HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2008.01.10. 20:21 grizzlyke

Évértékelés helyett ...     2008.január 08.   api01.extra.hu

Mottó : "A Fidesz tudatos hazugságokkal ( nemzeti kockázatközösség megszűnése, több-biztosítós rendszer kialakulása, stb. ) kelt félelmet. Márpedig senkinek nem érhet annyit a hatalom, hogy félelemkeltéssel és tudatos hazugsággal próbálja támogatottságát növelni ..." ( Gyurcsány Ferenc az MSZP választmányi ülésén )

A mögöttünk hagyott évről nehéz újat mondani. Amúgy sem vagyok híve semmiféle évértékelésnek, és sajnos affinításom sincs az ilyen jellegű írásokhoz. Ezért csak néhány gondolattal búcsúznék a 2007-es esztendőtől, amelynél volt már jobb, politikai értelemben pedig semmilyen "egetrengető" meglepetéssel nem szolgált. A társadalmi apátia megnövekedett, a deviáns gyurcsányizmus pedig megerősödött - mi tagadás, kíméletlenül bedarálva az össznépi tiltakozást. Igen, meguntuk és hazamentünk, de nem azért, mert beletörődtünk a gátlástalan hazudozásba. ( Csalóka, amolyan vihar előtti a csend, hiába várja a társadalmi megnyugvást, és hatalmának elfogadását az idei évtől - Rákosi "legkiválóbb" tanítványa ... ) Amúgy a hiábavaló (?) tüntetések sikertelenségén (?) miért is csodálkoznánk egy olyan "világvárosban", ahol a többszörösen lejáratódott szocialista párt még 2007 végén is több biztos szavazóval rendelkezett (?), mint a közvéleménykutatások alapján ( országos szinten ) toronymagasan vezető Fidesz ?

Részemről ez nem minősítés, csak egyszerű ténymegállapítás. Miután az ország legfontosabb ügyei tradicionálisan Budapesten dőlnek el, politikai önbecsapás lenne könnyelmű kézlegyintéssel túllépni ezen a kérdésen. A jobboldal választási sikere ugyanis nem vidéken fog eldőlni ( szerintem ott már most eldőlt ), hanem Magyarország kirakat-fővárosában, ahol az aktuális hatalom mindig is kínosan ügyelt arra, hogy az általános életszinvonal folyamatosan az országos átlag felett maradjon. Persze érthető, hogy a ( jó értelemben vett ) élettér beszűkülését nehezebb egy olyan nagyvárosban észrevenni, ahol azonos távolságon belül viszonylag még mindig sok kórház, iskola vagy postahivatal található, és - a kétségtelenűl meglévő anomáliák ellenére - relatíve normális tömegközlekedés üzemel. És akkor még nem is beszéltünk az országos átlagnál nagyságrenddel magasabb kereseti lehetőségekről, amely szintén tény - igaz, ez korábban is így volt.

Évértékelés helyett ...

Soha nem teszek újévi fogadalmat, így ezúttal sem fogok. Sőt, évértékelés helyett szeretnék inkább kicsit előrébb tekinteni - bár jelenleg korai lenne még kockázatos politikai jóslatokba bocsájtkozni. Egy ilyen szánalmas amatőrtől mint én, a dolog talán kevésbé veszélyes, mint amikor híres politológusok latolgatják ( jó pénzért ) az ország jövőjét. No persze, tanult emberek is tévedhetnek - ellentétben velük, egy orbitális melléfogás számomra kevésbé lenne kínos. Mindenesetre tőlem senki ne számítson olyan mélyszakmai helyzetelemzésre, amely Gyurcsány választási sikerét prognosztizálja 2010-re, amennyiben a kormányzati kommunikáció ( legkésőbb 2008 közepétől "vollgas"-ra kapcsolva ) eredményesen szuggerálja a "reformok eredményeit", miközben "hangulatjavító intézkedések"-kel fordul tradicionális szavazóbázisához ... Ennyi lenne csak a szocialisták választási sikerének a titka ? Őszintén nevetnem kell. Mert akinek a brutális megszorítások árnyékában ennyi is elegendő lesz 2010-ben a földi boldogsághoz, felőlem nyugodtan fel is fordulhat a gyurcsányi reformoktól.

Az én helyzetelemzésem ennél sokkal egyszerűbb

Először is foglaljuk össze, mi az amit biztosan tudunk. Jelenleg hatalmon van egy pénzéhes és gátlástalan maffia, amely a legközelebbi választásokig nyilván ott is marad. Miután a regnáló kormánypártok minden tetves képviselőjéből egységesen hiányzik az önbecsülés és az erkölcsi tartás, pusztán morális megfontolásból ( tehát "önként és dalolva" ) aligha mondanak búcsút az állami húsosfazéknak. ( Ehhez titokzatos fehér porok küldözgetése édeskevés, bár kétségtelenűl komoly figyelmeztetés ) Elvtársainknak igyekezni is kell az ország kirablásával, hiszen az idő vészesen robog ( hogy azt ne mondjam, dübörög : már csak néhány hónap, és végre kifelé (!) megyünk a gyurcsányi diktatúrából ), és ki tudja, mit hoz számukra a jövő. Ebből a szempontból a lázas sietség teljesen érthető, hiszen 2010 után sok jóra aligha számíthatnak. Az eszeveszett kapkodás és a féktelen hatalmi gőg következtében természetesen lanyhul a figyelem ( és a fegyelem ), ennek következtében viszont egyre több kormányközeli mutyira és botrányra derülhet fény a közeljövőben - persze különösebb jogi, vagy politikai következmény nélkül ... Tehát továbbra is lopnak, csalnak, hazudnak - és dacára minden társadalmi tiltakozásnak ( valójában magasról leszarva a demokratikus alapelveket ) maradéktalanul kiárusítják az országot, és továbbra is megszavazzák a hatalom forrásait prolongáló, már-már az alkotmányosság határait feszegető embertelen és népnyúzó törvényeket. Nekik egyenlőre viszonylag még mindig jó, ellenben nekünk ( mezei állampolgároknak ) egyre csak rosszabb lesz. A lakossági elszegényedés és elkeseredettség sajnos tovább fokozódik, amelynek következtében a társadalmi válság már most megközelítette a maximális szintet. Hátunk a falnál, így összeállni látszik egy robbanásveszélyes "kritikus tömeg".

De lássuk, az új választásokig mi kerülhet a mérleg másik serpenyőjébe ? A vidéken már rég megsemmisült, magát liberálisnak csúfoló zsarolópárt ( remélem nem kiabálom el ) 2010-re végleg eltűnik a történelem pöcegödrében. Mára ugyanis akkorára nőtt az SZDSZ társadalmi elutasítottsága, hogy szerintem rajtuk már a ( lopott ? ) pénz sem segít. Tudom, hogy ( a még mindig ) hatalmas társadalmi beágyazottsággal rendelkező, választási hazudozásban verhetetlen szocialistákat sohasem szabad leírni, de bármennyit is trükköznek és csalnak, ( Gyurcsánnyal vagy nélküle ) a kínos bukást szerintem ők sem fogják elkerülni. Talán néhány egyéni képviselője marad az MSZP-nek is, de összességében ők sem számíthatnak többre, mint a parlamenti mandátumok maximum 10-15 %-ára.

A társadalmi kijózanodás szerencsére megkezdődött - még mindig jobb későn, mint soha. Az "elefánt" igen nehezen tanul ( hatvan év kábulat után végre öntudatára ébredt ), mentségére szóljon, hogy állítólag ugyanolyan nehezen is felejt. Bevallom, én már néhány sikeres választási ciklussal is maximálisan elégedett lennék. Már csak azt nem tudom, vajon az 1956-os forradalmat konzekvensen ellenforradalomnak, a hős forradalmárokat "kommunistákra és zsidókra vadászó" nyilas csürhének nevező Kádár János Baráti Kör tagjai ( az egykori állampárt Gyurcsány által megtagadott elvtársai, valamint a kommunista eszméket kukából guberáló kivénhedt munkásőrök és volt ávósok ) vajon kire szavaznak majd 2010-ben ?

Már ha megélik egyáltalán ...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr386316170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása