HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

forrás: http://roplap.fw.hu

2007.09.09. 20:19 grizzlyke

Csend legyen!

Nem sokáig lesz már ellenzéki újságírás Magyarországon. Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter a gyűlöletbeszéd, a "gyalázkodás" szankcionálásának szigorítását tervezi. (forrás: MNO)

Eddig is büntethető volt a "közösség elleni izgatás", meg a "jó hírnév megsértése", de hát tudjuk: a komcsiknak sosem elég a szigorból, a megtorlásból. A diktatúra az olyan, hogy hiába minden az övé, hiába ő az erősebb, és úgysem tudnak ellene tenni a leigázottak gyakorlatilag semmit, az neki még nem elég! Szidni sem lehet, panaszkodni sem, mert az sérti az ő érzékeny fülét. A diktatúra elvárja, hogy a megnyomorítottak még szeressék is, illetve, hogy kívülről - esetünkben az EU-ből nézve - úgy tűnjék, az emberek szeretik is azt, amit velük a diktátor tesz.

Lássuk hát ezt az új gyalázkodás-törvényt! Takács az mondta: "a jogszabály-módosítás célja, hogy a sértő, becsmérlő, rágalmazó kijelentésekkel és magatartásokkal szemben valaki akkor is jogvédelemben részesüljön, ha nem személy szerint rá irányult a sérelem." Hogy fogják ezt a komcsik kihasználni? Egy példa: Én egy demonstrációt szervezek a kutyatulajdonosok ellen, akik a játszótérre viszik le pisiltetni, kakiltatni a dögeiket. Ezen felindultságom miatt előfordulnak sértő kifejezések is. Egy komcsi ismerősöm épp arra jár, meghallja és feljelent, csak azért, hogy ártson nekem az ellenzékinek. Nem kell, hogy pont őt szidjam, sőt, kutyája se kell, hogy legyen(!), hiszen: (lásd a dőlt betűs idézetet). Teljesül a törvény betűje? Mi az hogy?! Nagyon is! Lefolytatják az eljárást? Naná!
De van ám ennek a leendő törvénynek egy másik aspektusa is! Takács: "ha valaki valamilyen oknál fogva nem kívánja személyesen érvényesíteni a jogát a sérelemmel szemben, akkor jogi úton az a csoport, amelynek tagja, illetve civil szervezet, érdekképviselet is eljárhasson." Jön a példa: Írok egy cikket a sarki fűszeresről, mert hol rosszul ad vissza, hol kevesebb árút ad, hol romlottat, télen nem szórja fel a járdát a boltja előtt, és az síkos, stb. Őt mondjuk ez nem érdekli, vagy nem is olvassa a cikkemet. De olvassa az az etnikai, vagy vallási csoport, melynek tagja. Puff, feljelentenek, hogy "megvédjék közösségük egy tagját", vagy mert ezzel áttételesen őket sértettem meg. A per le lesz folytatva.

És most jön a poén! Ezt már nem Takács mondta, hanem civilisztikai szakállamtitkára (mert ilyen poszt is létezik) Gadó Gábor. ".... a tervek szerint abban az esetben, ha civil szervezet lépne fel jogi úton és nyerne kártérítést, akkor az így befolyt összeget a sérelmet szenvedett közösség érdekében és céljaira kellene felhasználni. Ha magánszemély perel, akkor a kártérítés őt illetné." Vagyis az első példánál a kártérítés - ha megítélik - nem a kutyatulajdonosoké lesz, hanem azé a komcsié, aki feljelentett. A második esetben pedig nem a sarki fűszeresé, akit szidtam, hanem a közösségé, amelyik feljelentett.

Ráadásul az nem lesz meghatározva, hol lesz a kritika és a gyalázkodás közötti határ. Mely kifejezések lesznek szalonképesek, s melyek nem. Szavakról, kifejezésekről egyértelmű, objektív törvényt alkotni nem lehet. Majd a bíró (párthovatartozásától függően) értelmezi és megállapítja. Gyakorlatilag itt arról van szó, hogy bárki bármiért feljelenthessen bárkit. Semmiféle bírálat ne hangozhassék el.

Én azt mondom, ezek után, ha valaki - akár Orbán Viktor - azt meri mondani, hogy itt 1990-ben rendszerváltás volt, azt én elmebetegnek tartom (vagy komcsinak). Jelenleg a hadikommunizmus legsötétebb korszakát éljük. Ez tulajdonképpen cenzúra és statárium. Az Európai Unióban a 21. században. Gyalázat!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr506316398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megi 2007.09.10. 01:18:23

nem lesz idejük a jogszabály-módosítást elkövetni... most nem cselekedni kell... hanem CSELEKEDNI FOGUNK hétfőn 8-án, 9-én...15-én...17-én... addig amíg el nem takarodnak az elvtárs/urak/hölgyek az ORSZÁG HÁZÁBÓL....
süti beállítások módosítása