HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.10.11. 09:46 grizzlyke

200 milliót fizet a minisztérium az MSZP-nek is helyt adó irodaháznak           2007-10-11 09:17  HírTv

Fizetik, de nem ők lakják. 200 millió forintot fizet a Bajnai Gordon vezette önkormányzati minisztérium egyik cége az MSZP-nek is helyt adó Vérmező utcai irodaház tulajdonosának 2007-ben és 2008-ban is, annak ellenére, hogy már tavaly kiköltözött az épületből - írja a Heti Válasz.

A Magyar Turizmus Zrt, illetve jogutódja, az önkormányzati minisztérium szakállamtitkársága 2006 végén hagyta el az épületet.

A negyedik és ötödik emeleti irodákat ezután az MSZP foglalta el, amely új székháza felépítéséig maradna ott. A hetilap azt nem állítja, hogy az MSZP helyett közforintokból egy állami cég fizet a bérleményért, de annyit hozzáfűz: "az önkormányzati tárca egyik cége jogcím nélkül pénzeli az MSZP szállásadóját".


MSZP-s székházbotrány közeleg

Hírzárlat. Szeretem ezt a szót. Olyan komoly. Ahol hírzárlat van, ott hírzárlat van, nemcsak a titkon félig nyílt ajtón ijedten besuttogott hírekben, a száj elé kapott ujj "pszt"-jében, hogy ne mozdulj: hol hírzárlat van, ott bezony hírzárlat van, na. Egy hírzárlatkor érezzük: nagy időknek vagyunk nagy tanúi. Mert még ha nem tudhatjuk is, éppen mi a hír, de el kellett zárni, akkor nyilván jelentőségteljes, sorsfordító, stb.

Ennek örömére hát magam is szám elé kapom az ujjam, pszt-elek, és csak halkan súgom meg: a holnapi Heti Válaszban szép történetet olvashatnak majd Gyurcsány "Tisztaságicsomag" Ferenc pártjának legújabb székházügyéről. Székházbotrányáról - írhatnám, de még nem botrány, legfeljebb botrányos a történet. Talán lesz belőle botrány is, habár abban nemigen bízhatunk, hogy sorsfordító lehet itt bármi. Kiderülhet akár, hogy a miniszterelnök tönkrevágott egy országot, ezt elhazudta - az istenadta nép pénzét használva ugyanannak kábítására - csak azért, hogy hatalmát megtartsa, aztán semmi. Negyvenegy százaléknyi istenadta továbbra is úgy gondolja, még ma is, hogy jó helyen van ő abban a bársonyszékben. No comment.

A holnapi székházügyhöz sem fűzök tehát nagy reményeket. Pedig hangulatos történet. Már csak azért is, mert Gyurcsány a hétvégén többek között épp a Fidesz székházeladásával indokolta, miért kell hetykén odavágniuk a büszke szociknak, hogy "tőletek nem fogadjuk el a kritikát", ha netán az ellenzék olyan nevek folyamatos mormolásába kezd, mint Zuschlag, vagy Weiszenberger.

Azért ez szép. Amikor kimondatik, miniszterelnöki szinten méghozzá, hogy a lopás nem szégyen, ha az ellenfélnek is voltak megkérdőjelezhető ügyei. Minden viszonyítás kérdése, ugyebár, relativizmus van, erkölcsileg is, danke schön, huszadik század. Pedig nem. A lopás alól nem ment fel, hogy a másik is lop, hogy ahol lopkodás van, ott lopkodás van. Mert tényleg hazug a pártfinanszírozás rendszere, tényleg nem mondták el az istenadtának, hogy a demokrácia drága műfaj, ezért akár még üdvözölhetjük is a tisztasági csomagot.

Az Index ráadásul úgy tudja, megtetszett a Fidesznek is. A hírportál szerint Gyurcsány elébe kívánnak vágni az ellenzékiek, elhappolva előle a kezdeményezést. Ha gyorsan összegyűjtik a képviselők egyharmadának aláírását, már menet is népszavazásra a dolog - saját szájíz szerint fogalmazott kérdésekkel. De hírzárlat volt a pártnál, úgyhogy nem biztos, hogy erről van szó. Remélhetőleg nem is. Egy ilyen, képviselők által kikényszerített referendum ugyanis nem ügydöntő. Nem több egy közvélemény-kutatásnál. Magyarul: fölösleges. A Gyurcsány által felvetett népszavazási bohóckodás ötletét tehát talán nem ártana mellőzni, helyette le kellene ülni szépen megállapodni.

Javasolnám ugyanakkor: bővítsék még egy ponttal a tisztasági csomagot. Ha már hirtelen olyan nagy baj lett, hogy polgármesterek egyúttal képviselők is - és nem tudnak elég energiát szentelni parlamenti munkájuknak, blabla -, tán a miniszterelnöki tisztség tehermentesítéséről is születhetne döntés. Nehogy a pártelnöki feladatok elhomályosítsák az ország érdekeit. Isten ments persze, hogy egy párt autonómiájába akár verbálisan belerondítsak. Az, hogy ki az MSZP elnöke, egyedül a szocialistákra tartozik. Úgyhogy azt javaslom: Gyurcsány inkább a miniszterelnöki posztról mondjon le.

Stumpf András

hetivalasz.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr486316337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása