HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.11.16. 10:21 grizzlyke

MSZP-SZDSZ verziók: a negyedik szerint Gyurcsány megy          2007. november 16. 08:48    MNO

Valódi erőpróbának tűnik a koalíciós pártok számára az egészségbiztosítás átalakításáról szóló törvényjavaslatról való megegyezés. Az MSZP és SZDSZ egyes képviselői négy forgatókönyvben gondolkodnak. Az első változat szerint megállapodás születik, a negyedik verzió Gyurcsány menesztését vázolja fel.

Legalább négy végkifejletről gondolkoznak az MSZP és az SZDSZ egyes képviselői az egészségbiztosítási pénztárakról folytatott koalíciós vita kapcsán, bár hivatalos forgatókönyveket még nem készítettek a pártvezetések – írta a pénteki Világgazdaság. Az ágazat és a kormányzás szempontjából is a ciklus legfontosabb törvényjavaslataként futó pénztártörvény parlamenti vitája jövő kedden folytatódik, a tervek szerint december 10-én szavazna a Ház a módosító indítványokról, s december 17-én tartanák a zárószavazást. Az egyes verziók szerint nincs kizárva, hogy erre már sor sem kerül. Ismert, a szocialisták módosító indítványokkal javítanának a törvényjavaslaton.

Az első forgatókönyv alapján megegyezik egymással az MSZP és az SZDSZ, bár a szocialisták szerint ez most csak úgy képzelhető el, ha a liberális párt elfogadja a legalább félszáz hibapont korrigálását.

A második verzió szerint nincs esély arra, hogy most a parlament előtt fekvő javaslatban kompromisszumot kössenek a kormánypártok, de szakítani sem akarnak. Így a tervezetet akár még a módosító indítványok előtti szavazáskor levetetik a parlament napirendjéről, vagy akár vissza is vonatják.
A harmadik és negyedik forgatókönyv szerint egyik párt sem enged: az MSZP karakteres módosításokat akar a pénztártörvény tervezetében, az SZDSZ pedig ezért, hogy „arcát mentse”, kilép a koalícióból, hogy az MSZP ezt követően kisebbségben kormányozzon.

Ha idáig is eljut a történet, egyes szocialisták szerint itt is kétféle lehet a megoldás. Így a harmadik forgatókönyv a kisebbségi kormányzás esetében az, ha Gyurcsány Ferenc a miniszterelnök. Ekkor is új szakaszt, újfajta politizálást akar az MSZP-sek egyes csoportja. A negyedik verzió még inkább az új kezdetről szólna: ennek értelmében ugyanis a kisebbségi szocialista kormányt már nem Gyurcsány Ferenc vezeti.

(Világgazdaság/MNO)


Rendőrök oszlatták fel Szolnokon a Gyurcsány-ellenes tüntetést     2007.11.15. 22:59

Tüntetők várták Gyurcsány Ferencet Szolnokon, a Nagy Párbeszéd kampánykötút soron következő állomásán. A transzparensekkel, sípokkal felszerelkezett tömeget arra hivatkozva oszlatta fel a rendőrség, hogy nem jelentették be előre a demonstrációt.

A miniszterelnököt transzparensekkel felszerelt, sípoló tömeg várta a szolnoki Galériánál. Kisvártatva a megjelenő rendőrök igazoltatták a tüntetőket, és fokozatosan szorították őket vissza a Szapáry úton. A rendőri intézkedést azzal indokolták, hogy a demonstrációt nem jelentették be előre.

Gyurcsány Ferenc aktuális politikai kérdésekről tájékoztatja az érdeklődőket Szolnokon, a Nagy Párbeszéd című rendezvénysorozat keretében. A rendezvény előtt a kormányfő lerakta a Szolnoki Főiskola leendő campusának alapkövét.

(szoljon.hu, mti, mno)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr936316262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása