HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.03.09. 23:07 grizzlyke

2008. Népszavazás eredmények

1. kérdés:
"Egyetért-e Ön azzal, hogy a fekvőbeteg-gyógyintézeti ellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást
követő év január 1-jétől ne kelljen kórházi napidíjat fizetni?"

A feltett kérdésre
leadott szavazólapok száma 4 056 380,
érvényesen szavazott a szavazólapot leadott választópolgárok 99,21 %-a, 4 024 132 fő,
érvénytelenül szavazott a szavazólapot leadott választópolgárok 0,79 %-a, 32 248 fő,
a bizottság által vitatott szavazatok száma 0,
IGEN választ adott az érvényesen szavazó választópolgárok 84,08 %-a, 3 383 641 fő,
NEM választ adott az érvényesen szavazó választópolgárok 15,92 %-a, 640 491 fő,
IGEN választ adott az összes választójogosult 42,10 %-a,
NEM választ adott az összes választójogosult 7,97 %-a.

2. kérdés:
"Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a
jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?"
 
A feltett kérdésre
leadott szavazólapok száma 4 056 396,
érvényesen szavazott a szavazólapot leadott választópolgárok 99,27 %-a, 4 026 811 fő,
érvénytelenül szavazott a szavazólapot leadott választópolgárok 0,73 %-a, 29 585 fő,
a bizottság által vitatott szavazatok száma 0,
IGEN választ adott az érvényesen szavazó választópolgárok 82,42 %-a, 3 318 999 fő,
NEM választ adott az érvényesen szavazó választópolgárok 17,58 %-a, 707 812 fő,
IGEN választ adott az összes választójogosult 41,30 %-a,
NEM választ adott az összes választójogosult 8,81 %-a.

3. kérdés:
"Egyetért-e Ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatóknak ne kelljen
képzési hozzájárulást fizetniük?"

A feltett kérdésre
leadott szavazólapok száma 4 056 312,
érvényesen szavazott a szavazólapot leadott választópolgárok 99,17 %-a, 4 022 466 fő,
érvénytelenül szavazott a szavazólapot leadott választópolgárok 0,83 %-a, 33 846 fő,
a bizottság által vitatott szavazatok száma 0,
IGEN választ adott az érvényesen szavazó választópolgárok 82,22 %-a, 3 307 316 fő,
NEM választ adott az érvényesen szavazó választópolgárok 17,78 %-a, 715 150 fő,
IGEN választ adott az összes választójogosult 41,15 %-a,
NEM választ adott az összes választójogosult 8,90 %-a.



Orbán: Szép volt, Magyarország!              2008. március 9. 22:43  Lippai Roland  Magyar Nemzet

Orbán Viktor a népszavazás eredményének ismeretében leszögezte: nemzedéki összefogás született a voksoláson. Az emberek nemet mondtak a kormány reformnak álcázott pénzbehajtására, és új politikát szeretnének - mondta el a pártelnök.

A rendszerváltás óta ilyen összefogás nem született, mint a mai napon – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Polgárok Házában vasárnap este. Rövid beszédében, miközben minden szövetségesnek köszönetet mondott, külön kiemelte a civileket, akik jelentős kockázatokat vállalva álltak az ügy mellé.

A volt miniszterelnök elmondta, hogy ő mindig is az igenek győzelmében hitt, soha nem fogadta el, hogy a magyarok vérében van a széthúzás. Bebizonyosodott, hogy létrejöhet az összefogás, és nem igaz, hogy a magyarok torkán mindent le lehet nyomni. Orbán Viktor kiemelte, hogy eddig példátlan nemzedékek közötti összefogás is létrejött, hiszen a fiatalok megértették, hogy noha most úgy gondolják, ők vasból vannak, az idő vasfoga azonban néha beléjük harap, így az idősek mellé állva megtámogatták az egészségügyet. Ugyanakkor ez a támogatás fordítva is megszületett, hiszen az idősek is kiálltak a tandíj eltörlése mellett.

Orbán leszögezte: a többség ma megmutatta, hogy a megszorítás, a többszörös adóztatás nem reform, és ezzel nem ért egyet. A pártelnök ismét felhívta a figyelmet arra, hogy itt nem pártok és politikusok nyertek, hanem Magyarország győzött. Mint mondta, győztek azok, akik igennel szavaztak, és otthon szorítottak az igenek mellett, ám győztek azok is, akik nemmel szavaztak, hiszen nekik sem kell majd vizitdíjat, kórházi napidíjat, illetve tandíjat fizetni.

A mai nap vesztesei a kormánypártok - folytatta Orbán. Az emberek leszavazták a kormányzat átgondolatlan politikáját, amely „a múlt politikája”. Emlékeztetett, hogy a kormány megpróbálta lebeszélni az embereket arról, hogy elmenjenek szavazni, ugyanakkor a közönyre nem lehet építeni.

"A többség döntött, és új egészségügyet és oktatást szeretne" - fűzte hozzá a pártelnök. A szavazók áttételesen elutasítottak az egészségügy privatizációjáról szóló törvényt is. A pártelnök végezetül leszögezte, hogy "a jövő oktatására és egészségügyére több pénzt kell költeni".


Szájkosár     2008-03-09  Magyar Hírlap
 
"Le vannak ellenőrizve" - mondja a szavazatszámláló bizottság valakije, velünk ellentétben ő nem mutatkozott be. Hogy miért kell egy sajtónyilvános eseményről készítendő két fotó miatt hat telefon, soha ki nem derül már. Nem baj, a fontos, hogy le vagyunk ellenőrizve, és patyolattisztának találtattunk.

Nem úgy a másik faluban: ott fennakad a rostán a sajtóigazolvány, egy pecsét lemaradt. A szigorú számlálóbiztosra végül a kérdés hat: el tudja képzelni, hogy orvul, hamis papírokkal behatolunk az elzárt övezetbe, megkérdezni, hogy vannak? Mást úgyse kérdezhetünk. Kivált, ha még az is titok - tényleg úgy kezelték -, hogy a falu polgármester asszonya szavazott-e már.

"Jaj, ne, jaj, ne!" - tiltakozik az újabb szavazókörben egy fiatalasszony, pedig még vaku se villant, csak kérdeztük (így húsvét felé araszolva), hogy szabad-e fotózkodni, ám nem szabad, akkor pedig persze hogy nem kattint Béli kolléga - de mitől tarthat szegény szavazó? Ki rója meg, hogy volt bátorsága szavazni (komolyan véve, hogy népszavazáson a népnek is helye van), amikor egy párt azt sulykolta, ne szavazz, vagy ha már… akkor legalább mondj nemet. (A fotográfusnak nemet mondott. A többi pedig még csak nem is sejthető.)

Sejteni persze semmit se akarunk, nem kérdezzük, hogy hova is esett az iksz, de mondják, mondják az emberek, csak a nevüket meg ne írjuk. Nem arról beszélnek, hogy kelet vagy nyugat felé mozdult a kezük a fülkehomályban, hanem hogy valami nagyon el van rontva, és itt az ideje igazságot tenni. Tudják, hogyne tudnák, ettől még nem történik meg az igazságtétel maga, csak egy kihagyhatatlan szem ez a láncban. Enélkül nem jutunk el még odáig sem, hogy fotót közöljünk egy népszavazásról, alapos káderezés nélkül. A polgármester asszony szigorúan titkos szavazási időpontjáról pedig már ne is beszéljünk. 
 
Várkonyi Balázs, vezető szerkesztő  
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr716316049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása