HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.10.19. 21:08 grizzlyke

A rendőrség cáfolta Szilvásy kijelentését  2007-10-19. 12:25:26

Miközben Gyurcsány Ferenc miniszterelnök október 23-i, a fővárosi Operaházba meghirdetett beszéde alatt lényegében kijárási tilalommal felérő korlátozások lesznek a környéken, Szilvásy György titokminiszter a Fidesz nagygyűlésében látja a legnagyobb kockázatot. A Fidesz értékelése szerint a szocialisták mindent megtesznek az ünnep megzavarásáért.

Az úgynevezett ráépüléses megzavarás veszélyéről és a Fidesz október 23-i, az Astoriánál tartandó rendezvényének kiemelt kockázatáról beszélt a köztévében Szilvásy György titkosszolgálatokért felelős miniszter. Október elején még azt mondta, nincs olyan információ, amely szerint megismétlődhetnek a tavalyi események, de a nemzetbiztonsági kabinet legutóbbi ülése után bejelentette: szélsőséges csoportok, köztük neofasiszta szervezetek, valamint a sportpályákról ismert rendbontók az ünnep megzavarására készülnek.

A rendezvények zavartalanságáért felelős Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján nem derült ki pontosan, hogy a kormányfő operaházi beszéde alatt a köztársasági őrezred és a rendőrség mekkora erőkkel biztosítja a helyszínt, az azonban világossá vált, hogy ez az esemény vezeti a kiemelt kockázatú rendezvények listáját. Név nélkül nyilatkozó rendőri forrásaink szerint mialatt Gyurcsány Ferenc a forradalomra emlékezik, a környéken a kijárási tilalommal egyenértékű szigorításokat vezetnek be, ellenőrzik az ott lakók mozgását, csak korlátozások mellett közelíthetik meg, illetve hagyhatják el otthonaikat. Minderről Tóth Gábor budapesti főkapitány annyit mondott: túlzás lenne kijárási tilalomról beszélni.

Lázár János (Fidesz), a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke kérdésünkre elmondta: a testület legutóbbi, kihelyezett ülésén meggyőződött róla, hogy a rendőrség jól felkészült, és korrekt módon áll a rendezvények biztosításához, de félő hogy ezt a szakmaiságot a politika felülírja. Véleménye szerint Szilvásy megnyilatkozásai azt sugallják, hogy a kormány mindent megtesz az ünnep megzavarásáért, és olyan kijelentések látnak napvilágot, amelyekkel a tavalyihoz hasonlóan megkísérlik távol tartani az embereket a megemlékezésektől.

Kiemelt kockázatú rendezvények 23-án

Az állami ünnepségek, a Magyar Gárda avatója, a Magyar Önvédelmi Mozgalom rendezvénye, a 301-es parcellánál esedékes koszorúzások, a Fidesz nagygyűlése, valamint azok a vonulásos demonstrációk, amelyek a belvárosban a tömegközlekedés és közlekedés jelentős korlátozásával járnak.

Swendt Pál


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr406316325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása