HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.01.31. 07:50 grizzlyke

Tetten érték a táskás embert     2008. január 31. 06:00 Magyar Nemzet
A terézvárosi SZDSZ-es alpolgármesterre vallott a bérlő • Bajor Zoltán cáfol és jogi útra tereli az ügyet

Terhelő vallomást tett a terézvárosi vesztegetési ügyben Bajor Zoltán SZDSZ-es alpolgármesterre egy vállalkozó, akitől 18 millió forintos kenőpénzt akartak kicsikarni. A rendőrség munkatársai meghiúsították a pénz átadását.

Tizennyolcmillió forintos csúszópénz átadását leplezhette le a múlt héten a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) korrupció elleni osztálya, amikor két gyanúsítottat, közöttük Kovács Pétert, a Terézvárosi Vagyonkezelő Nonprofit (TVN) Zrt. vezérigazgatóját őrizetbe vették a rendőrök. A VI. kerületi önkormányzat tulajdonában álló, a főváros ismert sugárútján, a Bajcsy-Zsilinszky út 61. szám alatti üzlethelyiség privatizációjával összefüggő bűncselekmény ügyében tegnap fordulat állt be: Berecz Károly, az ingatlan volt bérlője, a Műárt-Press Kft. ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, hogy az NNI nyomozóinak tett vallomásában Bajor Zoltánt, Terézváros SZDSZ-es alpolgármesterét nevezte meg a vesztegetési pénz kérőjeként. Utalt arra is: elképzelhetetlennek tartja, hogy a több mint 300 millió forintot érő ingatlan ügyéről Verók István MSZP-s polgármesternek ne lett volna tudomása. – Minden bizonyítékot átadtam a rendőrségnek, és vannak tanúk is arra, hogy a szövevényes ügyben az önkormányzat balliberális vezetői is érintettek, és mindent elkövetek, hogy ez a maffiaszerűen működő állami hatalom elnyerje méltó büntetését – hangsúlyozta Berecz.

Arra a kérdésünkre, hogy ez súlyos vád, és egy ilyen korrupciós ügyet csak akkor lehet rábizonyítani valaki(k)re, ha ténylegesen tetten érik a bűncselekmény elkövetőjét, azt válaszolta, hogy a nyomozás érdekében részleteket nem árul el, de hozzátette: "igen, itt is így történt".

A rendőrség múlt szerdán a százszázalékos önkormányzati tulajdonú TVN Zrt. igazgatósági ülésén vette őrizetbe Kovács Péter vezérigazgatót és egyik társát, de a bíróság első fokon elutasította az ügyészség előzetes letartóztatási javaslatát. Az NNI-nél tegnap sem tájékoztatták lapunkat a politikusokat, közszereplőket is érintő bűnügyről, azonban információnk szerint a hallgatás azt jelenti, hogy további gyanúsítások várhatók.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Műárt-Press egykori szocialista nagyvállalat jogutódja által a rendszerváltozás óta bérelt, 1500 négyzetméteres ingatlan körüli viták 2002-ben kezdődtek, amikor az önkormányzat havi 600 ezer forintról 2 millióra akarta emelni a bérleti díjat. Ezt az időközben gazdát cserélt cég nem fogadta el, perre ment, ám végül a bíróság az önkormányzatnak adott igazat, s a Műárt-Press kamatokkal együtt csaknem százmillió forintos adósságot halmozott fel.

Szabó Zsolt

(Részletek a Magyar Nemzet 2008. január 31-i számában)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr56316138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása