HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.11.22. 07:42 grizzlyke

Zavargás a demonstráció után + Képriport     2007. november 21. 22:10  MNO Kovács András - Udvardy Zoltán
Egy operatőrt előállított a rendőrség

Utcai zavargásba csapott át a törvénytelen tüntetés Budapest belvárosában. A résztvevők kövekkel és égő fáklyákkal támadtak a rendőrökre. Az egyenruhások többszöri felszólítás után kezdték oszlatni a három-négyezer fős tömeget. A tüntetők a LIGA Szakszervezetek nagygyűlése után maradtak a Kossuth téren. Nekik nem volt területfoglalási engedélyük. Este 9 óra körül a tüntetők szétszéledtek a belvárosban, az Oktogonnál megindult a forgalom.

22:11 Az oszlatás közben a Báthory utcában az RTL Klub stábjának egyik operatőre elesett, a rendőrök átgázoltak rajta, és belerúgtak a kamerába. Kotroczó Róbert, az RTL Klub hírigazgatója megerősítette, hogy a csatorna egyik operatőrét elsodorta a rendőrsorfal. Mint mondta, sérülései nem súlyosak. A történtekről további információt nem közölt. A BRFK szóvivője a távirati irodának annyit mondott: előállítottak egy operatőrt az este folyamán.

21:31 Az Oktogonnál szétszéledtek a tüntetők, a rohamrendőrök elvonultak a helyszínről. Nem sokkal 9 óra előtt megindult a forgalom a körúton és az Andrássy úton. A rendzavarás több résztvevője még a járdákon állva bámészkodik. A téren mintegy húsz újságíró, fotós és operatőr is várakozik. A távirati iroda tudósítója látta, hogy két újságírót igazoltattak az Aradi utca sarkán. Korábban a tüntetők egy taxis autóját is megrugdosták, miután az rájuk dudált. Az Országos Mentőszolgálat szolgálatvezető főorvosa közölte: nem tud olyan sérültről, akit a zavargás helyszínein el kellett volna látniuk.

21:08 A Podmaniczky utca és körút sarkán leállították a forgalmat a tüntetők szerda este. A mintegy 200-300 tüntető egy villamost is megállított a körúton, amely a sínekre hordott padok miatt nem tud továbbmenni. A tüntetők rugdosták az autókat és a villamost, táblákat, padokat hordtak az út közepére. A rendőrség az Oktogon irányába tereli az embereket, az autósok megpróbálnak visszafordulni, hogy elkerüljék a tömeget. Az Oktogonhoz érkezett egy könnygázgránátvető rendőrségi autó is.

21:04 A rendőrség elhagyta az Oktogont, a közlekedés újra megindult a Nagykörúton.

21:00 A rendőrség, miután erőinek jelentős részét az Oktogonra csoportosította, megfordult, és elindult a Nyugati tér irányába. Az Oktogonon jelenleg nyolc rendőrségi csapatszállító kisbusz van.

20:52 Kukákat gyújtogattak és kövekkel dobálták a rendőröket a tüntetők, akiket a rohamrendőrök a Báthory utcából a Bajcsy-Zsilinszky út felé szorítottak ki, az úton leállt a forgalom. A Báthory utcában a mellékutcákat lezárták a rendőrök, így a tömeg csak a Bajcsy-Zsilinszky út felé tudott hátrálni. A Batthyány-örökmécsesnél egy konténerben lévő építési törmeléket is a rendőrök felé dobálták a maszkos, csuklyás fiatalokból álló demonstrálók. A tüntetők raklapokból barikádokat próbáltak emelni, volt olyan közöttük, aki csúzlival volt felszerelve. A rendőrök gumibottal ütötték azokat a tüntetőket, akik ellenszegültek a sorfalnak. Az RTL Klub stábjának egyik operatőre elesett, a rendőrök átgázoltak rajta, és belerúgtak a kamerába - mondták újságírók az MTI tudósítójának.

20:49 A rendőrség a Nyugati tér felé kergeti a demonstrálókat. Az Alkotmány utca le van zárva, az autósok nem tudnak behajtani a Kossuth térre.

20:41 A rendőrség a tiltakozókat a Podmaniczky és Nagymező utca felé próbálja kiszorítani. A Bajcsy-Zsilinszky úton továbbra sem lehet közlekedni.

20:34 A tömeget a Bajcsy-Zsilinszky útig szorították ki, és a tömeg „Gyurcsány, takarodj!” jelszót skandálva egyelőre a Nyugati pályaudvar felé távozik gyalogosan. A tömegben többen arcukat csuklyával takarják el. A tiltakozók az úttesten állnak, és így megbénítják a forgalmat.

20:29 A rendőrség a tüntetőket a Batthyány-örökmécsesig szorította ki.

20:25 A tömeg jelentős része a Báthory utcában van, petárdákat dobál a rohamrendőrök felé. A rendőrség felszólította a sajtó képviselőit, hogy saját biztonságuk érdekében hagyják el a területet.

20:17 Mintegy háromszáz rohamrendőr kezdte meg a Liga Szakszervezetek rendezvénye után a Kossuth téren maradt tömeg oszlatását szerda este, az embereket az Alkotmány és a Báthory utca irányába kezdték tolni - jelentette az mno helyszínen lévő tudósítója.

20:11 Az Alkotmány utcába megérkezett a vízágyú. A rendőrség a Kossuth téren a füves részen áll sorfalat. A tömegben több, arcát eltakaró ember látható.

20:08 A Parlament főbejáratával szemben a rohamrendőrség csapatokba rendeződött, az előttük lévő rendőrautóból felszólították a tömeget, hogy hagyja el a Kossuth teret a Bajcsy-Zsilinszky út irányába, különben rendőrségi csapaterőt alkalmaznak.

19:55 A Szabadság téri tévészékház parkolójában a rendőrök kiszálltak a csapatszállító buszokból, és elkezdtek alakzatba rendeződni – közölte tudósítónk. A Kossuth téren még mindig zajlik a tiltakozás. A hangulat a tavalyi Kossuth téri eseményekhez hasonló: ugyanazok az emberek ugyanazt skandálják.

(MNO/Hír TV/mti)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr276316249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása