HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.05.27. 22:50 grizzlyke

Orbán Viktor: eltapsoltak, elmulattak százmilliárd forintokat, a következő kormánynak kötelessége, hogy ezt felderítse (Fotó: Hegedüs Róbert)

Vizsgálattól tartanak   2008.május 26. magyar Hírlap

Szocialista össztűz az Országgyűlésben a Fidesz elnökére 
 
Össztűz zúdult tegnap Orbán Viktorra a parlamentben napirend előtt egy zártkörű beszélgetésről kiszivárgott részletek miatt. A Fidesz elnökének szavait a beruházások leállításáról, a nyugdíjak befagyasztásáról a szocialisták szándékosan félreértelmezik – reagált az ellenzéki párt szóvivője. 
 
Orbán Viktor: eltapsoltak, elmulattak százmilliárd forintokat, a következő kormánynak kötelessége, hogy ezt felderítse (Fotó: Hegedüs Róbert)
 
A Fidesz nem akarta megnyerni a két évvel ezelőtti parlamenti választásokat, mert a párt elnöke tisztában volt azzal, hogy a "gazdaság romos állapotban van, és semmi kedve nem volt a romok eltakarításához" – vélekedett hétfőn napirend előtti felszólalásában Dávid Ibolya, hivatkozva a kiszivárgott zártkörű beszélgetésre. Az MDF elnöke szerint ezzel Orbán Viktor sok százezer jobboldali szavazót sértett meg. A politikus ostorozta a kormányt is, amiért struccpolitikát folytat, pedig a gazdaság szinte minden szereplője adóreformot követel, és a költségvetés kiadásainak csökkentését.

Az ezermilliárdos kiadáscsökkentés és az adóreform mellett érvelt Kóka János SZDSZ-elnök is. Veres János pénzügyminiszter azonban sokadszor közölte, először pontos kiadáscsökkentő javaslatot várnak, azután tárgyalhatnak adócsökkentésről. Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezető-helyettese szintén a Fidesz elnökét támadta, mondván, az uniós programok segítségével az ország elindult előre, eközben Orbán ismételten befagyasztaná a nyugdíjakat, felfüggesztené a nagyberuházásokat, veszélyeztetve több ezer munkahelyet és az EU-források lehívását.

A szocialisták félnek attól, hogy a következő polgári kormány kivizsgálja az összes korrupciógyanús ügyletet – reagált később az elhangzottakra a Fidesz szóvivője. De félnek attól is, hogy a következő kormány megszünteti azt a tarthatatlan gyakorlatot, hogy a nagy állami beruházások költségei hónapról hónapra drámaian növekednek, miközben a beruházás tartalma nem változik.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc éppen két éve beszélt Őszödön arról, hogy másfél-két évig hazudtak. Szerinte gyakorlat a beszéd óta eltelt két évben is folytatódott . "Hazugságokat sulykolnak, és azt gondolják, hogy ha egymással ellentmondásban lévő információkat sokat ismételgetnek, akkor azok tényekké válnak" – mondta a szóvivő. Orbán Viktor a Hír Tv-nek a hét végén azt mondta: "Eltapsoltak, elmulattak százmilliárd forintokat, és a következő kormánynak nem lehetősége, hanem alkotmányos kötelessége, hogy ezeket földerítse."

Szijjártó Péter elmondta: arcátlan, ahogyan a szocialisták a nyugdíjak reálértéken tartásáról beszélnek, hiszen a jelenlegi kormány alatt háromhavi nyugdíjat vettek el az idősektől azzal, hogy tíz-tizenkét százalékos volt a nyugdíjinfláció, a számítás változása miatt pedig nyolc százalékkal csökkent az idén nyugdíjba vonulók járadéka. Megígérte, hogy a következő polgári kormány megőrzi a nyugdíjak vásárlóértékét.


--------------------------------------------------------------------------------

Elbukott a Tibetről szóló határozat

Bár a Fidesz–KDNP-frakció kérte, fideszes képviselők igazolatlan hiányzása miatt nem vette tegnap napirendre a parlament a Tibetről szóló parlamenti határozati javaslatot. Eszerint az Országgyűlés felszólítaná a Kínai Népköztársaságot, hogy tartsa tiszteletben az emberi jogokat, és vessen véget az erőszaknak, valamint felhívja a magyar kormányt arra, támogassa Peking és a dalai láma közötti tárgyalások megkezdését Tibet autonómiájáról. A parlament 180 igen, 180 nem szavazattal, egy tartózkodás mellett utasította el a kezdeményezést. A szavazáson a Fidesz, a KDNP, az MDF és az SZDSZ képviselői szavaztak igennel, a szocialisták és Gyenesei István (független) nemmel. Tóth András független képviselő tartózkodott. A lista szerint a voksoláson négy fideszes – Kósa Lajos, Répássy Róbert, Tasó László, Cseresnyés János – volt igazolatlanul távol, ők ötvenezer forintos büntetést fizetnek. A kormány bejelentette: tekintettel a kínai földrengés több tízezer áldozatára, most nem, de ősszel támogatná a határozatot. 
 
Németh Era 
 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr426315922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása