HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.11.23. 23:40 grizzlyke

Kóka coming outja      2007. november 23.  hetivalasz.hu  fidesz.hu

Mindenki törődjön a saját dolgával, robotoljon önnön boldogulásáért, és akkor nyugi lesz. Közösség? Szolidaritás? Nemzet? Ugyan, minek az?

Szépen megtelt a média tegnap Kóka Jánossal. A leköszönő gazdasági miniszter szerda este a Szólás szabadságában próbálta elmagyarázni az elmagyarázhatatlant, miszerint miként is van az, hogy a tárca épp az országos, bocsánat, Nyakó István szerint országosnak hazudott sztrájkfenyegetettség árnyékában jelenti be a felszámolandó vasúti szárnyvonalak ideiglenes megmenekülését.

Ám végül mégsem ez lett a tegnapi lapokban a fő téma, hanem a liberálisok első emberének azon mondata, hogy ha leáll az egészségügyi reform, abból nemzethalál lesz. Pedig volt ennél sokkalta érdekesebb kókai eszmefuttatás is, igaz, apokaliptikus vízió nélküli, talán ezért nem foglalkozott vele a kutya se. No, sebaj, majd én.

De még mielőtt, álljunk meg egy néma pillanatra, és hajtsunk főt Horn Gábor, szintén liberális közszereplő politikusi nagysága előtt; Horn Gábor ugyanis a szerdai eseményekkel kapcsolatosan azt bírta sajtótájékoztatni, hogy éppen a demokrácia szétverése zajlik.

És akkor Kóka. Az SZDSZ elnöke a bezárandó vasúti szárnyvonalakról szólva kifejtette, hogy miként is néz ki a szabadelvű szolidaritás. Véleménye szerint a többség, az a közel tízmillió ember, aki közelébe nem megy egy ilyen szárnyvonalnak, a legkevésbé sem érdeklődik a téma iránt, sőt, nagy ívben tesz az egészre, és tele van a hócipője a vasutasokkal, mert ilyen csúnyán belemásznak a magánéletébe a sztrájkkal.

Kicsit nyers, de legalább őszinte. És így már érthetővé válik, miért is rohad alapjaiban ez az egész, amit Magyar Köztársaságnak is szoktak nevezni. Mindenki törődjön a saját dolgával, robotoljon önnön boldogulásáért, és akkor nyugi lesz. Közösség? Szolidaritás? Nemzet? Ugyan, minek az? Egyén van, önös érdek van, dögöljön meg a szomszéd tehene van, amúgy liberálisan.

Akit pedig netalán kétségek gyötörtek, hogy milyen is lesz a valóságban a szabad demokraták által megálmodott több-biztosítós rendszer, nyugodt szívvel fordítsa le Kóka János véletlen kitárulkozását az egészségügyre.

(Dévényi István, hetivalasz.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr196316248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása