HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.08.18. 20:56 grizzlyke

Draskovics újabb megszorító javaslatai - ötezer munkahelyet takarítana meg   HírTV, Híradó  2007. augusztus 18. 13:19

Draskovics Tibor volt pénzügyminiszter gazdasági társaságokká alakítaná a költségvetéshez tartozó kórházakat, így az ott dolgozóknak megszűnne a közalkalmazotti státusza és 13. havi fizetés sem járna nekik - írja a Népszabadság. Gyurcsány: még nincs kormánydöntés.
 
Az államreform bizottság által készített, most kiszivárgott anyagból az is kiderül, hogy a forint alapú lakáshitelek támogatása mögül is kivonulna az állam. Az önkormányzati hivatalok esetében a közfeladatokat kistérségi szinten végeztetné - ezzel sokak állása szűnne meg.
A közkiadások mérséklésére továbbá azt is javasolja a munkaanyag, hogy a helyi adókat is az APEH szedje be. Úgy vélik, ezzel 4-5 ezer ember fizetését lehetne megspórolni. A bizottság a 100 kilométernél hosszabb utak esetében, ahol busz- és vonatjárat is van, megszüntetne minden ártámogatást a párhuzamos buszjáratokon. Emellett a telefonár-támogatásnak is vége lenne - írja a lap. A javaslatokról a minisztériumokkal a napokban kezdett egyeztetni a bizottság elnöke.

Gyurcsány: nincs szükség megszorításokra

Az egyensúlyteremtés sikeres, nincs szükség megszorításokra - tolmácsolta Gyurcsány Ferenc szavait a kormányszóvivő

Daróczi Dávid tájékoztatása szerint abban széles körű egyetértés van Magyarországon, hogy az állam szerepét újra kell gondolni. A miniszterelnöknek meggyőződése, hogy a felülvizsgálatot folytatni kell, de a cél nem a költségvetési egyensúly megteremtése, hanem az igazságosság és a hatékonyság növelése. A különböző szakmai javaslatokat ez alapján fogja megvizsgálni a kormány - mondta Daróczi.

A kormányszóvivő szerint Gyurcsány Ferenc egyértelművé tette: nincs napirenden a lakáshitelezési rendszer átalakítása, a kormánynak nincs ilyen szándéka.

Mivel az egyik napilapban ma megjelent szakmai felvetések mögött nincs kormánydöntés, ezeket a miniszterelnök nem tekinti politikai értelemben fajsúlyosaknak - mondta a kormányszóvivő, aki hozzátette, éppen ezért oktalanságnak tartaná pártpolitikai kampányt indítani ezek alapján.


Deutsch-Für Tamás: Újabb Gyurcsány-csomag a láthatáron?  Forrás: fidesz.hu  2007. augusztus 18. 17:45 

Gyurcsány Ferenc kormányának egyik volt minisztere azt javasolja, a kormány vonja meg a támogatást a forintalapú lakáscélú hitelek kedvezményezettjeitől. Az intézkedés háromszázezer magyar családot érint.
 
Az elmúlt években háromszázezer család döntött az állam kamat-támogatásának köszönhetően lakásvásárlás, építés, felújítás mellett. A háromszázezer családon keresztül a támogatott hitelek legkevesebb egymillió honfitársunkat érintik - közölte a Fidesz politikusa.
A hivatkozott miniszter javaslatában az áll, hogy a magyar állam 2008. január elsejével vonja meg az érintett családoktól a kamat-támogatást, a felvett hitelek piaci kamatozásúakká váljanak, ami ötvenegymilliárdnyi pluszterhet jelent háromszázezer magyar családnak, mely családonként, a 2008-as esztendőre 170 ezer forinttal növeli meg a törlesztő részletet - összegezte az intézkedés következményeit Deutsch-Für Tamás.

Ez az intézkedés - a családok jelenlegi jövedelmi viszonyainak ismeretében - azt jelenti, hogy az érintett családoktól közel egyhavi jövedelmet kíván elvenni Gyurcsány Ferenc kormánya - jelentette ki a Fidesz elnöki kabinetfőnöke.

Ez egy embertelen javaslat. Közgazdasági értelemben irracionális, jogilag kivitelezhetetlen, tekintettel arra, hogy magánjogi szerződésről van szó minden hitelfelvétel esetén. Az ilyen egyoldalú állami lépések a piac biztonságát veszélyeztetik - szögezte le Deutsch-Für Tamás. 
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr826316430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása