HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.01.11. 21:24 grizzlyke

Óbudán harmadára hasadt az MSZP      Híradó  2008. január 10. 22:29

Kilenc önkormányzati képviselő kilépett az MSZP-ből és megalapította az MSZDP III. kerületi alapszervezetét. Velük ment az alpolgármester asszony is. Négyen maradtak. Elszigetelt eset vagy a vég kezdete?
 
Kilenc önkormányzati képviselő lépett ki az MSZP képviselőcsoportjából Óbuda-Békásmegyeren, majd megalakították a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) III. kerületi alapszervezetét – jelentette be Pataki Márton, az újonnan alakult párt alapszervezetének elnöke.

A csoport célja, hogy hiteles baloldali politikai alternatívát biztosítson Óbuda és Békásmegyer választói számára, összeegyeztetve a törekvést a minél teljesebb szabadságra és egyenlőségre, harmonizálva a gazdaság hatékony működtetését a társadalmi igazságossággal, erősítve a szolidaritást, biztosítva az emberi méltóság megőrzését piaci versenykörnyezetben. Az újonnan alakult csoport közleményében azt mondja: a választóktól kapott megbízatás alapján, esküjüknek megfelelően pártatlanul, lelkiismeretük és legjobb tudásuk szerint járnak el a kerületi lakosok képviseletében, érezve az egyéni és személyes felelősségüket a meghozott döntésekben. Folytatják az általuk megalkotott választási program, "Az Összefogó Önkormányzat" megvalósulásáért tett lépéseket.

A képviselőcsoport vezetőjének Mihalik Zoltánt választották meg. Tagjai között szerepel Szabó Magdolna alpolgármester is. 

Az elszakadást megelőzően 13 tagú volt az MSZP képviselőcsoportja az ellenzéki többségű önkormányzati testületben. Az átalakulást követően négyen maradtak az MSZP képviselőcsoportjában. Előzőleg múlt év december 4-én együttműködési megállapodást írt alá alá Gyurcsány Ferenc, a Magyar Szocialista Párt és Kapolyi László, a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöke.

A gondola megjegyzése: a kérdés az, hogy miként viszonyul az MSZDP Gyurcsányhoz. Lehet, hogy csak egy helyi érdekű vilongásnak vagyunk tanúi. Lehet, hogy az elégedetlenségi hullám első kitörése.
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr206316167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása