HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.09.08. 08:26 grizzlyke

Bayer Zsolt a Kossuth térre hív     gondola  2007. augusztus 29. 10:58

Szeptember 15-én, 16 órától tüntetést szerveznek a budapesti Kossuth térre. Egy esztendővel ezelőtt lepleződött le a Magyar Köztársaság legaljasabb, legvérlázítóbb hazugsága, Gyurcsány Ferenc beismerő vallomása, melyet párttársai és bűntársai előtt mondott el – írják a szervezők.
 
Nincsen demokratikus ország, ahol egy ilyen botrányt túl élt volna a hatalom – olvasható a szervezők által írt körlevélben. Sajnos csak Magyarország ilyen ország. S ez a hatalom nem csak túl élte saját hazugságát, de kisvártatva rárontott saját nemzetére és a magyar forradalom 50. évfordulóján olyan rendőrterrorral próbálta megfélemlíteni a lakosságot, amelyre ma már kizárólag a harmadik világ diktatúráiban van példa. Mindezek után, persze az ország, a jövőnk elrablását látva egyre többen érzik úgy, hogy nem bírják tovább elviselni mindezt. Nem bírják elviselni a hazugságot, az aljasságot, a bűnt, a lopást, a cinizmust és a közönyt, amelynek összefoglaló neve Gyurcsány Ferenc és az MSZP- SZDSZ kormány. Szeptember 15-én azokat várjuk a Kossuth térre, akik nem csak nem bírják, de nem is hajlandóak mindezt elviselni és eltűrni - áll a demonstrációt szervezők felhívásában. 

Hozzáteszik: akik meg akarják mutatni, hogy nem lehet egy egész országot megfélemlíteni, akik nyugodtan akarnak majd belenézni gyermekeik, unokáik szemébe. Békésen, de határozottan, félelem nélkül, élve alapvető jogainkkal álljunk ki az igazság, a demokrácia, a szabadság mellett, és ez a kiállás egyben a Gyurcsány-kormány elleni kiállás is. Mert Gyurcsány Ferenc és az elemi tisztesség összeegyeztethetetlenek. 

A rendezvény főszónoka Bayer Zsolt lesz, a tájékoztatás szerint a meghívott vendégek között szerepel többek között Bőzsöny Ferenc, Makovecz Imre, Melocco Miklós, Morvai Krisztina, Papp Lajos, Szűrös Mátyás.


 Kossuth tér visszatér! - százezer embert várnak a Parlament elé         forrás: gondola, Index 2007.08.22.12:34

Szeptember 17-étől legalább három napra visszatérnének a Kossuth tér tavalyi tüntetői, 15-én Bayer Zsolt szónokol majd ugyanott, több szervezet pedig a városligeti Királydombnál gyülekezik majd. Az őszödi beszéd kikerülésének évfordulójára sok szervezet készül, de nincs központi irányítás.
 
Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 nevű szervezet nevében azt ígérte, hogy szeptember 17-én mindenképpen lesz tüntetés a Kossuth téren. Így akarnak emlékezni, hogy egy éve, 2006 szeptember 17-én került nyilvánosságra Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde [1] . A beszédet eredetileg május 26-án mondta el a kormányfő az MSZP frakció zárt ülésén. A kormányzati hazugságokat, praktikákat és az ország sanyarú helyzetét megvilágító szöveg után tüntetések sorozata kezdődött, az ősszel többször és idén márciusban is erőszakba torkollattak a demonstrációk. 

Bayer Zsolt és virrasztók a téren

A 17-én Kossuth térre visszatérni készülők közül néhányan azóta is naponta tüntetnek. Jelenleg a Kossuth tér foglalt, ezért a Városháza Parkban gyűlnek minden este, a kormány távozását követelve. A Magyar Nemzeti Bizottság október 23-ig folyamatos tüntetést jelentett be a térre, és szeptemberben már nem lesznek ott kulturális programok sem, így Gonda László szerint a tüntetők minden további nélkül birtokba vehetik majd a teret. "Legalább 24 órán át, de lehet hogy több napig is folyamatosan lesz tüntetés" - mondta az Indexnek Gonda.

Legalább tucatnyi szervezet készül még az évfordulóra. Szeptember 15-én százezer embert szeretnének a Kossuth térre vinni a Márciusi Charta aláírói. A Csoóri Sándor költő által fogalmazott, Gyurcsányt lemondásra felszólító Chartát ismert jobboldali személyiségek írták alá. A tüntetés főszónoka Bayer Zsolt újságíró lesz. Biztosan beszél még Papp Lajos szívsebész, aki néhány hete Kárpát-haza Nemzetőrség [2]néven jelentette be új szervezet alakítását. A tüntetés meghívója szerint ott lesz még Makovecz Imre, Morvai Krisztina és Szűrös Mátyás is. Még nem dőlt el a szónokok végleges listája, de az egészet körülbelül két órásra tervezi Bayer Dalma szervező. A tüntetéshez szükséges hangosítás és színpadépítés költségeihez adományokat gyűjtenek és önkéntes rendezőket is keresnek még. A szervezésbe igyekeznek bevonni a Fidesz által életre hívott polgári köröket, de az együttműködésnek egyelőre nincs hivatalos formája.

Nemzeti Nagygyűlés a Ligetben

Ugyanezen a napon, 15-én, a városligeti Királydombon is gyülekeznek majd kormány-ellenes tüntetők. Sámsodi Kiss Károly, a Nemzeti Koordinációs Testület nevében azt mondta, hogy ötezer és ötszázezer fő közé teszik az általuk várt tömeget. Ehhez a tüntetéshez sok szervezet csatlakozott, többek között a Nemzeti Motorosok, a Lelkiismeret'88 és még legalább öt civil szervezet. A műsor már délelőtt tízkor elkezdődik és egészen este nyolcig tart. "Eredetileg a Regnum Marianum emlékkeresztje mellé terveztük, de a hangosítást végző Schuster Lóránt javasolta a Királydombot. Ott zöldebb a környezet és a hosszú program alatt kényelmesen le is lehet ülni" - tudtuk meg, miért pont ott gyűlnek majd. A ligeti eseményt Nemzeti Nagygyűlésnek nevezik, ami egy későbbi Nemzeti Kerekasztal Tárgyalást hivatott előkészíteni.

Bayer-féle szervezők nem tudtak arról, hogy más is felvonul a kormány ellen 15-én, Sámsodi Kiss viszont tudott a másik rendezvényről. Bayer Dalma szerint át lehet majd menni egyikről a másikra, Sámsodi Kiss pedig akart beszélni Bayer Dalmával, de még nem érte el. Tovább bonyolítja a szervezők életét, hogy a 17-i tüntetést szervező MNB 2006 vezetése megosztott abban, hogy jó ötlet-e a 15-i ligeti nagygyűlés. Az érintettek szerint a sok párhuzamosság jó is lehet, mert megosztja a rendőrség figyelmét, ugyanakkor attól tartanak, hogy egységes fellépés híján kisebb erőt képesek csak felmutatni. Egyes szervezők szerint az sem tesz jót ügyüknek, hogy az emberek egyre inkább elfordulnak a politikától, és csupán Orbán-Gyurcsány párharcnak fogják fel a politikát.

Toroczkainak és a rendőrségnek még korán van

Toroczkai László nem tud még szeptemberi tüntetésről, de ha meghívják, akkor annak valószínűleg szívesen eleget tesz. Toroczkai vezette az embereket tavaly szeptember 18-án az MTV székháza elé. A tüntetők követeléseiket akarták beolvastatni. Az épület előtt harc robbant ki a rendőrök és a tüntetők között, sok rendőr megsebesült, az épület elesett, a Szabadság téri székházból csak hajnalban szorították ki a demonstrálókat. 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr486316406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása