HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.09.16. 08:56 grizzlyke

Ha meglesz a kritikus tömeg, megdöntik a kormányt  2007. szeptember 15. 19:00  Néző László Magyar nemzet
A kormány megdöntésére készülnek hétfő este az egykori Kossuth téri tüntetőkből alakult szervezetek – tájékoztatta az MNO-t Fáber Károly, a Rendszerváltó Fórum vezetője. Ha elegendő ember gyűlik össze a hétfő esti tüntetésen, akkor beindítják az úgynevezett „Y”-tervet. Hogy ez pontosan mit jelent, az egyelőre titok.

• Hazugságbeszéd: egymásba érő tüntetések az évfordulón

• A hazugság elleni összefogást szorgalmaz Wittner Mária

• Békés demonstráció a Várban

Kormánydöntésre készülnek hétfő este a Kossuth téri tüntetők, akik az őszödi hazugságbeszéd kiszivárgásának évfordulóján „vonulásos tüntetést” tartanak a Corvin köztől a Kossuth térig. Amennyiben megfelelő számú demonstráló jelenik meg, alkalmasnak tartják az időpontot arra, hogy menesszék a kormányt – ismertette Fáber Károly az MNO tudósítójával a Hősök terén. A Rendszerváltó Fórum vezetője azt várja, hogy a tüntetők „kritikus tömege” elsöpri majd a hazug Gyurcsány-kormányt.

Arra a kérdésünkre, hogy egészen pontosan hogyan képzelik el a kormány megdöntését, azt válaszolta, hogy kidolgozott elképzelésük van az akció végrehajtására, ez az úgynevezett „Y”-terv. Ez viszont annyira titkos, hogy még Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője sem ismeri, pedig ő és szervezete szorosan együttműködik Fáberékkal. A Hősök terén Fáber Károllyal együttsétálgató Gonda, aki magát egyébként néptribunusnak tartja – mint mondta, őt nyolcvanezer ember választotta meg a Kossuth téren –, kicsit óvatosabban fogalmazott az MNO-nak. Az ő céljuk is a kormány megdöntése, de ő ezt akkor tartja megvalósíthatónak, ha a rendőrség is átállna az ő oldalukra. Gonda szerint a mostani kormány politikája éppúgy megnehezíti a rendőrök életét is, mint bárkiét az országban. A rendőrök sem tudnak megélni, családjukat eltartani havi százezerből – fejtegette. Így nekik is érdekük lenne a Gyurcsány-kormány távozása. Azzal mindketten egyetértettek, hogy alkotmányos eszközök a kormány megdöntésére nincsenek a kezükben, de ez, mint mondták, az alkotmány hibája, nem az övék. Gonda sajnálkozva emlegette Sólyom László köztársasági elnöknek a Magyar Nemzetben megjelent interjúját, amiben az államfő kijelentette: a mostani alkotmánnyal nincs különösebb baj. Elég nagy baj az – tette hozzá Gonda –, hogy több millió ember akarata ellenére még mindig Gyurcsány Ferenc a kormányfő.

Morvai: A kormánynak le kell mondania

Délután felszólalt a rendezvényen Morvai Krisztina is. A Civil Jogász Bizottság társelnöke úgy fogalmazott: olyan ellenállásról álmodott, ahol az emberek felmondják háztartási és egyéb biztosításaikat azokkal a biztosítókkal, amelyek „orgazdaként" belépnének az egészségügybe, ahol a becsapott szocialista és liberális szavazók levélben szólítják fel országgyűlési képviselőket a lemondásra.

Szerinte a kormány lemondását az is indokolná, hogy tavaly októberben Budapest utcán 14 ember szemét lőtték ki a rendőrök gumilövedékkel, viperákkal védtelen embereket vertek.

Gaudi Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumi tagja szerint jól állnak a tavalyi tüntetések, zavargások során letartóztatott személyek védelmével, az őrizetbe vett hetven ember egyharmada már szabad. Hozzátette: sokan még börtönben ülnek, köztük az a fiatal rendőr, aki részt vett a tüntetésekben.

A Debrecenből érkezett csoport tagjai közül felszólalt Nagy Attila orvos, aki annak idején azzal tette ismertté nevét, hogy megtagadta a frissen bevezetett vizitdíj szedését. Arra buzdította rendelőintézeti kollégáit, hogy hasonlóan járjanak el, mivel - a háziorvosokkal ellentétben - nem kényszerülnek erre, mivel egy fillér sem kerül hozzájuk vissza a beszedett díjakból.

A Pannon Nemzeti Gárda biztosít

A rendezvény biztosítását a Pannon Nemzeti Gárda vállalta, nemzeti karszalagos aktivistáik fekete pólót viseltek. Az egyik felszólalót kijavították, amikor az összekeverte őket a Magyar Gárdával. Hozzátették azonban, hogy ők is nemzeti érdekeket képviselnek, ami pozitív dolog, bármilyen gárdáról legyen is szó.

A Hősök terén összegyűlt demonstrálók egykébként 10 perces szónoklatokat hallgattak, amelyek egyöntetűen a kormány menesztését követelik. Helyszíni jelentések szerint a téren 4-500 ember gyűlt össze. többségük Árpád-sávos zászlókat lengetett. A demonstrálók úgy tervezik este a Hősök teréről a Vértanúk terére vonulnak.

(MTI/MNO)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr926316394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása