HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.12.05. 11:45 grizzlyke

Kóka-interjú a Népszabadságban        gondola.hu  Nyiri János  2007. december 4. 20:40
Konzílium a méregkeverővel, avagy mitől elviselhetetlen ez az egész?

Hátborzongató az a disztingvált tónus, amelyben a szociálliberális kormányzat országpusztító politikáját minden erejével támogató piacvezető politikai napilap értekezik a leköszönő gazdasági miniszterrel, hogy milyen rossz állapotban van az ország. Megtárgyalták a főbűnössel, hogy szegény áldozata mennyire szenved.
 
Tíz évig mi voltunk a térség mintaországa, az elmúlt két évben viszont gödörbe kerültünk. Ezt nem más mondja, mint a gödörbe kerülés egyik legfőbb felelőse, Kóka János, a semmiből jött miniszter. Akinek vagyona az állammal folytatott előnyös üzletelésből született, aki három évig vezette a magyar gazdasági és közlekedési tárcát, és aki közpénzen elképesztően arcátlan hazugságokat sulykolt a közvéleménybe, nem utolsósorban éppen a Népszabadság oldalain.

Az újságcsinálók persze mint szűzlányok a kupiban… ezt sikerül kérdezniük a leköszönő minisztertől:

- A pannon puma gödörben? Ki vezette oda? Hogy néz ki ez a gödör?

Kóka válasza:  - A versenyelőny nehezen szerezhető meg és könnyen elveszíthető. Tíz évig az élbolyban meneteltünk, az utóbbi évekre viszont a gazdaság növekedési tartalékait teljesen felélte a rosszul működő, bürokratikus állam. Túlköltekeztünk, s közben elmaradt a szocializmusból örökölt rendszerek átalakítása. Közös a felelősség.

Kinyílik a bicska az ember zsebében!

Szögezzük le hangosan, lassan, tagoltan stb.: nem költekeztünk túl! Nem közös a felelősség!

Az állami bürokráciában elköltött (elherdált, ellopott, elbitangolt stb.) milliárdokat nem mi csakliztuk el, még csak nem is a Parlament, hanem Kóka meg Gyurcsány meg a tettestársaik.

Nincs közös felelősségünk, pontosan annyira nincsen, amennyire igaz, hogy nem társasház épül a Normafánál.

Az egész kormányzó elit, akárcsak Kóka János, most úgy tesz, mintha itt "közösen kormányoztunk" volna. Nem kormányoztunk közösen, éveken át nem hallgatták meg a legjobb szándékú észrevételeket, javaslatokat sem, éveken át hazudtak a gazdaság valós helyzetéről, jelesül maga Kóka János is. Most miről beszélgetünk?

Az ország tönkretételében főbűnös ifjúval készült interjú a továbbiakban is a vázolt tónusban folytatódik. Udvariasan kerülik a felelős megnevezését (ott ül a szemközti fotelban), és a maszatolás meg a szőnyeg alá söprés minden szokott trükkjét bevetik, finom összjátékban, az olvasók hülyítésére.

Bátran megbírálják a renitens szocialista politikusokat, akik esetleg az egészségbiztosítási "reform" ellen merészelnének szavazni: Szépen alátolják az újságot az SZDSZ-t mikroszkopikussá zsugorító Kóka pártelnök úrnak, hogy félrevezethesse övéit (Fél éve vagyok elnök, most zajlanak a reformviták, mindenki kritikus és bizalmatlan, de az SZDSZ mégis lényegében ott van, ahol eddig volt). És végül udvariasan alányalnak egy kérdéssel ("kilövési engedélyt" adtak állítólag valahol valakik szegény Kókára), hogy az olvasó mély empátiával sajnálhassa a nehéz sorsú milliárdost.

Ne kergessünk illúziókat. Sokan tényleg Kókát meg Gyurcsányt sajnálják azok helyett, akiket ez a koalíció ténylegesen tönkretesz. Ettől elviselhetetlen ez az egész.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr746316232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása