HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

A pénteki CÉLPONT-ban láttuk (HírTv)

2008.02.09. 22:51 grizzlyke

Manipulált szavazással nyert Kóka pártelnöki tisztet?    HírTV, MNO, Hírszerző-összeállítás nyomán  2008. február 9.

A szavazás egyik résztvevője szerint manipulálták az SZDSZ tavalyi elnökválasztását - hangzott el pénteken a Hír TV Célpont című műsorában. A férfi a műsornak azt mondta: 4-5, jelen nem lévő borsodi küldött helyett mások szavaztak, mégpedig előre megbeszélt módon Kóka Jánosra. Kóka és az SZDSZ megkérdezett ügyvivői cáfolták, hogy választási csalás történt.
 
Csalással nyert az SZDSZ elnökválasztásán Kóka János - állítja a Borsod megyéből érkezett egyik képviselőjelölt, aki hivatalos küldöttként vett részt a voksoláson, és aki a Hír TV beszámolója szerint Kóka bizalmasaként ott volt a Columbus hajón tartott partin is.

"Számomra a furcsa az volt, hogy amikor hallottam, hogy mit csinálnak, akkor hallottam, hogy a T. Asztalos Ildikó (a liberálisok Borsod megyei elnöke) mondta nekik, hogy húzzátok be gyorsan Kókát, meg van vele beszélve" - mondta a neve elhallgatását kérő, befolyásos vidéki liberális politikus, aki elmondta azt is: a rendezők és szimpatizánsok voltak a "statiszták" - ők szavaztak a hiányzó delegáltak helyett, hogy ne vesszen el egy borsodi szavazat se.

Véletlenül senki nem kért tőlük személyit - mondta a szabad demokrata politikus, aki azt állítja, a saját szemével látta az eseményeket.

A Hír TV-nek ketten nyilatkoztak a jogosulatlanul szavazók közül, szintén név nélkül. Egyikük rendezőként, másikuk szimpatizánsként vett részt a voksoláson. Mivel nem voltak hivatalos küldöttek, így szavazati joguk sem lett volna, ennek ellenére voksoltak a hivatalos borsodi küldöttek helyett.

"Egy hölgy (...) elmondta: ő nem is küldöttként szavazott a voksoláson" - olvasható a Hír TV honlapján. "Küldött? Én nem voltam küldött, én úgy voltam az elnökválasztáson tavaly, mint Borsod megyei rendező. Kiadták parancsba, mert Borsodból egy csomóan nem jöttek el szavazni. De XY helyett én is szavaztam" - idézi a csatorna informátoruk szavait.

A rendező Kóka Jánosra adta az X-et, ám csalódott az egykori gazdasági miniszterben: "beígért nekem valamit, utána meg szart ... izé, a fejemre."

A Hír TV szerint egy házaspár nem volt ott a küldöttgyűlésen, de a csatorna tudni véli: valaki szavazott helyettük. A csatorna megszólaltatta az illetőt, aki korábban már indult az önkormányzati képviselőségért, de ezúttal nem lett volna hivatalos delegált, szimpatizánsként vitte őt magával T. Asztalos Ildikó megyei elnök asszony: "Így húzgálták be az X-et, hogy amit megbeszéltünk, azt kell, de nézték is..."

Ő szavazott és ő hamisította alá a küldöttgyűlésről hiányzó házaspár férfi tagjának az aláírását, az asszony nevében egy delegált álfeleség ikszelt és írta alá a nevét. A Hír TV szerint a választást az "álszavazók" nélkül Fodor Gábor nyerte volna.

A Hír TV szerette volna elkérni az SZDSZ-től a küldöttek névsorát, amellyel egyszerűen bizonyítható lett volna, hogy történt-e csalás, de a párt - arra hivatkozva, hogy nem nyilvános adatokról van szó - ezt megtagadta - írja a Magyar Nemzet.

A televízió kérdésére Kóka János visszautasította a gyanúsítgatást, az elnökválasztáson Fodort támogató T. Asztalos Ildikó pedig határozottan cáfolta az elhangzottakat. Fodor Gábor nem kívánt reagálni. A borsodi küldöttek a Hír TV-nek azt mondják, azért nem fordultak a párt jószolgálati és etikai bizottságához, mert attól tartottak, hogy ott eltussolnák az ügyet.

Az SZDSZ megkérdezett ügyvivői ugyancsak cáfolták, hogy választási csalás történt volna. Horn Gábor közölte: "tisztességes liberális küldöttek, ha ilyen visszaélést tapasztaltak volna, akkor szóltak volna vagy a küldöttgyűlés napján vagy másnapján, és jelezték volna ezt, vagy akár bírósághoz fordulnak." Mivel ezt nem tették, ezért Horn szerint nyilvánvaló, hogy nem történt csalás.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr756316119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása