HTML

grizzlybear

Friss topikok

  • vczxwibyugl: svpatelzhmgipbvzbpvlensfvvq, The Renegade Diet, ypqzeqhdg, Buy The Renegade Diet, fZHjrdmwn, http:... (2012.03.19. 08:33) Közgazdász szemmel
  • lna: lna (2010.12.09. 19:42) 2010. 12. 02.
  • wassumerryvem: DUBLIN (Reuters) – The Irish Mothers Day Gifts Aviation Claim said it would permit flights to effe... (2010.05.06. 11:34) Életrajzi vonatkozások
  • grizzlyke: szia főpilóta, igen igyekszem megszerezni azt a cikket, de még nem tették fel (2010.03.10. 09:46) Bayer Zsolt levele Vona Gábornak

Címkék

2007.08.16. 20:46 grizzlyke

Fű alatt készülnek a privatizációs tervek    2007. augusztus 16. 15:08  fidesz.hu

Csalódásának adott hangot Mikola István azzal kapcsolatban, hogy a kormány ígérete ellenére nem bocsátja szakmai és társadalmi vitára augusztus 24-ig az egészségügyi biztosítási rendszer átalakítására vonatkozó stratégiai anyagát.
Továbbra is fű alatt, titkos műhelyekben készülnek az egészségbiztosításra vonatkozó privatizációs tervek - fejtette ki csütörtökön megtartott sajtótájékoztatóján Mikola István, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy ha a kormánypártok szakmai viták és társadalmi egyeztetés nélkül nyújtják be a privatizációra vonatkozó törvényjavaslatukat az őszi ülésszak kezdetén, az nem más, mint közbotrány. A Fidesz szakpolitikusa hangsúlyozta, hogy szükség lenne a kockázat-analízisekre, a biztosítás-matematikai számításokra, a hatástanulmányokra, ezekhez képest azonban egyelőre csak az az ötoldalas, "inci-finci", még koncepciónak sem nevezhető anyagot ismerjük, amelyet a miniszterelnök állított össze.
Azzal a hírrel kapcsolatban, hogy az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) menedzsment szolgálatokat biztosítva be kíván szállni az egészségügybe, leszögezte: a Fidesz már 2001-ben világossá tette, hogy támogat minden olyan lehetőséget, amely szerint a kórházak, az egészségügyi szolgáltató intézetek közhasznú, non-profit gazdasági társaságokként is működhessenek. Utalt rá, hogy az intézmények ezzel hitelképessé válhatnak és forrásokat tudnának bevonni a működtetésbe és a fejlesztésbe is. Mikola István közölte, hogy a Szövetség minden gazdasági átalakulás mentén ragaszkodik ahhoz, hogy a kórházak és a kötelező általános egészségbiztosítás szolgáltatásait nyújtó intézmények önkormányzati tulajdonban maradjanak.

A politikus emlékeztetett arra, hogy az elmúlt napokban több közlemény is megjelent a pécsi kórház és egyetemi klinika tervezett átalakításáról, amellyel a Fideszt is összefüggésbe hozták. Mikola István elmondta: miután megvizsgálta az ügyet, tárgyalt az érintettekkel, leszögezi, hogy semmiféle privatizáció nem készül Pécsett, hanem arról van szó, hogy az egyetemi klinika és megyei kórház együttműködését próbálják új alapokra helyezni, és ennek érdekében folynak tárgyalások.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://grizzly.blog.hu/api/trackback/id/tr706316438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása