HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.02.08. 02:03 grizzlyke

Mi jelenleg Gy. F. legfőbb problémája?   Mikó Eszter  2008. február 7. 11:22   gondola.hu

Az alábbiakban csak néhány rövidített hírt másoltam ide február 6-án, néminemű rövid kommentárokkal ellátva. Mégpedig azért, mert már éppen készültem lezárni a gépet, amikor szemembe ötlött az alábbi cím, amelyből kitűnt, hogy mindezen hírek, történések, események közepette ugyan mi foglalkoztatja Gy. F.-et, az ő blogja szerint? Ezt azért soha nem hittem volna el, ha nem a saját szememmel látom. Az ő fogyókúrája. „Nem bonyolult fogyni pár kilót.”

Mi, földi halandók ezt nem érthetjük meg, de a szemlőhegyi Olimpuszra nyilván nem jutnak fel az alább idézett csip-csup kis gondok, bajok. Vagy eljutnak, csak úgy tesz, mintha nem jutnának el? Vagy eljutnak, csak nem fogja fel? Hagyjuk a költői kérdéseket, a „választ csak a szél tudja.” Mielőtt rátérnénk az ő közérdekű fogyókúrájára, előbb lássuk, hogy mi(k)hez képest olyan fontos ez?

Az OVB megint időhúzásra játszik?

Az OVB-nek nem sürgős a kormány egyoldalú népszavazási propagandájának a leállítása, de sajnos ez az eljárás nem meglepő - mondta Répássy Róbert, arra utalva, hogy a testület kormánypárti többsége 15 hónapig akadályozta a népszavazást. (Várt nő várat nyer, Emília asszony?)

Horváth Ágnes végre gondolkozni kezdett

Az intenzív osztályokon, az újszülött és csecsemőosztályokon, illetve olyan kórtermekben, ahol csak önellátásra képtelen betegek tartózkodnak, nem szükséges felszerelni a széfeket. (Bravó, „Ágnes asszony”! Ha nem vagyok indiszkrét, érdeklődhetek az IQ-ja felől? Egyébként javaslom, olvassa el Arany János azonos című balladáját, tudja, amelyikben Ágnes asszony egy életen át mossa a véres lepedőt, de hiába.)

Kellert kinevették Biatorbágyon

Elpártoltak a biatorbágyi szocialista szavazók az MSZP-től az egészségügyi privatizációs törvény miatt. Keller László beszédét bekiabálásokkal folyamatosan félbeszakították, nem is mondta végig előre megtervezett beszédét, amikor pedig azt mondta, hogy az egészségbiztosítási törvénnyel megszűnhet a hálapénz is, a közönség kinevette. A volt közpénzügyi államtitkár mégsem ezt nehezményezte, hanem azt kifogásolta, hogy egyedül képviselte a koalíciós véleményt két ellenzéki képviselővel szemben. (Az üvegzseb törvény kitalálója, a harcias, kérlelhetetlen pereskedő megtört öregemberként viselkedett, Isten malmai lassan, de biztosan őrölnek.)

Ügynökök 10 milliárdért a Magyar Gárdába?

A Magyar Gárdába való azonnali beépülést, lehallgatást és bomlasztást szorgalmaz egy, a HavariaPress hírügynökség birtokába jutott nemzetbiztonsági tanulmány. A hat oldalas dokumentum a Magyarországon élők biztonsági helyzetét elemzi, a szervezet tevékenységének tükrében. Az MSZP biztonságpolitikai tagozat Nemzetbiztonsági Munkacsoportjának korábbi elnöke által írott anyag 10 milliárd forint nagyságrendű anyagi támogatást kér a nemzetbiztonsági szolgálatoknak a reálérték fenntartása érdekében. A javaslat szerint a szolgálatoknak legalább 10 főt kéne beépíteniük a Magyar Gárdába. (Nem oszt, nem szoroz, eb ura fakó, egyébként pedig: „Rákosi pajtás, népünk ma erős vár, vigy minket a győzelem út-ján, ránk boldog világ vár!”)

Szili a számvetéssel fenyeget

Nem is olyan sokára - talán már ez év vége táján, de mindenképpen még 2010 előtt - el fog jönni a számvetés ideje. Szili Katalin arról nyilatkozik, hogy nincs pótolhatatlan ember. (Te is lányom, Kati?)

"Ma már senki sem tud hinni a kormánynak"

Utólagos konszolidálással - akár a kormányzati cselekvések, akár a kormányzati információáramoltatás hathatósabbá tételével - nem lehet megtenni, amit az elmúlt két-négy évben nem tettek meg - jelentette ki a Századvég Alapítvány ügyvezető igazgatója. Ma már senki sem tud hinni a kormánynak, hiszen az elmúlt években annak cselekvései ellentétben álltak az ígéreteivel - fűzte hozzá Giró-Szász András – Ez a kormány jelenlegi problémája: már nem tud úgy cselekedni, sőt, kommunikálni se, hogy azt az emberek elfogadják és elhiggyék, holott éppen most kellene maga mellé állítania a magyar társadalom jelentős csoportjait. („Hazudott éjjel, hazudott nappal, hazudott minden hullámhosszon.” Örkény István. Szabad Kossuth Rádió, 1956)

"A pénz Bajnai laptopjában van"

A szocialista Karsai József képviselő szerint sehol nem jelennek meg az uniós pénzek az országban. "Hol a pénz? A laptopban? (...) A Bajnai Gordon laptopjában van az a pénz. A kivetítőjében. És oda ennyi húszezres nem fér el" - mondta a szocialista képviselő az EU-pénzekről. Az InfoRádiónak arra a felvetésére, hogy számos beruházás van az országban, Karsai József azt válaszolta: "Mondjon egyet!" Nincsenek fejlesztések. A pályázatot most kellett beadni az iskolára, de már közölték: az én körzetemben nem lesz felújítás - folytatta a politikus. (A damaszkuszi úton Saulus egyszer fordult meg, és vált Paulussá, de akkor tényleg.)

Beindult brókerek szövik a biztosítási hálót

Több háziorvos megerősítette az [origo]-nak, hogy biztosítási brókerek térképezik fel a terepet az elfogadás előtt álló egészségbiztosítási törvényben rejlő üzlet kiaknázására készülve. Beszéltünk olyan orvossal, aki állította, pénzt ajánlott neki egy bróker, ha később az általa képviselt biztosítóhoz viszi betegeit. (’89 előtt még nem láttunk a kulisszák mögé. Sokan – ó szent naivitás – nem is tudtuk, hogy vannak kulisszák!)

Őszöd óta jobban hazudunk

Fegyelmezett ember vagyok, de ebben a sorsfordító kérdésben nemmel fogok szavazni - nyilatkozta a Népszabadságnak Karsai József, aki azt mondta: "Szociáldemokrata vagyok, ezt kell tennem. Ezt a törvényt csak azért szavaztuk meg, hogy ne szakadjon szét a koalíció. Balatonőszöd óta jobban hazudunk, az uniós támogatások például csak Bajnai Gordon laptopjában léteznek. Hétfőn nemmel szavazok és vállalom a következményeit". Karsai kérdésünkre hozzátette, hogy nem tervezi kilépését a frakcióból, legalábbis önként nem. (Kár, hogy ez már egyszer elhangzott. De: fogjuk látni! Végeredményben a búzaégető is ember.)

Ilyen is van?

Közleményt adott ki a Kormányzati Igazgatás Összehangolásáért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Titkársága.

Már csak egy lépés az Elveszett Vonatok Minisztériuma... (MTI) (Csak egy kérdés: Mióta van ez az izé, és mennyi a KIÖFTNM fizuja?)

Továbbra is elítélően ír a nemzetközi sajtó Laborc kinevezéséről

A párizsi Le Figaro, a londoni Telegraph és a prágai Lidové Noviny is írt szerdán arról, hogy Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal újonnan kinevezett főigazgatójának személyében olyan tisztviselő került a NATO hírszerzési bizottságának élére, aki a moszkvai KGB-akadémián tanult. "Nyomott légkör uralkodik a NATO székhelyén" - írta a Le Figaro. A francia napilap emlékeztetett egyebek között arra: Laborc Sándor Brüsszelbe küldött életrajzában nem szerepelt, hogy 1983 és 1989 között a moszkvai KGB-akadémián tanult, és hogy a tény megdöbbenést váltott ki NATO-diplomaták körében. A cikk szerint egyes tagok kísértést érezhetnek arra, hogy ne osszák meg bizalmas értesüléseiket a többiekkel. (Ezek a NATO-diplomaták még meg tudnak döbbeni? Nem hallottak a D-209 MedgyessyKÉM-ről?)

A nap híre: nem mondott le Gyurcsány Ferenc!

Szerda délután először külföldi pénzpiaci körökben, majd hazai brókerek közt terjedt el az a hír, hogy Gyurcsány Ferenc távozik a posztjáról. Olyan információk is keringtek, hogy Veres János pénzügyminiszter is lemond, de ő is a helyén marad.

Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint abszurdak a lemondással kapcsolatos feltételezések.

Egy piaci szakértő az Indexnek úgy vélekedett: amennyiben a piacon komolyan veszik a Gyurcsány távozásával kapcsolatban felröppent híreket, úgy mind a tőzsdén, mind a forintpiacon komolyabb zuhanást láthattunk volna. Ugyanakkor jelezte: ilyen pletykák nem szoktak csak úgy elterjedni, ezért feltehető, hogy legalábbis a bogarat sokak fülében sikerült elültetni. (Én csak akkor kezdtem gyanakodni, hogy tán mégis van /vagy lesz/ ebben valami, amikor olvastam a Daróczit, aki szerint „abszurdak a lemondással kapcsolatos feltételezések.” Ez annyira kádári  szöveg, hogy automatikusan elkezdtem „lefordítani” az ellenkezőjére. Aki élt akkor, tudja, miről beszélek, aki nem élt még akkor, örüljön.)

"Gyurcsány legalább egy pozícióját elveszítheti"

Amennyiben az MSZP súlyos vereséget szenved a népszavazáson, könnyen szakadhat az MSZP. Ennél is valószínűbb, hogy Gyurcsány Ferenc elveszíti Pártelnöki pozícióját. Egyebek mellett erről is szólt a STOPnak adott interjújában Kiszelly Zoltán politológus. (Eddig is nagyon bírtam ezt a Kisszelly fiút, na de most! A próféta szóljon belőle!)

A népszavazás a demokrácia megkésett bevezetése

"Az az SZDSZ titulál kádáristának, amelyik a rendszerváltozást elárulva 1994-ben összeállt az MSZMP utódpártjával. Mit mond erre Gyurcsány Ferenc és Lendvai Ildikó, akik szívre tett kézzel éneklik az Internacionálét?" - kérdezte hajdúsági kampánykörútján Tarlós István, aki szerint a kisebbik kormánypárt vezetőinek magatartását jól szemlélteti, hogy Horn Gábor a múlt héten nem mert kiállni egy előre egyeztetett televíziós vitára, még a telefonját is kikapcsolta , most pedig nyílt levélként felszólítást tesz közzé, hogy álljanak ki vitázni vele.

Kóka Jánosnak az ellenkampányban betöltött szerepéről úgy vélekedett: "Kóka úr nem olyan régen elvégezte ingyen az orvosi egyetemet, elvéve a helyet valaki elől, aki gyógyítani szeretett volna, majd egy percig sem dolgozott orvosként, hanem informatikai vállalkozó lett, utána rögtön közlekedési miniszter. Most pedig tandíjról szónokol." - mondta Tarlós.

A fórumokon beszédet mondott Kun Miklós történész, a Károli Gáspár Református Egyetem professzora, aki biztosította a hallgatóságot: ő három igennel fog szavazni március 9-én. Ezen elhatározását az oktatás és egészségügy általa személyesen megtapasztalt "elképesztő helyzetével" indokolta, példákat is említve: neves professzorok az egyetem folyosóján vizsgáztatnak, fiatal tudósok méltatlan állásokat kénytelenek vállalni, a társadalmi mobilitás szinte teljesen megszűnt.

Érzése szerint agymosás és hazugságáradat folyik, a népszavazást pedig egyfajta iskolának, a demokrácia megkésett bevezetésének nevezte Magyarországon. Kun Miklós szerint a népszavazás eredménye nem kötelezi a kormányfőt a lemondásra, az morális kötelezettség lenne a részéről. "Ehhez azonban úriembernek kell lenni" - tette hozzá. (No comment.)

Most pedig csitt! A bagatell hírecskék után jöjjön a lényeg, az, ami mindezek után Gy. F. legfőbb problémája.  Szóljon ő (Ő) maga!

Gyurcsány Ferenc blogja: Nem bonyolult fogyni pár kilót

Utoljára frissítve: 2008. február 6., 14:44

Az elmúlt jó egy hónapban jó néhány kilót leadtam, és lassan visszatértem a korábbi, nagyjából 90 kilós súlyomhoz, ami 189 centis magasságomhoz többé-kevésbé rendben van. Az ünnepek, meg az azt megelőző jó másfél év vagy talán több is, a maga nem kevés izgalmával időnként nem segítette, hogy a legegészségesebben szervezzem az életem. Azt gondoltam, jobb, ha 46-47 évesen nem engedem el a kilóimat, mert később már sokkal nehezebb volna. Egyébként nem bonyolult fogyni pár kilót. Nem hiszem, hogy különleges dolgokat kellene csinálni. Én semmi olyat nem tettem januárban, amit könnyedén ne lehetne megtenni, és összességében 7-8 kilót biztosan fogytam. Miután visszaérek 90 kiló alá, gondolom a jövő hétre, ezt a feszesebb programot abba is hagyom. De azért ügyelek arra, hogy tartsam a súlyomat.

Nagyon drukkolok! Ó, csak sikerülne! Feltehetőleg a már bejelentett időpontú beszédét is ezért és csak ezért halasztotta el kicsit későbbre. Hogy frissen-fitten, karcsún, vonzón, 90 kiló alatt tartsa meg várva-várt beszédét. Hogy ne csak okos lehessen, hanem szép is.

Ó idők, ó erkölcsök! Ó Orwell, a bús magyar ÉLET felülírta minden fantáziadús rémlátomásodat!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr876316123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása