HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.08.17. 21:15 grizzlyke

Uniós milliárdok sorsa szcientológus kézben  2007. augusztus 17. 09:27  magyarhirlap.hu

Több milliárd forint értékben készített sikeres uniós pályázatokat a Brüsszel Center cég, amelynek ügyvezetője szerepel a Heti Válasz szcientológusokat felsoroló listáján. A cégvezető más vállalkozás révén is kapcsolatba került az uniós pályázatokat kiíró és értékelő ESZA Kht.-vel.
A napokban újra reflektorfénybe került a szcientológia, miután a Heti Válasz múlt heti számában megjelent a száz legbefolyásosabb magyar szcientológus listája. A hetilap cikke felhívja a figyelmet arra, hogy bár a listán szereplők többsége nem ismert a közvélemény előtt, mégis meghatározó befolyásuk van a magyar gazdaság tekintélyes hányada felett.

Az állítást alátámasztja a Brüsszel Center Magyar Pályázati Tanácsadó Központ Kft. tevékenysége, melynek ügyvezetője a listán szereplő Gärtner Péter. A cég az elmúlt években számos sikeres uniós pályázatot készített el megrendelőinek. Értékük - a vállalkozás honlapján fellelhető adatok szerint - meghaladja a hatmilliárd forintot. A Brüsszel Center több száz vállalkozással áll kapcsolatban, az ügyfelek között megtalálható több állami szerv, így az agrártárca, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal és a Miniszterelnöki Hivatal is.

A cég egyebek között a munkaügyi tárca tulajdonában lévő Európai Szociális Alap Nemzeti Programirányitó Iroda Társadalmi Szolgáltató (ESZA) Kht. által kiírt pályázatokon keresztül szerzett uniós pénzeket humánerőforrás-fejlesztés támogatására. Az ESZA Kht. feladatai közé tartozik az uniós pályázatok kiírása, a beérkezett pályázatok értékelése, valamint a nyertes kedvezményezettekkel megvalósított szerződéskötés koordinációja és a projektek szakmai monitorozása.

A Brüsszel Center nem csak pályázatíró vállalkozásként áll kapcsolatban az ESZA Kht.-val. Ez a cég fejlesztette tovább ugyanis az iroda honlapját és alakította ki belső monitoringrendszerét.

Az együttműködés nem merült ki ennyiben. Az ESZA Kht. tavaly szeptember 19-én megbízási szerződést kötött a PMH WEB INFO Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel, amelynek tulajdonosai között megtalálható Gärtner Péter is.

A megbízás keretében a WEB INFO részt vett a humánerőforrás-fejlesztési operatív programon nyertes pályázók szerződéskötéseinek előkészítésében. A megállapodás értéke 7,96 millió forint volt. Minthogy az összeg nem érte el a nyolcmillió forintot, az ESZA Kht.-nek nem kellett közbeszerzést kiírnia a feladatra. A megállapodás azonban nem volt hosszú életű, alig több mint két hónapot élt.

A lapunk által megkeresett pályázatkészítő cégek szerint kérdéses, hogy mennyire etikus és összeférhető, ha olyan vállalkozás vesz részt szerződéskötések előkészítésében, amelynek a tulajdonosa pályázatírással foglalkozó céget is birtokol. Ezek szerint ugyanis a szerződéskötést mindként oldalról azonos érdekeltségbe tartozó cégek vezényelték le. Az ügyben megkerestük Gärtner Pétert is, ám a Brüsszel Centerben csak a jövő hétre ígértek választ kérdéseinkre.

Kiss Gergely

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr346316434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása