HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

no coment

2007.12.06. 14:26 grizzlyke

Tömeges tagtoborzások - Újabb szocialista bűnszövetség?     2007. december 6. 06:02 Magyar Nemzet

Értesüléseink szerint rendőrségi nyomozás folyik az MSZP XVI. kerületi szervezetét tavaly megrengető, gyanús, tömeges tagtoborzások ügyében, amelyben érintettként felmerül Gyurcsány Ferenc egyik akkori közvetlen munkatársának a neve is. Folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett többrendbeli csalás, közokirat-hamisítás alapos gyanúja miatt történt feljelentés – erősítették meg névtelenségüket kérő, az ügy elindításában érintett informátoraink.

Két héttel ezelőtt Irányított pártfoglalás? című cikkünkben megírtuk, hogy a kiskunhalasi, kőbányai és más helyi botrányokhoz hasonlóan az MSZP országos vezetői struccpolitikát folytattak a budapesti XVI. kerületi pártszervezetet tavaly megrengető, gyanús, tömeges tagtoborzások ügyében is. Már akkor hírül adtuk, hogy az esetlegesen fiktív tagfelvételek miatt rendőrségi nyomozás folyik, ami a kormányfő-pártelnök számára is kínossá válhat.

Azóta megtudtuk, hogy az MSZP XVI. kerületi szervezetében folytatólagosan, bűnszövetségben elkövetett többrendbeli csalás, közokirat-hamisítás alapos gyanúja miatt tettek feljelentést ismeretlen tettes ellen, ugyanakkor jól behatárolható elkövetői körről van szó. A rendőrséget helyi szocialista politikusok értesítették, információink szerint az ügy átkerült a Budapesti Rendőr-főkapitányság bűnügyi főosztályára.

Úgy tudjuk, a tanúmeghallgatások már meg is kezdődtek. Kolozs András – Gyurcsány Ferenc miniszterelnök akkori személyi titkára, aki jelenleg fővárosi szocialista frakcióvezető-helyettes – megkeresésünkre azt mondta: nincs hivatalos információja az eljárásról, egyébként pedig azt tudja megerősíteni, amit két héttel ezelőtt közölt lapunkkal, vagyis hogy szóbeszéd nyomán értesült a rendőrségi nyomozásról; sem tanúként, sem más minőségben nem kereste meg a hatóság, persze, ha ez megtörténik, készséggel válaszol a kérdéseikre.

Horváth Mihály, az előző ciklus kerületi képviselő-testületének MSZP-frakcióvezetője lapunknak korábban azt nyilatkozta, hogy szerinte az országban lezajló Zuschlag János-féle pártfoglalások sorába illeszkedtek a kerületi történések is, amelyek során egy-egy kiválasztott alapszervezet fokozatosan elkezdett duzzadni, 2004 őszén a Vidorné Szabó Györgyi polgármesterjelölthöz és Kolozs Andráshoz köthető szárny meg is nyerte a helyi tisztújítást. A volt frakcióvezető úgy vélekedett: nem véletlen, hogy 2006-ban az MSZP alapszervezeteibe elkezdtek belépni fiatalok, olyanok, akik nem is kötődnek a kerülethez; Vidorné az országgyűlési választáson ugyan simán nyert, de polgármesterjelöltként leszerepelt.

A párton belüli ellenoldalnak nem lehetett ellenére, hogy a főváros, illetve az ország különböző pontjairól származó egyének beszivárognak a cinkotai és a rákosszentmihályi alapszervezetbe – hallhattuk Horváth Mihálytól.

Zsebők Csaba 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr756316230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása