HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.09.20. 15:42 grizzlyke

Újabb betegtragédia: két megyén keresztül furikáztatták a szíven szúrt férfit    2007.szept.19. althir.org
  
Mentőhelikopterrel talán lett volna esélye a betegnek a túlélésre, de az este már nem száll fel; a rohamkocsi pedig csak a megyén belül közlekedik, így "átpakolták" a sérültet

Újabb betegtragédia. Vasárnap Sükösdön egy férfit élettársa többször is mellkason szúrt, életveszélyes állapotban a bajai kórházba szállították, de mivel ott nem voltak adottak sem a tárgyi, sem a személyi feltételek ahhoz, hogy ellássák a sérülését, onnan rohamkocsival indultak vele Szegedre. A férfi nem élte túl az utat, a mentőben meghalt.

Kárpáti Zsolt vasárnap délután összeveszett élettársával. Az asszony kést rántott, és négy gyermeke szeme láttára kétszer megszúrta férfit. A rokonok azonnal mentőt hívtak, amely körülbelül húsz perc elteltével érkezett a helyszínre. A sérültet ezek után a 13 kilométerre lévő bajai kórházba szállították. A hozzátartozók szerint körülbelül egy órát tölthetett a férfi az egészségügyi intézményben, ahol megröntgenezték, majd közölték: mivel a szívet is érte a szúrás, ezért ők nem tudják megfelelően ellátni a sérülést, az operációt majd a szegedi klinika szívspecialistája végzi el.

Hogy lehetséges, hogy a mentőautó nem lépheti át a megyehatárt?Az úgynevezett randevúszisztéma bevett gyakorlat, akkor alkalmazzák ha az irányító úgy ítéli meg, hogy az esetkocsi tartós távolléte miatt nem maradna elégséges mentőerő - közölte Győrfi Pál.

A beteg vizsgálatai szívsérülést igazoltak, és ennek a speciális sérülésnek az ellátására a bajai kórházban sem a tárgyi, sem a személyi feltételek nem adottak. Az ügyeletes orvos felvette a kapcsolatot a szegedi traumatológiai klinikával, ahol felkészültek a beteg fogadására. A sérült stabil állapotban volt, eszmélete visszatért, az ügyeletes csapat alkalmasnak találta a szállításra - állt a bajai kórház közleményében.

A súlyosan sérült férfit azonban nem mentőhelikopterrel, hanem rohamkocsival indították útnak. Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a korai sötétedés miatt a mentőhelikopter csak 18 óráig száll fel, az ezután beérkező riasztásokat földi úton, rohamkocsival látják el.

Az út során a rohamkocsinak Tompánál meg kellett szakítani az útját, ugyanis a megyehatárt nem lépheti át. Ilyenkor a beteget áthelyezik egy másik kocsiba és úgy viszik a célintézménybe. A megszakított utat a férfi azonban nem élte túl, kétszer megpróbálták újraéleszteni, de mire Szegedre értek a beteg meghalt.

hirado.hu/Blikk/Magyar Nemzet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr506316376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása