HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.09.12. 20:50 grizzlyke

Matekpélda retardáltaknak   2007-09-12 11:02 szerda

Stumpf András: Matekpélda retardáltaknak - Gyerünk, demokrata barátaim, sok-sok akcióval, megmozdulással meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk többen! - mondta a miniszterelnök.

Ezennel ország-világ előtt bejelentem: épp leszokni igyekszem a dohányzásról. Magánügy persze, de talán próbálkoznak majd ilyesmivel mások is, na most, ha így lesz, hadd figyelmeztessem őket a leselkedő veszélyre, amelynek neve: Napkelte. Leszokós időszakban tilos belenézni!

Főleg, ha Gyurcsánnyal kvaterkázik Aczél elvtárs egy órás időkeretben, úgy féltelek-stílusban, ahogy az ma reggel is megtörtént. Amikor ők ketten egymás szavába nyammognak azon, hogy bizony, Kádár örökségét mennyire le kellene már bontani, akkor persze lehetne röhögni is. A két hálátlan figurán, akik személy szerint is Kádárnak köszönhetik, hogy reggel hatkor nem munkanélküliként, kicsi kocsmában dobják be a feles ampullát, hanem tévéstúdióban. Gyurcsány persze nem iszik, minek is, így is összevissza beszél, s ahogy hallgattam, úgy fölment bennem a pannon pumpa, hogy ha lenne dugicigim, bizony oda lenne már a nagy elhatározás is. Annyit meg se Gyurcsány, se Aczél, se Gyárfás nem ér.

Dühbe azért jöttem, mert kiderült, hogy "demokraták sokaságának széles koalíciót kell építeni". Meg az is, hogy miért. Igen, igen. Hát a fasiszták miatt! Ez megy hetek óta, eddig mondjuk semmi új. "Gyerünk, demokrata barátaim, sok-sok akcióval, megmozdulással meg kell mutatnunk, hogy mi vagyunk többen!" Ezzel a miniszterelnöki felszólítással zárult az elvtársias légkörű beszélgetés, és ebben már van azért újdonság. Ez a frankó, már nem is leplezett polgárháborús logika, meg az, hogy utcára vinné a politikát ez a jó ember. Megmutatni, hogy ötvenhat darab gárdistánál több a tízmillió nem gárdista? Talán ennyire azért nem rosszak az iskolai matekfelmérések eredményei.

Megmutatni persze azt kell, hogy ők, a baloldal, többen vannak, mint a jobb. Jó, mutassák, ha tudják, nem érdekes. Abból viszont tényleg elég volt, hogy a baloldal egyenlő a demokraták seregével. A Gyurcsányi, velejéig antidemokrata logika szerint ugyanis ez a helyzet. Persze nem csak Gyurcsányban, a Fideszben is megvan ennek a táptalaja - éppen erre utalt Sólyom László tegnapelőtt a parlamentben, amikor azt találta mondani: "Ahogy a nemzeti jelzőt nem sajátíthatja ki egyetlen párt vagy politikai irányzat sem, úgy az antifasiszta minősítést sem."

Gyurcsány viszont, a helyett, hogy elgondolkodott volna, szomorú fejleménynek minősítette a köztársasági elnök beszédét.

A beszédet, amely, még ha talán nem is volt olyan kurva szenvedélyes, mint egy másik, épp egy éve kiszivárgott szösszenet - azzal ellentétben viszont valódi igazságbeszéd volt.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr186316395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása