra lenne szükség, persze nem minden áron - bármilyen nagy is a kísértés. Fontos, hogy a racionalítás álarca mögé rejtőzve ne szülessenek ( születhessenek ) morálisan vállalhatatlan döntések : akkor inkább összeszorított foggal is kivárjuk, amíg Gyurcsány visszafordíthatatlanul a szemétdombra vezeti a hatalomittas szocialistákat. Fodor szavaival azért is vigyázni kell, mert felérnek egy kommunikációs csapdával. Ugyanis ha az ellenzék elutasítja a szabaddemokraták abszurd feltételeit "kiderül, hogy minnél rosszabb, a Fidesznek annál jobb", és - párt kommunikációjával ellentétben - nem is az ország, hanem saját hatalmi érdekeit tartja szem előtt (...) Továbbá a korábban bejáratott mesével "joggal" lehet majd riogatni a "baloldalt", hogy lám "kibújt a szög a zsákból", hiszen a Fidesz és Orbán diktatórikus hatalomgyakorlásra készül, benne saját képére formálva az Alkotmányt és szavazati jogot adva a határon túli magyaroknak (...) Ellenkező esetben ( amire most gondolni sem merek ), a Fidesz morálisan adná fel múltját és reményteli jövőjét, egyúttal elveszítené jobboldali szimpatizánsainak és szavazóinak a többségét. Egyszóval továbbra is új választást akarunk, természetesen hatalomátmentő paktumok nélkül !

Lenni vagy nem lenni

Fodor megnyerte a szabadmadarak választását, de a nyerő lapok már régóta nem az ő kezében vannak. Hivatásos politológusok ugyan még róják a szokásos tiszteletköröket, de mára mindenki tudja, hogy az SZDSZ sorsa megpecsételődött. Ha támogatják a kisebbségi szocialista kormányt azért, ha meg nem, akkor azért. Eközben az új elnök - egyéb eszköz hiányában úgy gondolja, ha a Fidesznek képes még kárt okozni, az neki és pártjának még segít. De Fodor Gábor téved, ráadásul a kétfrontos harchoz alaposan túlbecsülte saját erejét. Hiszem, hogy a magyarellenes törpepárt undorító zsarolásaival ( mindkét térfélen ) tele már a padlás. Kiürültek az ideológiák, Fodorral, Kókával vagy nélkülük - szinte mindegy, újjáépíthetetlen az elveszett pártimage. A leépülés folyamata régen megkezdődött, és a titkos receptek sem működnek többé.

Tetszik vagy nem, a nemzetáruló paktumok kora lejárt ...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr686315909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása