HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.10.18. 23:08 grizzlyke

Holnap startol a Fidesz népszavazási aláírásgyűjtése   2007.október 18. magyarHírlap
 
A Szociális népszavazás 2008 kampány politikai vezetője, Tarlós István a Fidesz operatív igazgatójának, Nyitrai Zsoltnak a társaságában tegnap délben átvette az Országos Választási Iroda vezetőjétől, Rytkó Emíliától A3-as és A4-es lapformátumban a hitelesítési záradékkal ellátott aláírásgyűjtő íveket. 
 
Tarlós István előre jelezte: az aláírásgyűjtés péntek délutáni kezdési időpontján belül a pontos időpontot nem akarja megnevezni, de szavai szerint az nem is érdekes. Arra is felhívta a figyelmet: el lehet majd szórakozni azon, hogy pontosan 48 óra alatt gyűjtik-e össze az aláírásokat. Hozzátette viszont: a jövő hét első munkanapján, szerdán, be akarják nyújtani az OVI-nak.

Az aláírásgyűjtés technikájáról úgy nyilatkozott: utcai standokon és az aktivisták személyes megkeresése nyomán is kérik majd az emberek aláírását. Szerinte "nem kizárt", hogy Orbán Viktor már október 23-án bejelentheti, hogy összegyűlt a népszavazás kiírásához szükséges kérdésenkénti kétszázezer aláírás.

A Magyar Hírlap kérdésére elmondta: a köztársasági elnökre tartozik, hogy mikor fogja kiírni a népszavazást. Reméli, Sólyom László semmiképpen sem fog azok közé tartozni, akik gúnyt űznek a népszavazásból azzal, hogy egyidejűleg ellentmondó kérdéseket tűz majd ki.

"Ez nem egy párt akciója, hanem egy szociális népszavazási kezdeményezés" – hangsúlyozta Nyitrai Zsolt operatív igazgató. Ezt alátámasztva arról beszélt, hogy nem bal- vagy jobboldali kérdéseket tettek fel, ezért az aláírásgyűjtés során mindkét oldal támogatását várják, ugyanis a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj okozta igazságtalanságon akarnak változtatni.

Bár a Fidesz már tegnap megkezdhette volna, csak pénteken indul az aláírásgyűjtési akció. Információink szerint a pártban is vita volt arról, hogy a munkanapokon, vagy a négynapos hétvégén lehet eredményesebb a gyűjtés. Végül a párt vezetése ez utóbbi mellett döntött. Úgy tudjuk, az ország összes – több mint 11 ezer – választókörzetében startra készen állnak a fideszes gyűjtési koordinátorok. Így számolva minden körzetben 19-20 aláíróra lesz szükség ahhoz, hogy 48 óra alatt, de szerdáig mindenképpen összegyűljön a kérdésenkénti 200 ezer aláírás.

A Fidesz Astoriánál megrendezendő október 23-i megemlékezésén bizonyosan felállítanak aláírásgyűjtő standokat. A párt összességében egyébként egymillió aláírás összegyűjtésével számol. 
 
Pindroch Tamás


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr96316326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása