HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.12.19. 16:54 grizzlyke

Molnár Gyula politikai bosszúja?  2007. december 19.  (fidesz.hu)

A XI. kerületi önkormányzat mai testületi ülésén Molnár Gyula polgármester leváltotta a Jogi Bizottság éléről Schneller Domonkos fideszes képviselőt, valamint megszüntette a Sölch Gellért helyi Fidelitas-elnök vezette Ifjúsági és Sport Bizottságot.

Schneller a fidesz.hu-nak az ügy előzményeit ismertetve elmondta: idén ősszel tett egy feljelentést különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt. A Lágymányosi panama ügyében információk szerint a rendőrség már ki is hallgatta Molnár Gyula MSZP-s polgármestert. Ő azonban tovább folytatja politikai ámokfutását - jegyezte meg utalva arra, hogy a politikus gyerekekkel kampányolt a Lágymányosi-öbölben.

Molnár Gyula azt követően terjesztette be Schneller Domonkos leváltását, hogy a képviselő kijelentette: nem támogatja a napirendre vételét egy olyan területszabályozási tervnek, amely Leisztinger Tamás MSZP-közeli vállalkozó számára teremt lehetőséget egy újabb, mintegy egymilliárd forint értékű beruházásra. Úgy látszik, ez már sok volt, és Molnár most így áll bosszút - fogalmazott Schneller. Felidézte, hogy ugyanezen a képviselő-testületi ülésen szavazták meg a testület baloldali tagjai a nagy kihasználtság mellett működő, ám igen értékes telken fekvő Farkasréti Általános Iskola átadását egy alapítványnak. Ezzel a lépéssel több száz, a képviselő-testület ülésén is jelenlévő szülő akaratával került szembe a kerület vezetése.

"Erre mondom én azt, hogy Molnár Gyula az elmúlt fél évben politikai ámokfutásba kezdett, és ezt szeretnénk megállítani, és felszólítjuk arra, hogy fejezze be" - mondta el a fidesz.hu megkeresésére Schneller Domonkos.


Újabb gyanús telekügy Lágymányoson  2007. október 10. (Index)
 
Egy csaknem negyvenezer négyzetméteres Budafoki úti ingatlan igen bonyolultan került a lágymányosi ingatlanfejlesztéseket végrehajtó Öböl XI. Kft. kezébe.

A kerületi ingatlanberuházásokat vizsgáló jelentés szerint az önkormányzat nehezen követhető tranzakciókat hajtott végre, míg Leisztinger Tamás nagyvállalkozó (aztán tőle részben portugál befektetők) kezére jutott ez a telek is, akárcsak a többi lágymányosi fejlesztési terület.

Ismét különös telekügyre bukkant az Index a Lágymányosi-öböl fejlesztéséről szóló újbudai vizsgálóbizottsági jelentésben. Az öbölben és a Kopaszi-gáton zajló beruházások ugyanis nem kizárólag a Duna-partra koncentrálódnak, hanem a Budafoki és a Dombóvári útra is kiterjednek.

Mostanáig a vita többnyire arról szólt, hogy az önkormányzat a part menti területeket vitte be az ellenzék szerint áron alul (a polgármesteri hivatal szerint pedig értékbecslésen felül) a Leisztinger Tamás cégeivel közösen működtetett Öböl XI. Kft.-be. A kerületi ingatlanberuházásokat vizsgáló jelentés azonban felhívja a figyelmet egy budafoki területre is.

Az Öböl XI.-ben pedig ezután folyamatosan csökkent az önkormányzat részesedése, egészen 1 százalékig, miközben Leisztinger Öböl Invest nevű cége 99 százalékos részesedést szerzett. Később az Öböl Invest háromnegyed része került a portugál Mota-Engil építőipari csoport birtokába, a HVG információi szerint 25 milliárd forint körüli összegért. (Az önkormányzat 1,9 milliárdot kapott saját vagyontárgyaiért, amelyeket az Öböl XI.-be apportált, majd az így szerzett üzletrészeit fokozatosan eladogatta Leisztingernek.)

Az utóbbi napokban azonban a XI. kerületi ellenzék egyre erőteljesebben veti fel a partmenti ingatlanokon túl egy belső, a Budafoki út mentén lévő terület sorsát. 2006 szeptemberében ugyanis az újbudai önkormányzat megvásárolta a Kincstári Vagyoni Igazgatóságtól, a KVI-től a 4042/99 helyrajzi számú ingatlant. (Az Indexnek az önkormányzatnál eddig senki nem árulta el a vételárat, csak annyit lehet tudni, hogy kedvezményes áron kapta meg a kerület az állami szervezettől a területet.)

Ennek az ingatlannak igen furcsa sorsa lett ezután. Tranzakciók sorozata zajlott, amelynek végeredményeként a 4042/99-es telek is az Öböl XI. Kft.-be került, onnan pedig az Öböl Invest, illetve Leisztinger és a portugálok fennhatósága alá.

De nézzük, mi is történt a Budafoki úton: a 4042/99-es ingatlan éppen olyan helyen volt, amely összekapcsolhatta az eredetileg Leisztinger-féle telkeket az önkormányzat korábbi ingatlanaival, amelyeket már egy-két évvel korábban az Öböl XI. Kft.-be apportáltak. Leisztinger a Budapesti Erőmű francia tulajdonosától szerzett telkeket a Budafoki úton, az önkormányzat pedig a Budafoki és a Dombóvári úton lévő vagyontárgyait vitte be a közös cégbe, az öböl vízfelületén, partján és a Kopaszi-gáton kívül.


Gergényi Leisztingernél   2007. október 25. (Magyar Hírlap)

Leisztinger Tamás MSZP-közeli üzletember cégbirodalmának biztonsági főnöke lesz Gergényi Péter.

Leisztinger Tamás MSZP-közeli üzletember cégbirodalmának biztonsági főnöke lesz Gergényi Péter menesztett budapesti rendőrfőkapitány - értesült lapunk szocialista forrásokból. Informátoraink szerint a nyugállományú főkapitány és Leisztinger már megállapodott a részletekről, és Gergényi Péter, aki egy utazási irodában is érdekelt, hamarosan munkába áll.

Megkérdeztük az érintettet, de a tábornok cáfolta a biztonsági területen vállalt munkájáról szóló hírt, és azzal hárította el érdeklődésünket, hogy már nem közszereplő, ezért nem érdemes személyével foglalkozni. Gergényi Péter arra a kérdésünkre, hogy kapcsolatban áll-e Leisztinger Tamás cégeivel, úgy válaszolt: legfeljebb az egyikkel.

A közelmúltig az egyik legvitatottabb közszereplőnek számító Gergényi Pétert nem a tavaly ősszel az irányítása alatt elkövetett súlyos rendőri túlkapások miatt, hanem az E. Zsanett-ügy kirobbanása után mentette fel beosztásából Gyurcsány Ferenc kormányfő. A tábornokot a több embernek is maradandó egészségkárosodást okozó tömegoszlatások után két alkalommal is kitüntette a főváros SZDSZ-es vezetése.

A 2006. szeptemberi és októberi rendőri fellépést nem kormányzati felkérésre vizsgáló Civil Jogászbizottság hétfőn jelentette be, hogy az úgynevezett Papp-jelentésben szereplő, a véres tömegoszlatásokban hibázó rendőri vezetők, így Gergényi Péter ellen is büntetőfeljelentést tesz.

A korábban a Leisztinger nevéhez köthető, a Lágymányosi-öböl hasznosítására alakult Öböl XI. Kft. ügyében Schneller Domonkos kerületi fideszes képviselő különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával tett feljelentést. Az ügyészség elrendelte a nyomozást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr306316190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása