HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.02.16. 09:41 grizzlyke

Veszélyes demokrácia    forrás:   www.api01.extra.hu

Mottó : "A rossz tisztségviselőket azok a jó állampolgárok szavazzák meg, akik nem mennek el szavazni ..."( George Nathan )

Már csak egy hónapot kell várni ahhoz, hogy több nyitott kérdésben okosabbak legyünk, némileg előretekintve a következő parlamenti választásokra is. A népszavazás valódi tétjéről - pro és kontra - már eddig is sokan értekeztek, vitatkoztak, de annak tényleges hatásait ( legfőképpen következményeit ) egyenlőre csak találgatni lehet. Természetesen a végeredmény sem mellékes, de legalább olyan fontos a referendum üzenete a jövőre nézve, hiszen pontosan modellezhető vele a társadalom mozgósíthatósága és politikai aktivítása. 

Nagy kérdés - különösen a szocialisták hazugságban fogant választási győzelmének tükrében, hogy működik-e még a közpénzen megvásárolt hatalmi megtévesztés, vagy az emberekben végre felülkerekedik a józan ész ? Nem kívánom magunkat minősíteni ( balatonöszödi "igazságbeszédében" megtette ezt helyettem Gyurcsány ), de egy "normális országban" aligha lenne kétséges egy ilyen népszavazás kimenetele. Persze én sem az igenek többségében kételkedem, sokkal inkább tartok attól, hogy
( tradicionálisan ) sokan, de ismét nem elegen leszünk ott március nyolcadikán. A részvételi küszöb szerintem indokolatlanul magas, ezzel párhuzamosan a társadalmi apátia jelentős.
Félő, hogy a kormányoldal a hátralévő rövid időben megpróbálja ( többek között ) szimplán politikai rivalizálássá, a "Fidesz hatalmi törekvése"-vé degradálni a három kérdést, ezzel minnél több embert távoltartani az urnáktól. Még azon az áron is, ha ezzel alkotmányellenes és törvénysértő módon - több milliárdnyi közpénzt kidobva az ablakon - beavatkozik a népszavazási kampányba. ( Tisztelt ügyészség, ébresztő ! )

De miért is ne tennék, ha az aljas módszerek - különösen Ron Werber óta - eddig mindig beváltak, és az események végül a "győztes" szándékát igazolták. Talán ez lenne a híres "baloldali" Fair play ? Ugyan. A győzelmet különben sem kell megmagyarázni - gondolhatják. Hiszen az esetleges büntetéseket ráérnek utólag is megbeszélni, ha pedig minden kötél szakad, ott van a máig titokzatos "Gyurcsányi", aki végül elrendezi a kényes ügyeket.

De ne feledkezzünk meg arról sem, hogy tíz emberből kettő még ma is a szocialistákra szavazna, és a "rejtőzködő" titkos mag tüzön-vizen át kitart a morálisan bukott kormánykoalíció mellett. Ők kampányüzenetek nélkül is teszik a dolgukat, és minden alkalommal összezárnak szeretett pártjuk mögött. Pontosan tudják, hogy egy esetleges "nem" szavazatnál is többet árthatnak most azzal, ha egyáltalán nem mennek el voksolni. Árthatnak ... írom, de vajon kinek is ? Miért vagyunk így megoszthatóak, és miért nem szavazunk inkább valami mellett, mint állandóan csak ellene ? Persze nincsenek illúzióim, mert van "szerencsém" közelebbről ismerni ezt a választói mentalítást : sajnos az ellenzék ( és főleg Orbán Viktor ) elvtelen gyűlölete még mindig übereli a racionális érveket. Hogy nekik ez miért jó, tényleg nem tudom. Talán nem is jó - csak nekünk se legyen jobb. Jól átkúrták őket, ezért dögöljön csak a szomszéd tehene is. Hát igen, ilyenek a tipikus "baloldali értékek", ötvözve nem kevés irígységgel és egoizmussal, megfűszerezve a sötét tudatlansággal . Egyre kevesebben vannak, de sajnos még mindig elegen.

Durvábban fogalmazva : még mindig túl sokan ...

Éppen ezekről a dolgokról beszélgettem valakivel a héten - aki találóan úgy fogalmazott, hogy ez a népszavazás lehet ( jobb és baloldaliak számára ) az utolsó esély arra, hogy az elcsalt választások után ismét őszintén egymás szemébe nézhessen. Tévedni ugyanis emberi dolog, a hideg polgárháború pedig senkinek sem jó. De megbocsájtani csak annak lehet, aki maga is belátja tévedését, és ennek megfelelően cselekszik. Nem csak értünk, hanem magáért és mindannyiunkért. Közös jövőnkért, hogy a gyurcsányféle kalandorok soha többé ne jussanak hatalomra ebben az országban. Mert ahogyan a Himnuszban írva vagyon : "Megbűnhődte már e nép a múltat s jövendőt ..."

Az az öntudatra ébredt nép, amely élethalál-harcba kezdett a puszta túlélésért. Tüntetések, sztájkok, népszavazás - bár a kormányoldal tudatosan ferdít, hazudik és uszít, még valamennyi eszköz bőven a társadalmi ellenállás legális módjához tartozik. Persze ha a jószándékú meggyőzés kevés, ha minden racionális érv falra hányt borsóként hullik alá - könnyű megjósolni, hogy ezután az "agitáció" sokkal durvább módszerei következnek. Persze nagy kérdés, vajon antidemokratikus eszközökkel térdre kényszeríthető-e egy nyíltan emberellenes diktatúra ? A társadalommal szembeni agresszió ugyanis hasonló mértékű agressziót szül ( szemet-szemért, fogat-fogért ) : egyenlőre "csak" néhány molotov-koktél repült ismert politikai bűnözők házaira, idővel azonban egy távcsöves puska is elő fog kerülni valahonnan. Szerintem ugyanis csak idő kérdése, mikor "durran be" valakinek az elméje. ( És az a puskaporos hordó, amelyiken valamennyien ücsörgünk ? )
Vajon mit is mondhatnék erről ? Amit ilyen esetben kell, vagy amit legbelül gondolok ? Inkább semmit, maradjon mindez egyenlőre az én titkom. Abból ugyanis nem lehet baj. ( Bár Kondorosi zéró tolerancia [ és zéró IQ ] elvtárs - az eddigi "sikereken" felbuzdúlva, talán már a gondolatrendőrséget szervezi )

"Népi demokrácia"
A szocialista képviselők ellen megszaporodott támadások kapcsán Sipánka egyenesen a magyar demokráciát érzi veszélyben. Fenti ismerősöm szerint a "szégyentelen vörös ribanc" ezúttal fején találta a szöget, mert a demokrácia nem egyszerűen veszélyben, fél lábbal talán már a sírban is van. Köszönhetően nekik, akik egy elmebeteg barom vezetésével egy banánköztársaság szintjére süllyesztették az országot, miközben hazudtak reggel délben, meg este. De velük kapcsolatban én már semmin sem csodálkozom, inkább tényszerűen tudomásul veszem, hogy a proletárdiktatúrában szocializálódott "élcsapat" politikai "kultúrája", demokratikus "erkölcse" megtűri a választási csalást és hazudozást, a nép akaratával ellentétes - valójában diktatórikus kormányzást.
Tetszik tudni "kedves" aggódó Sipánka, a fentiekhez képest néhány célt tévesztett molotov-koktél valójában bakfity. Igazából szart sem ér.

Mint ahogy a gyáván felhúzott vaskordon sem a Parlament körül ...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr266316104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása