HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.11.04. 22:25 grizzlyke

Szociális gázkamra      www.api01.extra.hu
Mottó : "Tudom és ismerem, milyen nyugdíjasnak lenni ebben az országban. Látom édesanyámon, aki kétszobás lakótelepi lakásban lakik, aki csak akkor kapcsolja be a konvektort, ha nagyon muszáj, a konyhában pedig azért nem, mert a gáztűzhely úgyis ad elég meleget. Tudom, hogyan számolja és hogyan olvassa a gázórát, hogy hány köbméter fogyott ebben a hónapban ..." ( Gyurcsány Ferenc, az igazságos )

Ha tavaly ( és azelőtt, és azelőtt mindig ) nem léptünk volna ugyanabba a "folyóba", mára joggal hihetném, hogy szociálisan rendkívűl érzékeny elvtársaink ( ismét ) megalkották a világ legigazságosabb gázár-támogatási rendszerét. A Népszava című poszkommunista szennylap azt is tudni véli, hogy a módosítás célja nem más, mint a támogatásra jogosulatlan igénylők számának visszaszorítása. Hiába, legfőbb ideje a kritikus szembenézésnek, és legjobb ha ezúttal is magunkban keressük a hibát. Igen. Javíthatatlan ügyeskedők vagyunk, pedig lopni és csalni ebben a "kurva országban" csak a gyurcsányféle tetveknek (*) szabad - ezért alaposan rászolgáltunk a kollektív büntetésre. Hiába, ahol fát vágnak ott hullik a forgács : fagyjon meg inkább a fél ország a télen, de egyetlen ügyeskedő tolvajt se hagyjunk futni ... ( Neked lopjuk az országot, elvtárs ! )
Mindenesetre joggal feltételezhető, hogy már tavaly is bőszen hazudoztak sipánkáék, pedig állítólag már akkor is kurvára igazságos volt a rendszer. Persze ha továbbra is hatalmon maradnak, jövőre nyilván méginkább az lesz. Erre bárki mérget vehet.

Minden relatív, én is csak magamból tudok kiindulni. Bevallom, amit az egymást követő szociálliberális kormányok évek óta művelnek a gáz árával, az egyre inkább fáj. Nekem is, pedig anyagilag egyenlőre még bírom - ráadásul én ( ellentétben számtalan honfitársammal ) alaposan beszigetelt, viszonylag új házban lakom.
Tavaly augusztusban 30,00 %-al, idén januárban 70,00 %-al drágult a fűtés - nem is értem, hogy a statisztikai hivatal honnan a bánatból veszi az ötven százalékos tarifa-emelést ? Nem vagyok egy nagy matematika-zseni, de azt még én is ki tudom számolni, hogy ( bő egy év alatt ) 1,3 x 1,7 = 2,21 - tehát majdnem két és félszer többet fizetek a gázért, mint korábban.

Hazugság, hazugság hátán ...
Sajnos nem elég, hogy kénytelenek vagyunk elviselni az újabb sarcokat, Lampert "Fika" Mónival és Forgó Györgyné államtitkárral az élen még hülyének is néznek bennünket. Budai Bernadett a kormányszóvivői tájékoztatón pedig azt hazudta, hogy a 85.500 és 99.750 Forint közötti jövedelemsávban csak 514,3 Forinttal lesz magasabb a havi gázszámla ... ( hiszi a piszi )
Persze egyenlőre megtehetik, de garantáltan nem lesz mindig akkora szerencséjük, mint idén - igaz, nekünk sem biztos. Hogy a Gyurcsány-kormány még mindig hivatalban van, többek között annak is "köszönhető", hogy az utóbbi évtizedek legenyhébb telével ajándékozott meg bennünket a természet. Igazából "csak" ugyanannyit fizettünk a ( fele ) gázért mint korábban, talán ezért ( is ) maradt el a várt (?) társadalmi robbanás.
Sajnos ? Talán igen : az emberek még nem érezték igazán torkukon a kést. Ennek tükrében rendkívűl cinikus intézkedés a támogatott gázmennyiség drasztikus csökkentése ( 3000-ről 2000 m3-re, a nagycsaládosok esetében pedig 5000-ről 4000 m3-re ), az pedig egyenesen vérlázító, hogy indoklásként az előző fűtési szezon kihasználatlan gázkeretére hivatkoznak. De ezzel a történetnek még egyáltalán nincs vége, mert a támogatás megvonásán felül ( és attól függetlenűl ) előreláthatólag 8,00-10,00 %-al fog emelkedni a gáz "normál" fogyasztói ára.
( Hegedűs Miklós elvtárs, a GKI-vezére szerint a tervezett emelés még mindig kevés, mert nem éri el a nyugat-Európai árszintet. Bár korábban egyetlen, nyugdíjból élő vagy minimálbérből vegetáló család sem hatalmazott fel rá - innen üzenném a milliós fizetésből "tengődő" balliberális "közgazdásági zseninek", hogy nyugodtan befoghatja a mocskos pofáját - és ha nem tetszik a rendszer, "el is lehet innen menni ..." )

Csak azt kapjuk, amit megérdemeltünk ...
Talán lehetne másként is, de mi nyilván ezt akartuk. A magyar már csak ilyen, betegesen mazoista típus ... Gyurcsány és hazudozó bandájának megválasztásával szinte biztos volt, hogy elszabadulnak az energiaárak Magyarországon, ezt még a lelkes igenezők is tudhatták. Arról nem is beszélve, hogy az SZDSZ egy percig sem titkolta, mire készül ha kormányra kerül. Ha másra nem is, az előzmények ismeretében arra mindenképpen számítani lehetett, hogy szigorúan a "szociális igazságosság" jegyében - a régi-új kormány villámgyorsan eltörli majd a megmaradt kedvezményeket és támogatásokat.
Igen-igen, mert a szocialisták "olyan jó emberek ..."

Miközben elképzelni sem tudom, vajon egy átlagos nyugdíjból vagy keresetből
( mondjuk egy kemény tél esetén ) miként lehet havi 40-50-60-70 ezer Forintot kifizetni a gázra - bevallom, közülük csak azokat a szerencsétleneket sajnálom igazán, akik nem erre a vörös dögvészre szavaztak tavaly. A többiek viszont önkritikusan nézzenek magukba, és gondolkodjanak el saját ostobaságukon. Az élet jó iskola, csak magas a tandíj. Fizessenek, ha tudnak. ( Esetleg fűthetnek lejárt szavatosságú emeszpés száraztésztával is, vagy kereshetnek maguknak egy lakájos barlangot a hegyoldalban ... ) Legalább egy életre megtanulják ( megtanulták ), hogy a hazugságnak irgalmatlan kemény ára van - ergo, egyszer mindenért fizetni kell. Tudom, amikor politikailag az "új többség" összegereblyézése lenne a cél, nem szerencsés dolog a fenti gondolatokkal élcelődni. Mentségemre szolgáljon, hogy a leírtakat sem gúnynak, sokkal inkább ténymegállapításnak szántam - őszintén kimondva sokak véleményét.

De a megpróbáltatásoknak ezzel még nincs vége !
A megszorító-gyár tovább dübörög : a "zuhanyhíradó" szerint 15,00-20,00 %-al emelkedik a villamos energia ára ( ugyanez az önkormányzati intézményeknél 17,00-41,00 %, az ipari üzemeknél minimum 50,00 % - az új energia-adó részletei egyenlőre nem ismertek ), helyenként akár 300,00 %-al (!) is drágulhat a víz
( átlagosan "csak" 100,00 % várható ... ) és hamarosan 315 Forint körül lesz egy liter benzin. Az élelmiszerek karácsonyra nagyjából 40,00 %-al (!) lesznek drágábbak, mint egy évvel korábban. Mindamellett ( bár bennünket "csak" közvetve érint ), jövőre reálértéken közel tíz százalékkal csökkennek az önkormányzati források. De ugyanitt említhetném a januárban életbe lépő, az új nyugdíjasok járandóságát radikálisan megnyírbáló nyugdíjszámítási szabályokat, vagy a konvergencia-programban előirányzott ingatlanadót is. A sor sajnos még hosszan folytatható, mert a tervezett újabb sarcoknak egyenlőre se szeri, se száma ...

Ez az idillinek egyáltalán nem nevezhető állapot - nyomokban már kezd arra a "kívánatos" modellre hasonlítani, amelyet Mihályi Péter (**) elvtárs álmodott meg a számunkra. Jól jegyezzük meg ennek az antimagyar féregnek a nevét, mert kormányváltás esetén ( mint Gyurcsány Ferenc egyik legbizalmasabb tanácsadója ) az elsők között tartozik majd elszámolással a nemzet felé. Többek között ilyesmiket vizionál ( a nyilván elmebeteg ) "nagy reformer" :
"Egész Nyugat-Európában nincs falu ... A magyar települések többsége háromszáz fősnél kisebb, életképtelen. A falvak szűnjenek meg, mert az középkori hagyomány ... Ne zárjuk be az iskolákat a kistelepüléseken ? Dehogynem : az orvosi rendelőket is be kell zárni, a postát is, mert akik falun maradnak, a gyermekeik helyzetét rontják, mert a kistelepüléseken nem lesz rendes egészségügy, rendes közlekedés ..."
Dögöljünk csak meg - teszem hozzá én, hiszen ha csak rajtunk - prosztó vidékieken múlna, a balliberális nemzetárulók valószínűleg sohasem kerülnének többé hatalomra. Ugye, ezek után most önök is pontosan arra gondolnak, mint én. Hát igen, mondjuk csak ki bátran :  valószínűleg Mihályi Péterből is egyel több van, mint kellene.

Amúgy a szomorú tendenciát már látjuk, érezzük.
Ha rajtuk múlik, hamarosan már semmink sem marad ...



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr136316278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása